Participarea Rapidului la Jocurile Olimpice de la Tokyo 1964

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Jocurile Olimpice din Tokyo din 1964 au fost o ediție importantă pentru echipa de Rapid București, care a avut cel mai mare număr de sportivi din istoria sa la această competiție. Un total de 13 sportivi alb-vișinii au concurat în sporturi de echipă, cum ar fi voleiul masculin și feminin, precum și fotbalul.

Echipa de volei masculin a României a terminat pe locul 4 la această competiție, pierzând în fața URSS, Cehoslovaciei și Japoniei. Cu toate acestea, au reușit să învingă echipe puternice precum Brazilia, Bulgaria sau SUA.

Voleiul feminin românesc a avut și el o prestație solidă, terminând tot pe locul 4, la un punct distanță de podium. Japonia, URSS și Polonia au ocupat primele trei poziții în această competiție.

Echipa de fotbal a României a avut parte de un parcurs onorabil la JO Tokyo 1964, terminând pe locul 2 în grupa A și fiind eliminată de Ungaria în sferturi. Cu toate acestea, au reușit să obțină victorii importante împotriva unor echipe precum Mexic sau Iran.

Puiu Ionescu a fost singurul jucător de la Rapid care a reușit să marcheze în turneul olimpic din 1964, contribuind la golul României în meciul cu Mexic.

La finalul competiției, România a încheiat cu un bilanț de 2 medalii de aur, 4 de argint și 6 de bronz, demonstrând că echipa de Rapid București a avut o prestație solidă la Jocurile Olimpice din Tokyo din 1964.

Sursa: Club Sportiv Rapid București.

Tokyo 1964, ediția JO cu cei mai multi rapidiști în lotul olimpic! 24 de zile până la startul JO Paris 2024. După Helsinki 1952, Rapidul nu a mai avut reprezentanți la următoarele două ediții ale Jocurilor. JO Melbourne 1956 și Roma 1960 s-au desfășurat fără ca România să aibă sportivi ai Rapidului printre olimpici. În Australia, palmaresul olimpicilor români a fost următorul: 5 aur, 3 argint și 5 bronz iar din Italia sportivii tricolori au adus acasă 3 medalii de aur, una… de argint și 6 de bronz. Rapidul a revenit în lumea Jocurilor Olimpice în 1964, la Tokyo. În țara samurailor, Rapidul a avut cel mai numeros contingent de sportivi din istoria participărilor la JO. 13 sportivi alb-vișinii au concurat la JO Tokyo 1964, exclusiv în sporturi de echipă: • Horațiu Nicolau, volei masculin • Davila Plocon, volei masculin • Mihai Grigorovici, volei masculin • Aurel Drăgan, volei masculin • Natalia Todorovschi, volei feminin • Doina Popescu, volei feminin • Sonia Colceru, volei feminin • Puiu Ionescu, fotbal • Ilie Greavu, fotbal • Dan Coe, fotbal • Andrei Marin, fotbal • Nichi Dumitriu, fotbal • Nicolae Georgescu, fotbal Voleiul a devenit sport olimpic în 1964. La prima ediție, cea de la Tokyo, care a inclus voleiul pe harta sporturilor olimpice, la masculin, Romania a concurat alături de alte 7 reprezentative și a încheiat competiția pe locul 4, la un punct de podium, după URSS, Cehoslovacia și Japonia. Românii au pierdut cu URSS, Cehoslovacia si Japonia și au învins Brazilia, Bulgaria, Olanda, Coreea de Sud, Ungaria și SUA. În competiția de volei feminin, româncele au terminat pe 4, la un punct de locul 3. Primele 3 poziții au fost ocupate de Japonia, URSS si Polonia. La turneul final au luat parte 6 echipe iar România a bătut SUA si Coreea de Sud si a pierdut cu URSS, Japonia și Polonia. Echipa de fotbal a terminat pe locul 2 grupa A, unde a bătut cu 3-1 Mexicul, a făcut 1-1 cu Germania si a învins, 1-0, Iranul. În sferturi, România a fost eliminată de Ungaria, scor 2-0. În 1964, ungurii aveau să devină campioni olimpici. În turneul de consolare România a batut Ghana cu 4-2 și Iugoslavia cu 3-0. Puiu Ionescu a fost singurul rapidist care a marcat în turneul olimpic din 1964. Ionescu a înscris golul 3 al României în meciul din grupă, 3-1 cu Mexic. România a încheiat JO Tokyo 1964 cu un bilanț de 2 medalii de aur, 4 de argint și 6 de bronz.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Club Sportiv Rapid București
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro