Noul spital din Lugoj va fi construit pe strada Gheorghe Doja, la nr. 36

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Pregătiri! Spitalul Municipal are teren pentru relocarea în containere a corpului administrativ – Redeșteptarea

Consiliul Local al Municipiului Lugoj a aprobat recent un perimetru pentru începerea lucrărilor la noul spital. După semnarea contractului de finanțare în martie 2023 dintre Ministerul Sănătății și Municipiul Lugoj, în baza unor hotărâri de consiliu referitoare la demersul de casare și demolare a anumitor construcții ale spitalului, a fost necesară găsirea unor soluții pentru relocarea activităților desfășurate acolo.

Primarul interimar Bogdan Ștefan Blidariu a propus ca un teren de 1292 mp, situat în Lugoj, pe strada Gheorghe Doja, să fie dat în administrare către Spitalul Municipal pentru înființarea unui nou corp administrativ. Acest teren va fi temporar în folosința spitalului, pe o perioadă cuprinsă între semnarea contractului și maximum 10 ani.

Terenul va fi utilizat pentru amplasarea unor containere modulare, care vor găzdui diferite activități administrative ale Spitalului Municipal și personalul de la Direcția pentru Sănătate Publică – Lugoj. Această decizie a fost luată în urgență, dată fiind programarea licitației în decembrie și începerea lucrărilor de demolare în luna ianuarie a anului viitor.

Relocarea activităților spitalului și ale DSP este un pas important în construirea noului spital din Lugoj, care va fi realizat în urma semnării contractului de finanțare și urmează să aducă numeroase îmbunătățiri în domeniul sănătății în această zonă. Aceasta este o veste binevenită pentru comunitate și un pas în direcția asigurării serviciilor medicale la standarde ridicate.

Astfel, decizia Consiliului Local din Lugoj privind aprobarea perimetrului pentru amplasarea containerele modulare este o măsură necesară pentru asigurarea relocării activităților administrative din incinta spitalului, deschizând calea către începerea construcției noului spital și asigurând continua furnizare în condiții optime a serviciilor de sănătate în zonă.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Consiliul Local al Municipiului Lugoj a aprobat, în ultima ședință extraordinară, un perimetru pentru demararea lucrărilor.

În cursul lunii martie 2023, între Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, și Municipiul Lugoj, în calitate de beneficiar, a fost semnat contractul de finanțare pentru noul spital.

Având în vedere acest contract, precum și hotărârea de consiliu nr. 137 din 31 mai 2023, în baza căruia s-a retras dreptul de administrare pentru unele construcții din incinta spitalului, în vederea casării și demolării acestora, s-a impus găsirea unor noi soluții pentru relocarea activităților care se desfășoară în acele clădiri.

”Întrucât pe terenul în cauză urmează să se amplaseze containere modulare, noi am propus Consiliului local să dea în administrare către Spitalul Municipal, cu titlu gratuit, a unei suprafețe de teren de 1292 mp, situat în Lugoj, pe strada Gheorghe Doja, la nr. 36”, argumentează primarul interimar Bogdan Ștefan Blidariu.

Contractul între părți este încheiat pe perioada lucrărilor, dar nu mai mult de 10 ani de la data semnării.

Containerele modulare care vor fi amplasate pe terenul respectiv sunt necesare relocării corpului administrativ al spitalului. Tot acolo se va reloca și personalul de la Direcția pentru Sănătate Publică – Lugoj.

Aprobarea acestei hotărâri de consiliu era urgentată de faptul că licitația este programată în decembrie, iar lucrările de demolare vor începe în luna ianuarie a anului viitor.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro