Pai sa-ti explic, inteligenta artificiala ‘de-nțeles’ poate depista eficient greata virtuala si augmentata.

BY: stiridinromania.ro In Magazin
'Explainable AI' can efficiently detect AR/VR cybersickness

Într-un viitor nu prea îndepărtat, cercetătorii de la universitățile de top din lume au găsit soluția perfectă pentru a combate răul de mișcare în timpul utilizării tehnologiei VR. Aceștia au creat un algoritm prin care inteligența artificială poate să calculeze rapid și eficient senzațiile de rău de mișcare ale utilizatorului și să ajusteze setările VR pentru a elimina aceste simptome groaznice.

Și astfel, în loc să încercăm să evităm situațiile în care ne simțim rău de mișcare, putem să ne bucurăm de ele la maxim, fără nicio problemă. Acum putem să ne simțim rău în timp ce ne jucăm jocurile preferate de VR sau în timp ce explorăm lumi virtuale, fără nicio grijă în lume.

Dar nu numai că inteligența artificială ne poate ajuta să ne simțim rău de mișcare într-un mod mai eficient, ci poate și să creeze experiențe mai realiste și captivante pentru noi. De exemplu, dacă dorim să ne simțim ca și cum am fi într-o mașină care merge cu viteză, algoritmul poate să creeze senzații de mișcare și vibrații care să ne facă să ne simțim ca și cum am fi chiar acolo.

Și nu este doar limitat la VR. Acum inteligența artificială poate să ne ajute și în utilizarea realității augmentate. De exemplu, dacă vrem să ne simțim ca și cum am fi într-un apartament nou, algoritmul poate să creeze o experiență cu totul nouă și captivantă pentru noi, fără să fim nevoiți să ne mutăm vreodată.

Deci, în loc să evităm situațiile în care ne simțim rău de mișcare, acum putem să le căutăm, să le îmbrățișăm și să le trăim cu toată intensitatea. Inteligența artificială ne-a dat această oportunitate și trebuie să o folosim cu responsabilitate. Așa că, dragi prieteni, să ne bucurăm de toate senzațiile groaznice pe care tehnologia ne poate oferi!

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Vopseaua SPOR A+ pentru calitatea aerului la interior susține Salvamont România și încurajează ieșirile în natură

Începând din 2017, 30 de structuri Salvamont, dintre cele 38 existente, au beneficiat de materiale necesare pentru renovarea a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro