Omagierea Eroilor în Lugoj, de Ziua Înălțării Domnului

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
[FOTO] Respect și memorie eternă! Ziua Eroilor a fost marcată și la Lugoj

În ziua de 13 iunie, orașul Lugoj a comemorat Ziua Eroilor, marcând totodată și sărbătoarea Înălțării Domnului. Evenimentul a avut loc în centrul orașului, la Monumentul ”Alfa și Omega” al eroilor lugojeni căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. Printre participanți s-au numărat oficialități locale, PS Ioan Călin Bot, episcop greco-catolic de Lugoj, părintele Angelo Narcis Pop, militari activi și în rezervă, precum și elevi de la Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” Lugoj.

În cadrul ceremoniei, au fost oficiate slujbe religioase de pomenire a eroilor de către P.On. Ionuț Furdean, protopopul ortodox român al Lugojului. Au rostit discursuri PS Ioan Călin Bot, episcopul Lugojului, general de brigadă (r) Mircea Mândru, președintele Filialei Lugoj ”General Dimitrie Petrescu Tocineanu” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, iar lt. col. (r) Gheorghe Busuioc a recitat o poezie dedicată eroilor neamului.

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori din partea Primăriei și Garnizoanei Lugoj, filialei lugojene a Asociației Naționale Cultul Eroilor și a partidelor politice locale. Ziua Eroilor este un prilej de omagiere a celor ce și-au dat viața pentru patrie, marcând recunoștința și respectul față de sacrificiul acestora.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Conform tradiției Bisericii Ortodoxe Române, de sărbătoarea Înălțării Domnului, în toată țara este marcată și Ziua Eroilor, zi în care cei ce și-au dat viața pentru patrie sunt omagiați prin slujbe de pomenire, parastase, ceremonii militare și depuneri de coroane de flori, la monumentele dedicate lor.

La Lugoj, comemorarea de Ziua Eroilor a avut loc joi, 13 iunie, de la ora 9,30, în centrul orașului, la Monumentul ”Alfa și Omega” al eroilor lugojeni căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Alături de oficialitățile locale, la eveniment au mai participat PS Ioan Călin Bot, episcop greco-catolic de Lugoj, părintele Angelo Narcis Pop, vicarul general al episcopiei, militari activi și în rezervă, precum și două clase de elevi de la Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” Lugoj.

După intonarea imnului național al României, serviciul religios de pomenire a eroilor a fost oficiat de P.On. Ionuț Furdean, protopopul ortodox român al Lugojului.

Apoi, au rostit alocuțini PS Ioan Călin Bot, episcopul Lugojului, general de brigadă (r) Mircea Mândru, președintele Filialei Lugoj ”General Dimitrie Petrescu Tocineanu” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, iar lt. col. (r) Gheorghe Busuioc, a recitat o poezie proprie dedicată tot eroilor neamului.

În final, au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei și Garnizoanei Lugoj, filialei lugojene a Asociației Naționale Cultul Eroilor  și a partidelor politice locale.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

#NightDriveRO, BMW X2 și MINI Countryman într-o prezentare cu povești urbane

Prezentare cu povești urbane: Night DriveRO cu BMW X2 și MINI Countryman

BMW România propune un proiect inedit în București, care combină prezentarea noilor modele BMW X2 și MINI Countryman, explorarea...

Read More...
135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro