Piloții de la BMW M Valentino Rossi și Max Hesse sărbătoresc victoriile pe Circuitul de la Sarthe.

BY: stiridinromania.ro In Auto, STIRILE ZILEI
Piloții de la BMW M Valentino Rossi și Max Hesse sărbătoresc victoriile pe Circuitul de la Sarthe.

Bucureşti/Le Mans. Două victorii pentru BMW M Team WRT și BMW M4 GT3 în programul de suport, o prezență importantă a BMW M și primul triumf GT3 pentru Valentino Rossi (Italia). Deși premiera BMW M Hybrid V8 la cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franța) este programată în 2024, BMW M a fost deja o parte importantă a evenimentului la mai multe niveluri încă de anul acesta, la aniversarea a 100 de ani de la crearea celei mai faimoase curse de anduranță din lume.

Pe circuit, BMW M Team WRT a concurat cu piloții oficiale BMW M Valentino Rossi și Max Hesse (Germania) în cursele de suport Road to Le Mans, care fac parte din Michelin Le Mans Cup. Joi, victoria a revenit lui Hesse și coechipierului său, Tim Whale (Marea Britanie). În cele două curse de 55 de minute, Rossi a împărțit cockpitul modelului #46 BMW M4 GT3 cu Jérôme Policand (Franța). Cei doi au avut motive să sărbătorească vineri când Rossi a obținut primul său triumf GT3 grație unei manevre de depășire în penultimul tur. Hesse și Whale au completat dubla WRT, după clasare pe locul al doilea.

Pentru BMW M Team WRT, aceasta a fost prima reprezentare a BMW M Motorsport la Le Mans, înainte ca BMW M Hybrid V8 să aibă premiera în clasa de top în 2024. În acest sezon, echipa a înscris pentru ultima oară două mașini LMP2 în cursă. de 24 de ore. Un al treilea BMW M4 GT3 a fost înscris în cursele Road to Le Mans de către echipa GMB Motorsport. Piloții Roland și Kristian Poulsen (ambii Danemarca) au terminat pe locurile la șaptelea, respectiv la 15-lea.

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la crearea cursei de 24 de ore de la Le Mans, o mașină de curs istorică BMW a efectuat mai multe tururi demonstrative în weekend – BMW V12 LMR, cu care BMW M Motorsport a câștigat în clasamentul general. din 1999. De asemenea, au fost expuse legendarele BMW Art Cars create de Alexander Calder și Jeff Koons, care s-au remarcat la Le Mans în 1975 și 2010. O avanpremieră a anului viitor este oferită de mașină demonstrativă BMW M Hybrid V8, care a împărțit spațiul din paddock cu modelul de producție BMW M BMW XM.

Declarații după cursele Road to Le Mans:

Andreas Roos (director BMW M Motorsport):
“Alături de WRT am avut zile foarte reușite aici cu modelul nostru BMW M4 GT3 în cursele Road to Le Mans. A fost și prima apariție în curse pentru BMW la Le Mans după câțiva ani. Cu victoria din prima cursă și cu dubla din a doua. cursă, suntem foarte mulțumiți. Să-i vezi pe Valentino Rossi, împreună cu Jérôme Policand, precum și pe Max Hesse, alături de Tim Whale, pe podium este pur și simplu incredibil. Sperăm ca anul viitor să putem continua acest succes. Acesta a fost un prim pas. Multe mulțumiri, desigur, pentru angajamentul față de întreaga echipă, piloții și tehnicienii BMW M Motorsport. Au oferit modelului BMW M4 GT3 un debut extraordinar la Le Mans.”

Valentino Rossi (#46 BMW M4 GT3, BMW M Team WRT):
“Suntem foarte fericiți pentru că am câștigat. A fost prima victorie aici împreună cu BMW și a fost, de asemenea, o experiență grozavă să vin pentru a pregăti cursa de 24 de ore de anul viitor. Am avut un ritm puternic atât în ​​antrenament, cât și în calificări, dar am avut ghinion în prima cursă, așa că am vrut să urcăm pe podium în cea de-a doua manșă. Jérôme a avut un prim stint foarte bun, iar la sfârșitul zilei am reușit să câștigăm. ritm bun și am reușit câteva depășiri bune. Suntem foarte, foarte fericiți.”

Max Hesse (#31 BMW M4 GT3, BMW M Team WRT):
“Desigur, suntem foarte fericiți. Joi am avut deja sau cursă grozavă. WRT a făcut o treabă perfectă la pit stop. Am ales strategia potrivită. A fost o mare onoare să pot pilota aici. Să fiu aici pentru prima dată a fost absolut cool. pentru mine și a fost plăcut să învăț, pentru că nu era prea multă presiune și puteai să faci multe tururi. Suntem foarte mulțumiți de primul și al doilea loc. Desigur, felicitări și colegilor noștri pentru victoria de vineri.”

(eticheteToTranslate)BMW Motorsport

Sursa si foto: www.press.bmwgroup.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro