Patronatul Antreprenorilor Contabili din România marchează o primă reușită în contextul protestului „Fără haos în legislația fiscală”. Vezi programul protestului.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Business, STIRILE ZILEI

Într-un climat economic marcat de haos legislativ și incertitudine fiscală, care pune probleme majore contabililor și vulnerabilizează mediul de afaceri, Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) marchează o primă reușită importantă. Prin eforturile susținute ale fondatoarelor sale – Ligia Mădălina Zgubea, Andreia Zgubea, Alina Maria Corol și Mihaela Diaconu – s-a reușit deschiderea unui canal de dialog direct cu reprezentanții Prim-ministrului și ai Ministerului Finanțelor Publice.

„Într-un mediu economic atât de instabil, este esențial să creăm canale de comunicare directe și eficiente cu autoritățile. Deschiderea dialogului cu reprezentanții Prim-ministrului și ai Ministerului Finanțelor Publice reprezintă un prim pas crucial pentru stabilitatea și predictibilitatea legislativă de care avem nevoie.”Ligia Mădălina Zgubea, Cofondator PACR

Acest succes inițial vine în urma solicitărilor ferme transmise de PACR, reflectând dorința de a aduce stabilitate și claritate în cadrul legislativ fiscal. Se confirmă astfel că luni, delegația PACR va participa la discuții și negocieri cruciale. La ora 9:00 va avea loc întâlnirea cu reprezentanții Prim-ministrului, iar la ora 12:30 se va continua dialogul cu delegația Ministerului Finanțelor Publice, condusă de domnul ministru Marcel Boloș.

Este deosebit de important de evidențiat că echipele Ministerului Finanțelor Publice și ANAF au asigurat că vor aloca tot timpul necesar pentru a aborda în detaliu propunerile PACR. Aceste propuneri sunt fundamentale pentru a stabiliza și revitaliza mediul fiscal, necesitând o analiză aprofundată și implementarea de măsuri imediate și concrete.

„Confirmarea participării noastre la discuțiile cu reprezentanții statului este o reușită semnificativă pentru PACR și pentru toți membrii comunității care susțin inițiativa noastră. Aceasta arată că vocea ne este auzită și că suntem pe drumul cel bun pentru a realiza modificările necesare în sistemul fiscal, în beneficiul tuturor contribuabililor.”Alina Maria Corol, Cofondator PACR

Confirmarea participării PACR la dialogul cu reprezentanții statului reprezintă o dovadă clară a implicării și determinării celor patru fondatoare ale PACR și a comunității unite pe care ele o reprezintă.

Această realizare subliniază eforturile continue de a construi un sistem fiscal transparent, echitabil și previzibil, care să sprijine dezvoltarea durabilă a afacerilor din România.

În acest context, este necesar să facem un apel la remobilizare masivă. Este esențial ca toți cei implicați să fie uniți și să susțină aceste eforturi cruciale pentru a înmulți reușitele în continuare și a atinge obiectivele propuse.

„Protestul ‘Fără haos în legislația fiscală’ este o manifestare a nemulțumirii generale față de modificările haotice din legislația fiscală. Suntem determinați să aducem schimbări concrete și durabile, iar întâlnirile programate cu autoritățile sunt o dovadă clară a angajamentului nostru.”Andreia Zgubea, Cofondator PACR

„Este momentul să fim uniți și să ne remobilizăm pentru a continua lupta noastră. Propunerile noastre sunt esențiale pentru un sistem fiscal echitabil și transparent. Faptul că echipele MFP și ANAF sunt dispuse să aloce timpul necesar pentru a le discuta este un semnal pozitiv și un pas important spre progres.”Mihaela Diaconu, Cofondator PACR

Protestul „Fără haos în legislația fiscală” de luni, 08 iulie, reprezintă un moment decisiv. Participanții sunt încurajați să se alăture în număr cât mai mare în București, în Piața Victoriei, dar și în alte orașe precum Timișoara, Oradea, Iași și Bistrița, unde se vor desfășura acțiuni similare.

Detalii despre protest:
Data: 8 iulie 2024
Locație: Piața Victoriei, București
Ora de începere: 08:15 AM
Programul protestului:
➡️ 08:15 – 08:30 – Adunarea participanților la protest, în Piața Victoriei
➡️ 08:30 – 09:30 – Protest în Piața Victoriei
➡️ 09:30 – 10:45 – Marș către sediul Piața Constituției, partea cu sediul Ministerului de Finanțe
➡️ 10:45 – 13:30 – Adunare publică de protest în Piața Constituției, partea cu sediul Ministerului de
Finanțe
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Explorând terenuri necunoscute: Studiul formelor de relief extraterestre

Fiecare dintre noi a visat macar o data la cunoasterea unor teritorii necunoscute, fie ele pe Pamant sau chiar...

Read More...

China și Rusia fac exerciții navale comune

Forțele navale chineze și ruse au început, pe 14 iulie, un exercițiu comun într-un port militar din sudul Chinei,...

Read More...

Țară în service | România a produs zeci de nave militare pentru țări NATO, nimic pentru armata română

Peste 30 de nave militare au fost lansate, în ultimul deceniu, din Șantierul Damen din Galați, singurul din România...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro