Norbert Marcu – un nou membru în echipa națională de gimnastică

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Promovat! Un gimnast lugojean face pasul spre lotul național de seniori – Redeșteptarea

Gimnastul Norbert Marcu, în vârstă de 18 ani, a fost selectat în lotul României de seniori, după ce timp de patru ani a făcut parte din lotul național de juniori. Sportivul este cunoscut pentru calitățile sale impresionante în practicarea gimnasticii, având mobilitate, forță și o ținută în execuție extraordinară. În ciuda vârstei fragede, Norbert Marcu a bifat deja participări și rezultate remarcabile în competițiile interne și internaționale, cum ar fi finalele naționale, Festivalul Olimpic al Tineretului European, campionatele europene și mondiale de juniori.

Norbi a început să facă gimnastică la vârsta de cinci ani, sub îndrumarea antrenorului Adrian Meleancă în sala de sport din cartierul Ștrand. Ulterior, a făcut continuat antrenamentele alături de maestrul emerit Ioan Bulacu. Pe plan național, una dintre cele mai mari realizări ale sale sunt cele cinci titluri naționale la individual compus.

În plus, în 2022, Norbert Marcu a devenit campion balcanic la aparatul de cal și a reprezentat România la Campionatul European de la Munchen și la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia. De asemenea, a avut ocazia să reprezinte țara la Campionatul Mondial de Juniori desfășurat în Turcia.

De la vârsta de 16 ani, Norbi este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Lugoj, unde este încă în prezent. A făcut parte din echipa care a ocupat locul de vicecampioană națională de trei ori la seniori. Aparatul preferat al gimnastului este calul, iar pe parcursul carierei sale sportive a obținut numeroase medalii la etapele Cupei DKMT.

Plecarea la lotul de seniori reprezintă o nouă etapă în cariera lui Norbert Marcu, unde va avea o muncă dificilă alături de cei mai buni gimnaști ai țării. Prin calitățile sale innăscute și prin rezultatele obținute până în prezent, este bine poziționat să se afirmă în cadrul acestui lot, în următoarele competiții interne și internaționale. Toți cei implicați în cariera sa, inclusiv profesorul Adrian Meleancă de la CSȘ-CSM Lugoj, îi urează succes și se așteaptă la performanțe remarcabile în viitorul său în gimnastică.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Gimnastul Norbert Marcu, în vârstă de 18 ani, unul dintre cei mai buni produși ai școlii lugojene de gimnastică, din ultimii ani, crescut și format la Clubul Sportiv Școlar Lugoj a fost selectat în lotul României de seniori, de la București (Sala Nicolae Vieru).

Sportivul este de la 12 ani component al lotului național de juniori, cantonat la Reșița, care a fost condus timp de patru ani, între 2018 și 2022, de antrenorul lugojean Adrian Meleancă.

Din 16 octombrie Norbi (cum îi spun colegii) va începe o nouă etapă în cariera de gimnast, alăturându-se celor mai buni gimnaști ai țării.

“Este un sportiv cu bune calități pentru practicarea gimnasticii. Are mobilitate, forță și mai ales o ținută în execuție extraordinară. Este serios, muncitor și a demonstrat prin rezultatele obținute până acum că își merită locul în lotul național, unde a pășit prima dată la 12 ani. Are un parcurs important cu participări și rezultate la finalele naționale,  la Festivalul Olimpic al Tineretului European, campionatele europene și mondiale de juniori. Îi urez succes la seniori, unde va fi o muncă dificilă și sper să auzim de el tot mai des la următoarele competiții interne și internaționale”, a declarat profesorul Adrian Meleancă, de la CSȘ-CSM Lugoj.

Marcu a început gimnastica la cinci ani, în sala de sport din cartierul Ștrand, sub îndrumarea lui Adrian Meleancă, continuând apoi cu maestrul emerit Ioan Bulacu.

Pe plan național, cele mai importante realizări sunt cele cinci titluri naționale la individual compus.

În 2022 a fost desemnat campion balcanic la cal și a participat la campionatul european de la Munchen și la Festivalul Olimpic la Tineretului European din Slovacia. Anul acesta a reprezentat România la mondialul de juniori din Turcia.

Pe parcursul activității sportive a fost prezent la mai multe etape ale Cupei DKMT, unde a cucerit mai multe medalii.

Din 2021, de la vârsta de 16 ani, a fost legitimat la Clubul Sportiv Municipal Lugoj, unde este și în prezent și a făcut parte din echipa care a ieșit de trei ori vicecampioană națională, la seniori. Aparatul preferat este calul.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro