Premiere în cadrul Galei Șahului Românesc pentru programele naționale Educație prin șah și promovarea acestuia în școli

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

În cadrul Galei Șahului Românesc, care a avut loc recent, s-au acordat premii pentru contribuția deosebită adusă în promovarea și dezvoltarea șahului în România. Printre cei premiați s-au numărat Mădălina Lejean-Anușca și Vlad Ungureanu, doi oameni care s-au implicat activ în promovarea acestui joc în școli și în comunitatea largă.

Mădălina Lejean-Anușca a fost premiată pentru programul național Educație prin șah, o inițiativă care a avut un impact semnificativ în rândul elevilor și al profesorilor din întreaga țară. Acest program a avut ca scop introducerea șahului ca disciplină opțională în școli și a oferit oportunitatea elevilor de a învăța și dezvolta abilități cognitive și strategice prin intermediul acestui joc.

Pe de altă parte, Vlad Ungureanu a fost premiat pentru eforturile sale în promovarea șahului în școli. El a organizat competiții și evenimente educative în diferite instituții de învățământ, contribuind astfel la creșterea interesului elevilor pentru acest joc și la dezvoltarea abilităților lor în acest domeniu.

Premiile acordate de secretarul de stat al Ministerului Educației, domnul Sorin Ion, au fost o recunoaștere a eforturilor depuse de Mădălina Lejean-Anușca și Vlad Ungureanu în promovarea șahului în România. Aceștia au demonstrat că acest joc nu este doar o activitate recreativă, ci poate fi și un instrument valoros în educație, contribuind la dezvoltarea gândirii critice, a concentrării și a abilităților de rezolvare a problemelor.

Ministerul Educației – România a fost la rândul său apreciat pentru sprijinul acordat în promovarea șahului și în implementarea programului național Educație prin șah. Această colaborare între autorități și persoane implicate în promovarea șahului este esențială pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a acestui joc și pentru a valorifica beneficiile sale în educație.

În concluzie, premiile acordate în cadrul Galei Șahului Românesc reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse pentru promovarea și dezvoltarea șahului în România. Mădălina Lejean-Anușca și Vlad Ungureanu sunt exemple de implicare și dedicație în promovarea acestui joc în școli și în comunitate, iar Ministerul Educației – România merită aprecierea pentru sprijinul acordat. Să sperăm că aceste premii vor motiva și alți oameni să se implice în promovarea șahului și să contribuie la dezvoltarea acestui joc în România.
Sursa: Federația Română de Șah.

În cadrul Galei Șahului Românesc, secretar de stat al Ministerului Educației, domnul Sorin Ion i-a premiat pe Mădălina Lejean-Anușca pentru programul național Educație prin șah și pe Vlad Ungureanu pentru promovarea șahului în școli. Mulțumim, Ministerul Educației – România, pentru tot sprijinul acordat! Să fie șah!Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Federația Română de Șah
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Noul BMW M2

Performanta si eleganta: Noul BMW M2

Noul BMW M2 a fost lansat recent, aducând cu el o mulțime de inovații și upgrade-uri care îl fac...

Read More...

Sărbătorita zilei la CS Dinamo – 13 iunie: Bianca BECALI, medaliată cu bronz la Mondiale și Europene în proba individuală de sabie

Astăzi, la CS Dinamo, sărbătorim o sportivă de succes, Bianca Becali, născută în 1988, care a obținut medalii de...

Read More...
[FOTO] Respect și memorie eternă! Ziua Eroilor a fost marcată și la Lugoj

Omagierea Eroilor în Lugoj, de Ziua Înălțării Domnului

În ziua de 13 iunie, orașul Lugoj a comemorat Ziua Eroilor, marcând totodată și sărbătoarea Înălțării Domnului. Evenimentul a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro