Optimizarea Contractului-cadru în domeniul sănătății

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Grupuri de lucru pentru optimizarea reglementărilor legale – incomod-media.ro

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a demarat un proces de dialog și negociere cu organizațiile profesionale din domeniul sănătății, având ca obiectiv îmbunătățirea accesului pacienților la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale. Grupurile de lucru constituite de CNAS în colaborare cu Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Stomatologi din România, Colegiul Farmaciștilor din România, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimistilor, au început întâlnirile începând cu data de 15 februarie 2024.

Scopul acestor întâlniri este de a optimiza prevederile actelor normative din domeniul asigurărilor sociale de sănătate, pentru a asigura un sistem eficient și echitabil pentru toți beneficiarii. Dialogul deschis și transparent este considerat cheia pentru asigurarea stabilității și echilibrului în sistemul medical din România.

Valeria Herdea, președintele CNAS, a subliniat importanța consultării tuturor părților implicate în sistemul de sănătate, inclusiv a pacienților, pentru a identifica soluțiile optime care să asigure accesul la îngrijiri medicale de calitate.

Întâlnirile cu reprezentanții Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Ordinului Biochimiștilor, Biologilor și Chimistilor, precum și cu Colegiul Medicilor din România pentru segmentul asistență medicală spitalicească, vor continua în perioada următoare. De asemenea, se vor organiza întâlniri și cu reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, pentru a asigura o abordare cuprinzătoare a problemelor sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Furnizorii de servicii medicale și medicamente care doresc să participe la aceste întâlniri periodice (lunare) pot contacta asociațiile profesionale corespunzătoare, respectiv Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciștilor din România, Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

Prin aceste demersuri, CNAS demonstrează angajamentul său pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din România, prin implicarea tuturor actorilor implicați în asigurarea accesului la servicii medicale de calitate pentru toți cetățenii.

Sursa: incomod-media.ro

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a constituit grupuri tehnice de lucru cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale prevăzute de Legea nr. 95/2006 [1] ca negociatori în procesul de elaborare a Contractului-cadru și a normelor metodologice de aplicare a acestuia, respectiv Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Stomatologi din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.

Scopul acestor grupuri este dialogul în vederea optimizării prevederilor actelor normative din domeniul asigurărilor sociale de sănătate, având ca țintă finală îmbunătățirea accesului asiguraților la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale.

Astfel, începând cu data de 15 februarie 2024, au avut loc întâlniri cu Colegiul Medicilor din România (pentru segmentele asistență medicală primară și asistență medicală ambulatorie de specialitate), Colegiul Medicilor Stomatologi din România și Colegiul Farmaciştilor din România, iar în perioada imediat următoare întâlnirile vor continua cu reprezentanți ai Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România și ai Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, precum și ai Colegiului Medicilor din România (pentru segmentul asistență medicală spitalicească).

Totodată, întrucât nu doar profesioniștii din domeniul medical ci și beneficiarii finali ai actului de sănătate trebuie să-și poată exprima opiniile și propunerile pe tema menționată, tot în perioada imediat următoare vor avea loc și întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

„Echipa de conducere a CNAS este deschisă la propuneri concrete de rezolvare a problemelor sistemului de asigurări sociale de sănătate, fiind însă recomandabilă și evaluarea impactului financiar al respectivelor propuneri. Calea dialogului este singura care poate asigura stabilitate și echilibru în sistemul medical, iar în centrul dialogului trebuie să se afle accesul pacienților din România la îngrijiri medicale”, a declarat Valeria Herdea – președintele CNAS.

Furnizorii de servicii medicale și medicamente aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate care doresc să participe la întâlnirile menționate, ce vor avea loc periodic (lunar), pot contacta în acest scop asociația profesională corespunzătoare, respectiv CMR, CFR, CMSR.

Biroul de presă al CNAS

[1] Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioareAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Vopseaua SPOR A+ pentru calitatea aerului la interior susține Salvamont România și încurajează ieșirile în natură

Începând din 2017, 30 de structuri Salvamont, dintre cele 38 existente, au beneficiat de materiale necesare pentru renovarea a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro