“Dialoguri academice între acad. Mircea Dumitru și cercetătorii de la Institutul de Statistică și Matematică Aplicată, în 12 noiembrie la TVR Cultural”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Cultura

TVR Cultural prezintă în data de 12 noiembrie 2023, de la ora 22:30, emisiunea „Dialoguri academice“, care aduce în prim-plan activitatea Institutului de Statistică și Matematică Aplicată „Gheorghe Mihoc – Caius Iacob“, din cadrul Academiei Române.

Invitații emisiunii sunt acad. Gabriela Marinoschi, directoare a institutului, dr. Stelian Ion, director adjunct, și dr. Cristian Cazacu, cercetător. Amfitrionul este acad. Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române.

Activitatea Institutului este strâns legată de cercetarea științifică fundamentală în domenii precum teoria probabilităților, statistică matematică, cercetări operaționale, optimizare, ecuații cu derivate parțiale, teoria controlului optimal, sisteme dinamice, analiză numerică, mecanica fluidelor, modelare matematică, analiza și controlul modelelor din științele vieții și ale mediului, științe inginerești, economie și cercetări interdisciplinare.

Institutul de Statistică și Matematică Aplicată este recunoscut pentru contribuțiile sale în dezvoltarea cunoașterii și soluționarea problemelor complexe din diverse domenii. Echipa de cercetători de la institut este formată din specialiști cu o vastă expertiză în domeniile menționate anterior.

Emisiunea „Dialoguri academice“ oferă telespectatorilor ocazia de a afla mai multe despre activitățile și rezultatele obținute de către acești cercetători de renume. Este un prilej de a descoperi perspective noi și de a înțelege mai bine importanța și impactul științei și cercetării în societatea contemporană.

Emisiunea este o oportunitate de a promova și de a aduce în atenția publicului larg domeniile științei și matematicii aplicate, precum și importanța acestora în dezvoltarea și progresul societății. Prin intermediul dialogului între acad. Mircea Dumitru și invitații săi, se urmărește crearea unui cadru propice pentru înțelegerea complexității și a relevanței cercetărilor științifice.

Emisiunea „Dialoguri academice“ cu cercetătorii de la Institutul de Statistică și Matematică Aplicată poate fi urmărită pe TVR Cultural în data de 12 noiembrie 2023, de la ora 22:30. Este un eveniment pe care nu trebuie să-l ratați, deoarece aduce în prim-plan excelența și inovația în domeniul științei și matematicii aplicate.

Sursa: Academia Romana.

TVR Cultural
Duminică, 12 noiembrie 2023, ora 22:30

Emisiunea „Dialoguri academice“ prezintă 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜ă 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜ă ş𝐢 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜ă 𝐀𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭ă „𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐌𝐢𝐡𝐨𝐜 – 𝐂𝐚𝐢𝐮𝐬 𝐈𝐚𝐜𝐨𝐛“, din cadrul Academiei Române.

Invitați:
– acad. Gabriela Marinoschi, directoare a institutului
– dr. Stelian Ion, director adjunct
– dr. Cristian Cazacu, cercetător

Amfitrion: acad. Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române

Activitatea Institutului „Gheorghe Mihoc – Caius Iacob“ este strâns legată de cercetarea științifică fundamentală în teoria probabilităţilor, statistică matematică, cercetări operaţionale, optimizare, ecuaţii cu derivate parţiale, teoria controlului optimal, sisteme dinamice, analiză numerică, mecanica fluidelor, modelare matematică, analiza şi controlul modelelor din ştiinţele vieţii şi ale mediului, ştiinţe inginereşti, economie si cercetări interdisciplinare.

„Dialoguri academice”, între acad. Mircea Dumitru și cercetătorii de la Institutul de Statistică și Matematică Aplicată, în 12 noiembrie, la TVR Cultural



Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Academia Romana




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Expedition 70 Flight Engineer and JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) astronaut Satoshi Furukawa works out on the Advanced Resisitive Exercise Device located (ARED) in the International Space Station's Tranquility module. The ARED is designed to mimic the inertial forces generated when lifting free weights on Earth.

Explorari stiintifice pe ISS: Misiunea Crew-7

NASA și SpaceX Crew-7 revin pe Pământ după luni petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale. Astronautul NASA Jasmin Moghbeli...

Read More...

Turneul Final 4 al Cupei României de Volei Masculin

Cupa României la volei masculin se apropie de momentul decisiv, Turneul Final 4, care va avea loc la Sala...

Read More...

Conferința finală a proiectului „România BeActive” – 26 martie, București

Conferința finală a proiectului „România BeActive” este un eveniment important ce va avea loc pe 26 martie în București....

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro