Pericolul Cobalt Strike: Abuzuri ale cybercriminalilor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
Europol coordinates global action against criminal abuse of Cobalt Strike

Abuzul de către infractorii cibernetici a devenit o problemă tot mai des întâlnită în ultimii ani. Unul dintre instrumentele populare folosite în acest sens este Cobalt Strike, furnizat de compania de software de securitate cibernetică Fortra. Acesta este conceput pentru a ajuta experții legitimi în securitatea IT să efectueze simulări de atacuri care identifică slăbiciunile în operațiunile de securitate și răspunsurile la incidente.

Cu toate acestea, atunci când ajunge în mâinile greșite, copiile neautorizate ale Cobalt Strike pot oferi unui actor malefic o gamă largă de capacități de atac. Fortra a făcut eforturi pentru a implementa măsuri de securitate pentru a preveni utilizarea abuzivă a acestui instrument, dar infractorii cibernetici sunt mereu în căutare de noi metode pentru a evita aceste restricții.

Unul dintre modurile în care infractorii cibernetici folosesc Cobalt Strike este prin crearea de atacuri de tip phishing, în care încearcă să convingă utilizatorii să furnizeze informații sensibile, cum ar fi parole sau detalii de card de credit. De asemenea, acest instrument poate fi utilizat pentru a obține acces neautorizat la rețelele corporative sau pentru a lansa atacuri de tip ransomware.

Pentru a combate aceste amenințări, este crucial ca companiile să investească în soluții de securitate cibernetică puternice și să își educe angajații cu privire la riscurile asociate utilizării necorespunzătoare a tehnologiei. De asemenea, este important ca autoritățile să intensifice eforturile de combatere a infracțiunilor cibernetice și să colaboreze strâns cu industria pentru a identifica și neutraliza amenințările într-un mod eficient.

Sursa: EUROPOL

Abuse by cybercriminals Cobalt Strike is a popular commercial tool provided by the cybersecurity software company Fortra. It is designed to help legitimate IT security experts perform attack simulations that identify weaknesses in security operations and incident responses. In the wrong hands, however, unlicensed copies of Cobalt Strike can provide a malicious actor with a wide range of attack capabilities.Fortra…Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: EUROPOL
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Răfuială între doi țigani, la un festival din județul Timiș! Cei doi și-au reglat conturile, în fața a sute de oameni

Scandal la Festivalul Berii din Lugoj

Un scandal de proporții a avut loc aseară la Festivalul Berii din Lugoj, unde doi bărbați, membri a două...

Read More...

Zelenski îl felicită pe Trump prin telefon și este de acord cu o „întâlnire personală”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că a vorbit cu candidatul republican la alegerile prezidențiale, Donald Trump, și că a...

Read More...

Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române: La mulți ani tuturor celor care servesc țara!

Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române este sărbătorită în fiecare an pe 20 iulie, pentru a marca contribuția...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro