Nava-școală „Mircea”, escală de patru zile în portul italian Taranto…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Nava-școală „Mircea”, escală de patru zile în portul italian Taranto

Nava-școală „Mircea” aflată în marș internațional de instrucție, cu 76 de cadeți români și străini la bord, a plecat miercuri, 19 iulie, din portul militar din Taranto, Italia, după o escală de patru zile. La sosirea navei în port, sâmbătă, 15 iulie, marinarii militari au fost întâmpinați de Consulul General al României la Bari, Doamna Lucreția Tănase. Aceasta a urcat la bord pentru a discuta cu comandantul navei detaliile activităților de reprezentare organizate de Consulatul General al României la Bari, pe durata staționării navei-școală „Mircea” în portul din sudul Italiei.
Pentru că nava a acostat în Taranto pe timpul weekend-ului, echipajul navei și studenții au avut ocazia de a merge într-o excursie organizată, în care au vizitat atracțiile turistice ale zonei, respectiv orașele Ostuni, Polignano a Mare și Alberobello.
Luni, 17 iulie, comandantul navei-școală „Mircea”, însoțit de Consulul General al României la Bari și de șapte studenți de la bord, a efectuat un tur al celor mai importante instituții publice din Taranto: Primăria, Prefectura, Comandamentul Flotei Regionale, precum și Căpitănia Portului Taranto. Peste tot, în centrul atenției a fost cadetul italian de la bordul NS „Mircea”, Francesco Sorbo, student al Academiei Navale din Palermo, care a relatat, la fiecare ocazie, experiența sa cu nava-școală a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, oferindu-i-se și oportunitatea de a face o comparație între stilul pedagogic adoptat de instructorii militari români și cel avut de instructorii militari italieni.
Escala NS „Mircea” în Taranto s-a încheiat cu o recepție organizată marți, 18 iulie, la bordul navei de Consulatul General al României la Bari, la care au fost au fost invitați diplomați și militari din regiunea de sud-est a Italiei.
Tot marți, 18 iulie, echipajul navei s-a redus de la 147 de marinari, la 145, odată cu debarcarea cadeților germani, pentru care marșul de instrucție cu NS „Mircea” era planificat să se încheie odată cu escala din Italia. La plecare, cei doi studenți germani au primit din partea comandantului navei, comandorul Mircea Târhoacă, certificate care atestă faptul că au desfășurat activități de instruire practicăla bordul navei-școală care aparține Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.
Miercuri, 19 iulie, nava-școală „Mircea” a părăsit portul militar din Taranto pentru ultima escală din acest marș de instrucție, înainte de revenirea la Constanța, orașul-port Izmir, din Turcia.

De la bordul navei-școală „Mircea” a consemnat Cristina Sîmbeteanu
#ForteNavele #NSMircea #escala #mapn
Data: 2023-07-21 13:40:01

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

One commentOn Nava-școală „Mircea”, escală de patru zile în portul italian Taranto…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro