Orange România, partener strategic pentru cele mai importante competiții naționale de securitate cibernetică

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Orange România, partener strategic pentru cele mai importante competiții naționale de securitate cibernetică

Orange România devine primul operator de telecomunicații implicat în susținerea competițiilor de securitate cibernetică din România. Cu peste 3.300 de tineri participanți anul trecut, Orange a devenit partener strategic pentru Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC), UNbreakable România, DefCamp și Olimpiada Națională de Securitate Cibernetică (OSC).

Eforturile Orange și ale partenerilor săi au dus la dezvoltarea start-up-ului CyberEdu, o platformă educațională cu peste 20.000 de utilizatori înregistrati, oferind resurse pentru toți cei interesați să își îmbunătățească competențele în securitatea cibernetică. Cu un deficit estimat la peste 347.000 de specialiști în securitate cibernetică în Europa până în 2023, implicarea Orange în formarea viitorilor specialiști este crucială.

Creșterea numărului de atacuri cibernetice și nevoia acută de specialiști în securitate cibernetică sunt semnale clare ale importanței acestui domeniu. Orange Business Internet Security a înregistrat o creștere de 18% a atacurilor cibernetice în 2023, iar Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică a raportat peste 75.000.000 de evenimente de securitate cibernetică la nivel național.

Prin programe precum UNbreakable România, Campionatul Național de Securitate Cibernetică, Olimpiada Națională de Securitate Cibernetică și DefCamp, Orange oferă tinerilor oportunități de a-și dezvolta cunoștințele și de a accesa resurse și mentorat din partea experților din domeniu. Competiția individuală UNbreakable este deschisă până pe 24 martie, iar Campionatul Național de Securitate Cibernetică va avea faza finală la București în mai.

Olimpiada Națională de Securitate Cibernetică reprezintă o nouă inițiativă dedicată elevilor de liceu pasionați de securitate cibernetică, oferindu-le oportunitatea de a reprezenta România la competiții internaționale. Orange este unul dintre inițiatorii acestui proiect, alături de alte competiții precum DefCamp, cea mai mare conferință de securitate cibernetică și hacking din Europa Centrală și de Est.

În contextul unei digitalizări accelerate și a creșterii amenințărilor cibernetice, Orange România își consolidează angajamentul de a contribui la formarea noilor specialiști în securitate cibernetică, recunoscând importanța acestui domeniu în protejarea afacerilor și a utilizatorilor de atacuri online. Prin programele și parteneriatele sale, Orange investește în viitorul securității cibernetice în România și în întreaga Europă.

Informatia a fost publicata pentru prima data de newsroom.orange.ro

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Realizările sale sunt fără precedent în istoria modernă

Mai sus, puteți urmări înregistrarea primului discurs al vicepreședintelui Kamala Harris după anunțul de retragere a președintelui Joe Biden...

Read More...
C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro