Participarea INCDFP la exercițiul multinațional „OPEX 24” de la Marea Neagră

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În perioada 27 – 31 mai, INCDFP a fost invitat să participe la exercițiul multinațional „OPEX 24” de la Marea Neagră, alături de NATO Maritime GEOMETOC Centre of Excellence, Skyline Drones și La Orizont. Exercițiul „DACIA/TOMIS/OPEX 24”, organizat de Forțele Navale Române, a fost destinat testării UAV-urilor (Unmanned Aerial Vehicle) și a reunit structuri NATO, state aliate și partenere (Bulgaria, Franța, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, SUA și Turcia), precum și numeroase companii civile.

Echipa INCDFP a fost coordonată de Eduard Nastase, care a participat la numeroase campanii de monitorizare LiDAR, precum cele de la Mănăstirea Chiajna-Giulești, Vulcanii Noroioși, Piatra Neamț, Cheile Sohodolului și Valea Mare (Gorj). Această participare la exercițiul multinațional reprezintă o oportunitate importantă pentru INCDFP de a-și demonstra expertiza în domeniul tehnologiei UAV și de a stabili colaborări cu parteneri din țară și din străinătate.

Prin implicarea în astfel de exerciții, INCDFP își consolidează poziția în comunitatea internațională a cercetării și dezvoltării tehnologice, contribuind la promovarea României ca un partener de încredere în domeniul securității și al inovației. Coordonarea echipelor și colaborarea cu partenerii din cadrul exercițiului „OPEX 24” demonstrează capacitatea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului de a susține și de a implementa proiecte complexe la nivel internațional.

Sursa: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În perioada 27 – 31 mai, INCDFP a fost invitat să participe la exercițiul multinațional „OPEX 24” de la Marea Neagră, alături de NATO Maritime GEOMETOC Centre of Excellence, Skyline Drones și La Orizont. Exercițiul „DACIA/TOMIS/OPEX 24”, organizat de Forțele Navale Române, a fost destinat testării UAV-urilor (Unmanned Aerial Vehicle) și a reunit structuri NATO, state aliate și partenere (Bulgaria, Franța, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, SUA și Turcia), precum și numeroase companii civile. Echipa INCDFP a fost coordonată de Eduard Nastase, care a participat la numeroase campanii de monitorizare LiDAR, precum cele de la Mănăstirea Chiajna-Giulești, Vulcanii Noroioși, Piatra Neamț, Cheile Sohodolului și Valea Mare (Gorj).


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

291 de localități conectate la sistemul centralizat primesc apă cu program

În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 80,46%, cu un volum de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro