Potlogi, o comună în plină dezvoltare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Primăria Potlogi va construi 7 km de pistă pentru bicicliști – incomod-media.ro

Potlogi, comuna cu o istorie bogată și tradiții bine înrădăcinate, a reușit să-și păstreze valorile și să le dezvolte în același timp. Schimbările socio-edilitare au contribuit la transformarea localității într-un oraș provincial cochet, cu elemente pitorești. Satul de centru, unde se află Palatul Brâncovenesc, redat circuitului turistic național după restaurare, este inima și simbolul așezării.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Viorel Drăghici, se declară mândru de progresele realizate în Potlogi în ultimii ani. Proiectele implementate în colaborare cu regretatul primar Nicolae Catrina au transformat comuna în una dintre cele mai dezvoltate din județ la nivel de infrastructură rutieră, educațională, culturală și socială.

Cu toate acestea, Viorel Drăghici recunoaște că mai sunt multe de făcut pentru a asigura confort, civilizație și prosperitate tuturor locuitorilor comunității. Lucrările pentru centurile ocolitoare ale localității, finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”, vor începe în curând, contribuind la decongestionarea arterelor principale și la reducerea poluării.

De asemenea, Primăria Potlogi, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, va moderniza drumurile de interes local de-a lungul DJ 711A și 711D, iar proiectul de eficientizare a iluminatului public va aduce îmbunătățiri semnificative în zonă.

Una dintre noutățile importante este amenajarea unei piste pentru bicicliști în Potlogi, care va fi una dintre cele mai lungi din județ. Proiectul, finanțat prin PNRR, va oferi oportunități noi pentru iubitorii de mișcare și ciclism din comunitate.

Potlogi continuă să se dezvolte și să se modernizeze, iar eforturile autorităților locale și implicarea comunității vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor.

Sursa: incomod-media.ro

Potlogi, o comună cu adânci izvoare ale istoriei și tradițiilor, nu numai că și-a conservat valorile, dar le-a și dezvoltat. Putem spune că acest proces s-a derulat în paralel cu schimbările socio-edilitare. Localitatea, reședință plăcută a domnitorului Constantin Brâncoveanu, are acum alura unui oraș provincial, cochet, îmbrăcat în multe elemente de pitoresc. Cel puțin așa putem spune despre satul de centru, acolo unde bate inima și palpită simbolul așezării – Palatul Brâncovenesc, edificiu reabilitat, restaurat după imaginile vremii și redat circuitului turistic național.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Viorel Draghici, este mândru de tot ceea ce s-a realizat în ultimii ani pe tărâmul investițional la Potlogi. Multe dintre proiecte au fost gândite, elaborate și implementate împreună cu regretatul primar Nicolae Catrina. Comuna este acum una dintre cele mai dezvoltate din județ la capitolul infrastructură rutieră, educațională, culturală și socială.

Viorel Drăghici ne-a spus că mai sunt multe de făcut. Nu există o limită pe lista obiectivelor care trebuie materializate și care au ca rezultată confortul, civilizația și prosperitatea pentru toți membrii comunității. Viceprimarul este mulțumit că, în curând, vor porni lucrările pentru centurile ocolitoare ale localității. Vorbim despre două drumuri, cu o lungime de 8,5 kilometri, pe care se va dirija traficul greu, decongestionându-se astfel arterele principale din comună și contribuind, totodată, la reducerea poluării. Un drum ocolitor va face legătura între satul Românești cu DJ 711 A, la ieșire din Pitaru. Celălalt traseu va lega Potlogi de județul Giurgiu. Proiectele pentru aceste obiective au beneficiat de finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”.

Tot la capitolul căi rutiere de interes local, Primăria Potlogi, printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, va moderniza localitatea de-a lungul DJ 711A și 711D. Vor fi dalate șanțurile, se vor construi podețe de acces în gospodării și vor fi reamenajate trotuarele. Investiția are o valoare de 2.200.000 de lei.

De asemenea, se află în procedură de licitație proiectul privind eficientizarea iluminatului public. Valoarea acestei lucrări este de 2.600.000 de lei. Finanțarea este asigurată de Ministerul Mediului – 2.000.000 de lei și Primăria Potlogi – 600.000 de lei.

„Este o investiție deosebit de importantă. Vom monta 785 de lămpi pe led și vom moderniza toate punctele de iluminat”, ne-a precizat Viorel Drăghici – viceprimar cu atribuții de primar la Potlogi.

Și ca să rămânem la capitolul infrastructură stradală, la Potlogi va fi amenajată una dintre cele mai lungi piste pentru bicicliști din județ. Traseul va măsura 7 km. Proiectul are o valoare de 1,8 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin PNRR.

„Pista de bicicletă pe care o vom edifica va fi deosebit de atractivă pentru cetățenii noștri, pentru cei care sunt iubitori de mișcare, de ciclism. Lucrările vor demara după ce definitivăm proiectul de apă și canalizare”, ne-a spus Viorel Drăghici.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro