Oportunitati de finantare europeana pentru agricultura si dezvoltare rurala

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

AFIR prezintă fermierilor din Timiș oportunitățile de finanțare pentru agricultură și dezvoltare rurală

Directorul general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest (AFIR), Iulian Bucataru, a ținut un seminar de informare pentru fermierii din Timiș, prezentându-le oportunitățile de finanțare AFIR 2023 – 2027. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și a atras un număr mare de participanți din mediul rural.

Tema seminarului, care a fost deosebit de atractivă pentru agricultorii interesați să acceseze fonduri europene, a stârnit interesul membrilor CCIAT din Timiș și nu numai. Florica Chiriță, președinta CCIA Timiș, a subliniat importanța fondurilor europene acordate pentru dezvoltarea rurală, înainte ca directorul Iulian Bucataru să prezinte Planul Strategic PAC 2023-2027, care include 89 de interventii prin care fermierii pot accesa fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, având un buget total de 15,8 mld. euro.

Pe agenda seminarului s-au aflat mai multe subiecte de interes, printre care prezentarea interventiilor din Planul Strategic 2023-2027, informații despre sesiunile de depunere a cererilor de finanțare în anul 2024 pentru diferite interventii din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027. Printre acestea se numără investiții în consolidarea exploatatiilor tinerilor fermieri, achiziții de utilaje agricole pentru sectorul vegetal, investiții în fermele de mici dimensiuni, dar și în sectorul legume și cartofi, hamei și struguri de masa, floricultură, plante medicinale și aromatice, precum și investiții pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

De asemenea, s-au prezentat informații referitoare la sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru investiții în exploatatii agricole și prime de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor. Participanții au avut ocazia să afle mai multe despre cerințele finanțatorului, beneficiarii eligibili, activitățile eligibile și condițiile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale.

Seminarul desfășurat astăzi la Timișoara a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru fermierii și investitorii interesați să obțină finanțare pentru proiectele lor din domeniul agricol. Prin prezentarea detaliată a oportunităților de finanțare și a condițiilor de accesare a fondurilor europene, AFIR și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș își propun să sprijine dezvoltarea sectorului agricol și rural în regiune.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Directorul general adjunct al Centrul Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale 5 Vest (AFIR), Iulian Bucataru, le-a prezentat, azi, fermierilor din Timis, in cadrul unui seminar de informare organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, oportunitatile de finantare AFIR 2023 – 2027, respectiv interventiile din Planul Strategic 2023-2027 prin care se pot accesa fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Tema, deosebit de atractiva pentru agricultorii care intentioneaza sa acceseze fonduri europene, a stimult interesul membrilor CCIAT din mediul rural, si nu numai, care au venit in numar mare la intalnirea gazduita de Centrul Regional de Afaceri.

„Seminarul se adeseaza fermierilor, investitorilor si autoritatilor locale care pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurala”, a precizat Florica Chirita, presedinta CCIA Timis, inainte ca directorul Iulian Bucataru sa anunte ca Planul Strategic PAC 2023-2027 include 89 de interventii prin care fermierii pot accesa fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala si are un buget de 15,8 mld. euro.

Pe agenda seminarului s-au aflat mai multe subiecte de interes, printre care:

Prezentarea interventiilor din Planul Strategic 2023-2027, informatii despre sesiunile de depunere a cererilor de finantare, in anul 2024, aferente interventiilor din cadrul Pilonului II din Planul Strategic PAC 2023-2027, dupa cum urmeaza:

DR-12 – Investitii in consolidarea exploatatiilor tinerilor fermieri instalati si a fermierilor recent instalati;

DR-13 – Achizitii de utilaje agricole pentru sectorul vegetal;

DR-14 – Investitii in fermele de mici dimensiuni;

DR-16 – Investitii in sectorul legume si/sau cartofi;

DR-17 – Investitii in sectoarele hamei si/sau struguri de masa;

DR-18 – Investitii in floricultura, plante medicinale si aromatice;

DR-21 – Investitii pentru prevenirea raspândirii pestei porcine africane (PPA);

DR-23 – Investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii unor produse alimentare si produse transformate, altele decât cele prevazute in Anexa 1 a Tratatului de Functionare a Uniunii Europene;

DR-29 – Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole;

DR-33 – Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol/pomicol;

DR-34 – Cooperare si inovare in agricultura prin intermediul grupurilor operationale PEI;

DR-35 – Dezvoltarea cooperarii in cadrul lantului valoric.

Prezentarea informatiilor cu privire la sesiunea de depunere a cererilor de finantare aferenta sM 4.1 – Investitii in exploatatii agricole – pachetul 4.1.1 Achizitii simple de utilaje agricole, precum si sM 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor;

De la idee la proiect; cerintele finantatorului; beneficiari eligibili; activitati eligibile; conditii de eligibilitate; principii de selectie.

 

(Impact Press)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro