O sarbatoare memorabila

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Universitatea Politehnica din Timișoara a sărbătorit în mod grandios promoția 2024, care a avut parte de o ceremonie memorabilă la 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri din Timișoara. Cu peste 140.000 de absolvenți care au dus prestigiul Politehnicii în țară și în lume, conducerea instituției a organizat un eveniment special pentru a le mulțumi și a le răsplăti eforturile depuse în anii de studiu.

Ceremonia a început în data de 30 iunie 2024, în Piața Victoriei din Timișoara, unde peste 1.000 de absolvenți, îmbrăcați în robe academice, împreună cu părinții și prietenii lor, au participat la Parada Absolvenților. Evenimentul a fost însoțit de formatia SuperChill și a atras privirile curioase ale trecătorilor pe drumul către Stadionul Știința, locul desfășurării ceremoniei, moderată de cunoscutul Andi Moisescu.

În cadrul ceremoniei, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, a subliniat importanța istorică a instituției și a amintit de momentele semnificative din trecutul său. De la primii absolvenți din 1924, care au ridicat stacheta într-o perioadă dificilă, până la revoltele studențești din anii ’50 și ’80 și Revoluția din 1989, Politehnica a fost mereu un loc de schimbare și de luptă pentru libertate.

Într-o lume tot mai tehnologizată și în continuă schimbare, absolvenții au fost încurajați de reprezentanții mediului economic să fie curajoși, să își urmeze visurile și să depășească orice obstacol. Cu o relație strânsă cu mediul de afaceri, Universitatea Politehnica din Timișoara pregătește studenții pentru provocările și oportunitățile unei lumi moderne.

Ceremonia de absolvire a fost punctată de acordarea a cinci diplome “Magna Cum Laude” absolvenților cu media 10 pe tot parcursul studiilor de licență, ca recunoaștere a performanței lor academice și a dedicării în atingerea standardelor de excelență. În final, un impresionant foc de artificii și un concert extraordinar al formației The Motans au încheiat în stil mare evenimentul dedicat promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Sarbatoare memorabila pentru absolventii promotiei 2024 a Universitatii Politehnica Timisoara! La 100 de ani de la absolvirea primei generatii de ingineri din Timisoara, perioada in care cei peste 140.000 de absolventi au dus prestigiul Politehnicii peste tot in tara si in lume, conducerea celei mai vechi institutii de invatamant superior din Timisoara a oferit promotiei 2024 o ceremonie de neuitat, pentru a le multumi si a le rasplati eforturile depuse in cei 3, 4, sau 6 ani in amfiteatre si laboratoare, la cursuri, seminarii si examene.

Evenimentul a inceput, in data de 30 iunie 2024, in Piata Victoriei, pe platoul din fata Rectoratului UPT, unde peste 1.000 de absolventi, imbracati in robe, insotiti de parinti si prieteni, s-au reunit pentru deja traditionala Parada a Absolventilor. Coloana, acompaniata de formatia SuperChill, s-a indreptat, sub privirile curioase ale trecatorilor, spre Stadionul Stiinta, locul de desfasurare al ceremoniei, moderata anul acesta de cunoscutul Andi Moisescu.

In debutul ceremoniei, dupa intonarea imnului academic al UPT de catre cunoscutul muzician Horia Crisovan, compozitorul acestuia, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, a amintit ca „in acest an aniversam, dupa cum bine stiti, 100 de ani de la primul absolvent din vestul Romaniei, in 1924. Nu a fost usor, o mare parte dintre cadrele didactice de atunci isi luasera tezele de doctorat la universitati celebre din Germania, Franta sau Elvetia, iar stacheta era foarte ridicata.

Un alt moment de referinta pentru generatiile universitatii a fost anul 1956, cand Politehnica timisoreana a demonstrat ca a format primii cetateni adevarati. Intr-o Romanie complicata din punct de vedere politic, are loc la Timisoara cea mai mare revolta pur studenteasca.

Atunci, in cantina MV a Politehnicii, peste 2000 de studenti puneau intrebari despre ce se intampla in tara si solicitau autoritatilor o serie de reforme. Un al treilea punct care defineste ce s-a intamplat in primul secol al Politehnicii este Revolutia din 1989, cand studentii, alaturi de toti timisorenii, au facut din Timisoara un simbol al libertatii.

Daca primele generatii au trecut prin numeroase greutati, voi ati trecut printr-o pandemie, cu care nu erati obisnuiti, dar si printr-un 2023 fabulos, anul in care Timisoara a fost Capitala Culturala Europeana, iar campusul UPT a gazduit cele mai multe evenimente culturale din oras.

In ceea ce priveste viitorul, nu va pot spune ce va va rezerva, dar din moment ce ati ajuns aici, v-ati dovedit ambitia, ati invatat in Timisoara, un oras al tolerantei, pe care as vrea sa o duceti cu voi, sa fiti curajosi si sa nu va temeti de esecuri, ci sa invatati din ele. Aveti 100 de generatii in spate, dar voi puteti deveni una de referinta pentru urmatoarea suta”.

Pe scena instalata pe Stadionul Stiinta au urcat apoi reprezentanti ai mediului economic, cu care Universitatea Politehnica Timisoara are, probabil, cea mai buna relatie din invatamantul romanesc. Károly Borbély, CEO Hidroelectrica SA, Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental romania, Sabin Totorean, Country Senior Officer Nokia Romania, Ligia Ardelean, Country Manager Atos Romania & Bulgaria, Bogdan Vasiliu, Plant Manager DRÄXLMAIER Timisoara, Sinel Galceava, Director Grup Retail BCR, i-au felicitat pe absolventi pentru reusita lor, le-au urat succes in cariera si in viata, amintind ca in lumea de azi, tot mai tehnologizata, aflata intr-o schimbare accelerata, provocarile sunt mari, dar si oportunitatile sunt la fel. Daca sunt curajosi, isi depasesc zona de confort si isi urmeaza visul, succesul va veni cu siguranta.

Paul Stiegelbauer, reprezentantul studentilor in Consiliul de Administratie al UPT, le-a urat proaspetilor absolventi sa-si gaseasca si sa-si scrie, fiecare, propria poveste, iar presedintele Senatului UPT, conf.univ.dr. Liviu Cadariu-Brailoiu, le-a cerut absolventilor sa se ridice in picioare si sa-i aplaude pe parinti si pe profesori.

Au urcat apoi pe scena reprezentantii celor 10 facultati ale Universitatii Politehnica Timisoara, care au multumit profesorilor care i-au ghidat si le-au largit cunoasterii, dar si parintilor, care i-au sustinut mereu, au vorbit despre perioada frumoasa a studentiei, chiar daca a fost o generatie greu incercata, dar care a trecut de toate obstacolele cu capul sus si a ajuns la momentul absolvirii, despre prieteniile legate in perioada studentiei, despre visurile cu care au venit la Politehnica si despre competentele cu care pleaca de aici pentru a-si fauri viitorul si a-si creiona cariera, fiindca Politehnica i-a pentru tot ce ofera viitorul.

Iar pentru a demonstra inca o data ca Universitatea Politehnica Timisoara a incurajat si a rasplatit intotdeauna performanta, conducerea UPT a pastrat traditia instituita in urma cu cativa ani, de evidentiere si recompensare a studentilor exceptionali, care au obtinut media 10 pe tot parcursul studiilor de licenta, prin acordarea, in cadrul Ceremoniei de Absolvire, a unor diplome „Magna Cum Laude”.

In acest an, cinci astfel de diplome au fost acordate „in semn de apreciere pentru rezultatele academice remarcabile, pentru dedicare si consecventa in atingerea standardelor de performanta in activitatea didactica, pe intreg parcursul studiilor universitare de licenta, materializate prin media generala 10 pe toti anii de studiu”, absolventilor Efrem Dragos-Sebastian-Mihaly si Plavat Vlad, de la Facultatea de Automatica si Calculatoare, specializarea Calculatoare, Andrei Elena si Alevandru Roxana, de la Facultatea de Inginerie Chimica, Biotehnologii si Protectia Mediului, specializarea Ingineria Substantelor Anorganice si Protectia Mediului, si Rares Dobre-Baron, de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, specializarea Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii.

Ca o incununare a Ceremoniei de Absolvire 2024, dar si a intregii perioade de studentie, a urmat un impresionant foc de artificii, iar concertul extraordinar al formatiei The Motans a ridicat in picioare cei aproape 10.000 de spectatori. (Universitatea Politehnica Timisoara, Lucian Ronkov)

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro