Nominalizările Premiilor UNITER pentru Teatrul Național din Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Teatrul Național din Timișoara, două nominalizări la Premiile UNITER 2024!

Juriul pentru Premiile UNITER a anunțat lista de nominalizări, iar printre acestea se regăsesc actorul Marin Lupanciuc și trupa The Bandits de la Teatrul Național din Timișoara. Marin Lupanciuc a fost nominalizat la categoria “cel mai bun actor în rol principal” pentru interpretarea sa din spectacolul “EXOD” de Marius Ivaškevičius, regizat de Oskaras Koršunovas. Rolul său, “Ben Ivănescu”, a fost descris ca fiind complex și captivant.

Marin Lupanciuc și-a început formarea pe scena Teatrului Național din Timișoara încă din perioada facultății, iar de atunci a participat la numeroase producții remarcabile. Trupa The Bandits, formată din Răzvan Munteanu, Aranyi Tibor, Sorin Stroie, Francis Mozes și Alexandru Munteanu, a primit o nominalizare pentru muzica originală din spectacolul “EXOD”. Aceștia au compus coloana sonoră a spectacolului și au creat aranjamente muzicale originale pentru piese celebre interpretate live în cadrul spectacolului.

Reprezentanții Teatrului Național din Timișoara au declarat că aceste nominalizări confirmă direcțiile artistice și etice pe care instituția le urmărește în toate proiectele sale. Ei sunt mândri de actorul Marin Lupanciuc și de trupa The Bandits și îi susțin pentru obținerea Premiilor UNITER.

Aceste recunoașteri publice vin să ateste eforturile depuse de Teatrul Național din Timișoara pentru a crea formule inovatoare și a rămâne un spațiu deschis creativității. Aprecierea juriului pentru talentul și munca echipei teatrale din Timișoara subliniază importanța artei și a culturii în societatea contemporană.

Sursa: www.sursadevest.ro

Juriul de nominalizări pentru Premiile UNITER a făcut publică lista de nominalizări.

Teatrul Național din Timișoara anunță că actorul Marin Lupanciuc a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal pentru personajul său din spectacolul EXOD de Marius Ivaškevičius, în regia lui Oskaras Koršunovas. Cunoscutul regizor lituanian a încredințat foarte tânărului actor al Teatrului Național din Timișoara rolul „Ben Ivănescu” un rol complex, solicitant și, totodată, captivant.

Marin Lupanciuc s-a format pe scena Teatrului Național din Timișoara încă din perioada facultății, odată cu spectacolul PISICA VERDE, preluat în repertoriul activ (2019). Reperat și pregătit de membri ai echipei Naționalului implicați în activitatea didactică a Facultății de Muzică și Teatru în jurul vârstei de 20 de ani, Marin Lupanciuc a fost cooptat în numeroase distribuții – SUNT O BABĂ COMUNISTĂ (2019), BOALA FAMILIEI M (2020), RINOCERII (2020), ZORBA GRECUL (2021), DON JUAN (2021), O NOAPTE FURTUNOASĂ. UN EXERCIȚIU (2021), VOCILE ORAȘULUI – CENTRAL PARK (2021), COPIII NOPȚII (2022), ANNA KARENINA (2022), ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI (2022), ȘCOALA FEMEILOR VERSUS ȘCOALA BĂRBAȚILOR (2022), SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ (2023) și, desigur, EXOD (2023).

O a doua nominalizare UNITER care se îndreaptă către Teatrul Național este acordată trupei The Bandits, pentru muzica originală din același spectacol, EXOD. În prima lor colaborare cu Naționalul timișorean, membrii trupei – Răzvan Munteanu, el însuși absolvent al secției de arta actorului a Facultății de Muzică și Teatru, Aranyi Tibor, Sorin Stroie, Francis Mozes și Alexandru Munteanu – au compus coloana sonoră a spectacolului în mod organic, inspirați de situațiile scenice, însoțind actorii în poveștile pe care le spun și, de asemenea, au creat o serie de aranjamente muzicale originale pentru piese celebre care au devenit personaje în spectacol și pe care le-au interpretat live.

Cele două onorante nominalizări vin să confirme justețea principiilor și a direcțiilor artistice și etice pe care Teatrul Național din Timișoara le urmărește în toate inițiativele sale. Aceste recunoașteri publice relevante atestă, fără doar și poate, faptul că Teatrul Național din Timișoara continuă să creeze formule inovatoare astfel încât să rămână și să se dezvolte ca un spațiu deschis creativității și să ofere publicului propriul spațiu de evoluție. Teatrul Național este mândru și alături de actorul  Marin Lupanciuc și de trupa The Bandits și îi susține pentru câștigarea Premiilor UNITER”, transmit reprezentanții Teatrului Național Timișoara.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Misterioasele linii de la Nazca: O istorie desenată în pământ

Misterioasele linii de la Nazca reprezintă unul dintre cele mai fascinante și enigmatice fenomene arheologice din lume. Situate în...

Read More...

Explorând evoluția prin tehnici de biologie moleculară

Evoluția este un proces fascinant care a modelat lumea în care trăim astăzi și care continuă să ne surprindă...

Read More...
A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro