Parteneriat pentru soluții inovative în combaterea schimbărilor climatice

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost partenerul ediției Climathon Timișoara 2023, un eveniment ce face parte dintr-o mișcare internațională de sprijinire a comunităților urbane în adaptarea la provocările climatice. Această inițiativă constă în organizarea de concursuri-maraton de idei, în cadrul cărora participanții trebuie să găsească soluții inovative cu aplicabilitate locală.

Ediția din acest an a Climathon Timișoara, organizată de Fundația Aquatim pentru al patrulea an consecutiv, s-a adresat tinerilor elevi de gimnaziu și liceu. Tema concursului de idei, lansată de Asociația CRIES, a fost “Acces la apă sigură pentru toți: Cum se pot implica tinerii în promovarea consumului de apă din rețeaua publică?”.

În prima zi a evenimentului, Cristina Bădulescu, responsabilă EIT Climate KiC romania, a introdus elevii în conceptul de “inovație sistem”, subliniind importanța implicării actorilor locali în tema propusă.

Peste 30 de elevi și cadre didactice de la cinci școli din Timișoara au lucrat în echipe la dezvoltarea propunerilor de proiecte. Acestea au fost apreciate de juriu pentru înțelegerea tematicii, creativitate și modul atrăgător de prezentare.

Evenimentele Climathon fac parte din programul de acțiune climatică la nivel global propus de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) și au loc anual în perioada octombrie-noiembrie în zeci de orașe din întreaga lume.

Pentru mai multe informații despre evenimentul “La Pas, de la un muzeu la altul, cu apă bună”, puteți accesa site-ul www.aquatim.ro sau suna la numărul de telefon 0721896961 sau trimite un e-mail la adresa cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu, Director al Direcției Proiecte Finanțate a CCIAT.

De asemenea, puteți accesa link-urile pentru a afla mai multe despre proiectul câștigător “Alege robinetul!”: [link proiect castigator](https://www.aquatim.ro/media/1587/alege-robinetul.pdf) și videoclipul [link videoclip Alege robinetul!](https://www.youtube.com/watch?v=SNSrW0pqACA). De asemenea, puteți vizualiza imaginile de la Climathon 2023 accesând link-ul [link imagini Climathon 2023](https://we.tl/t-8zW35vDrMp).

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

In calitate de reprezentant al EIT Climate KIC Romania, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a fost partener al editiei Climathon Timisoara 2023, parte a unei miscari internationale de sprijinire a comunitatilor urbane pentru adaptarea la provocarile climatice, prin organizarea de concursuri-maraton de idei din care sa rezulte solutii inovative, cu aplicabilitate locala.

Organizat de Fundatia Aquatim pentru al patrulea an consecutiv, Climathon Timisoara s-a adresat tinerilor, elevi de gimnaziu si de liceu, iar tema concursului de idei, lansata de Asociatia CRIES, a fost: „Acces la apa sigura pentru toti: Cum se pot implica tinerii in promovarea consumului de apa din reteaua publica?”

In prima zi a evenimentului, Cristina Badulescu – responsabil EIT Climate KiC Romania, i-a introdus pe elevi in notiunile de „system innovation” si a prezentat importanta implicarii actorilor locali in tema propusa.

Peste 30 de elevi si cadre didactice de la cinci scoli timisorene au lucrat, in echipe, la dezvoltarea propunerilor de proiecte, care au fost apreciate de catre juriu pentru intelegerea tematicii, creativitate si modul atragator de prezentare.

Evenimentele Climathon fac parte din programul de actiune climatica la nivel global, propus de Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) si se desfasoara anual, in perioada octombrie-noiembrie, in zeci de orase din intreaga lume.

Informatii suplimentare despre evenimentul „La Pas, de la un muzeu la altul, cu apa buna” sunt disponibile pe site-ul www.aquatim.ro si la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Badulescu, Director Directia Proiecte Finantate a CCIAT. (I.P.)

NOTA: Link proiect castigator – Alege robinetul!: https://www.aquatim.ro/media/1587/alege-robinetul.pdf

Link videoclip Alege robinetul!: https://www.youtube.com/watch?v=SNSrW0pqACA

Link imagini Climathon 2023:  https://we.tl/t-8zW35vDrMpAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Până în primăvara anului viitor, România va avea gata de luptă toate cele patru sisteme Patriot

Ministerul Apărării are în prezent patru sisteme de apărare antiaeriană Patriot, însă doar două sunt operaționalizate. Al doilea a...

Read More...
Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro