Politica românească: grupuri nedespărțite și putere intoxicată

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Dincolo de noi este doar nimicul… – incomod-media.ro

politica bazată pe grupuri nedespărțite: o perspectivă asupra stării actuale a clasei politice din România

De la începutul anilor ’90 și până în prezent, politica în România a fost caracterizată de absența respectului, a certitudinii și a loialității față de valori comune pentru toți. În schimb, vedem doar grupuri și găști nedespărțite, care nu reușesc să câștige încrederea poporului. Acești politicieni se comportă ca o entitate compactă, care nu se dezbină de teamă să nu se destrame. Nu este vorba despre unitate, ci despre instinctul de a părea puternici în ochii celorlalți. Pentru aceștia, scopul este doar obținerea și menținerea puterii cât mai mult timp posibil, deoarece aceasta le aduce numeroase avantaje.

Regretabil, această mentalitate de grup nu pare să dispară, ci dimpotrivă, se perfecționează și crește fără rușine. Pentru acești politicieni, promisiunea a devenit o armă letală, un virus care provoacă deziluzii. În aceste condiții, poporul se simte abandonat, dezorientat, neajutorat, mințit și reprezentat fals. Se resemnează și acceptă această situație.

Un lider care se expune excesiv și nu ratează nicio ocazie, chiar și una banală, de a ieși în fața lumii nu își construiește o imagine puternică, ci dimpotrivă, intoxică. Arată că este speriat și că folosește orice mijloc pentru a rămâne în memoria colectivă. În aparență, acest lider câștigă, dar uită esențialul – nevoile și nemulțumirile oamenilor. Politicianul absorbit de “realizările” sale nu le mai observă și se miră că există, deoarece consideră că face atât de mult bine. Astfel de politicieni există în număr mare atât în București, cât și în alte părți. Studiourile TV sunt pline de astfel de figuri.

În pragul alegerilor, pe piața politică au apărut niște mișcări jenante. Mircea Geoană este atacat, ironizat și minimalizat doar pentru că se vehiculează că ar candida la funcția de președinte al României. Comportamentul politicienilor care se manifestă astfel este inacceptabil, meschin, nedemn și nepoliticos. Geoană este lovit în mod rușinos. Politicienii care se respectă și respectă alții ar trebui să evite un astfel de comportament. Mircea Geoană este încă secretar general adjunct al NATO, o poziție respectată la nivel mondial și european. La vârful Alianței Nord-Atlantice, el nu a făcut rușine României. A avut o conduită și un parcurs remarcabil. Dar acum, că se apropie alegerile în România, este tratat ca un nimeni. Suntem convinși că lumea civilizată se uită la noi și este uimită de cât de falși suntem și cum anulăm orice urmă de respect și valoare atunci când interesele noastre sunt în joc.

Politicianul prins în vraja puterii consideră că în afara sa nu există nimic…

Sursa: incomod-media.ro

Din ’90 încoace, am remarcat cu toții, politica nu se bazează pe respect, pe certitudine, pe loialitate pentru niște valori comune tuturor. Nu. Vorbim doar de grupuri, de găști nedespărțite, care nu pot priza încrederea cu poporul. Au un alt ritm. O altă țintă. Chiar și atunci când merg printre oameni, când au acțiuni de imagine, de lucru, evenimente plăcute sau neplăcute, sunt tot ciucure, nedespărțiți! Fie că sunt la costum sau cu căști de șantieriști pe cap.

Acest tip de politicieni ciorchine degajă în jurul lor impresia că doar ei sunt buricul pământului, iar restul se află la capitolul diverse. Nu se rup, de teamă să nu se împrăștie! Nu este vorba de unitate, ci de instinctul puterii, de ceea ce vrei să se vadă în afară. Importantă este, în viziunea acestor criptoimplicați în problemele țării, doar accederea la putere și rămânerea cât mai mult în acele poziții de demnitate care le aduc favoruri cu nemiluita.

Din păcate, această mentalitate de grup nu va dispărea. Dimpotrivă, s-a perfecționat. Crește. Se lucrează la alți parametri și fără jenă. Pentru ei, promisiunea a devenit o armă letală, un virus care provoacă deziluzii. Poporul, în astfel de condiții, se simte părăsit, debusolat, neajutorat, mințit, îmbrobodit, fals reprezentat. Se resemnează.

Un lider care pozează prea mult și nu scapă nicio împrejurare, chiar și banală, de a ieși în fața lumii, fie că se plimbă pe bicicletă, fie că apasă pe un buton oarecare sau inaugurează o umbrelă de soare, nu își face imagine. Dimpotrivă! Intoxică. Arată că îi este frică. Că folosește orice mijloace pentru a rămâne proaspăt în memoria colectivă. Să fie acolo, peste alții. La suprafață, câștigă. Se mulțumește cu frișca, dar scapă esențialul. Uită omul, ceea ce este dedesubt, locul unde clocotește nemulțumirea. Dar el, politicianul absorbit de „realizările” lui, nu o mai vede. Ba chiar se miră că există, la cât bine zice el că face. Sunt destui de tipul acesta pe la București și aiurea. Sunt pline studiourile TV de ei.

Am observat pe piața politică, acum, în prag de alegeri, niște mișcări jenante. Mircea Geoană este atacat, ironizat, minimalizat și asta fiindcă se tot aude că ar candida pentru funcția de președinte al României. Gestul politicienilor care fac miștocăreală de Geoană este incalificabil, meschin, nedemn, nepoliticos. Geoană este lovit românește. Adică, mizerabil. Politicienii care se respectă și respectă nu ar trebui să afișeze un asemenea comportament. Mircea Geoană este încă secretarul general adjunct NATO, o funcție respectabilă la nivel mondial și european. Acolo, la vârful Alianței Nord Atlantice, nu ne-a făcut de râs. A avut o conduită și un parcurs remarcabil. Acu’ că vin alegerile în România, gata, îl luăm la plesneală. Îl tratăm ca pe un nimeni. Sunt convins că lumea civilizată se uită la noi și se minunează, cât de falși suntem. Cum anulăm, atunci când interesul o cere, orice urmă de respect, de valoare.

Dincolo de noi este doar nimicul, zice politicianul prins de vraja puterii…

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro