Muzică și spiritualitate pe malurile Dunării

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Muzică și spiritualitate la Biblioteca Județeană Panait Cerna

Astăzi, pe 23 septembrie 2023, Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea va găzdui evenimentul Muzică și spiritualitate pe malurile Dunării, dedicat Centenarului Shri Mataji Nirmala Devi. Programul propune o călătorie interioară prin intermediul meditației și al muzicii, pornind de la evocarea Dunării care străbate opt țări înainte de a ajunge la Tulcea. Cleopatra David, o soprană cu voce lirică și timbralitate unică, va interpreta alături de pianistul Ionuț Diaconu. Aceștia sunt artiști talentați și cu o bogată experiență în interpretarea muzicii de cameră și a operei, fiind apreciați în țară și în străinătate. Evenimentul va include lucrări celebre ale unor compozitori precum Fr. Schubert, A. Dvořák, J. Strauss II și G. Grigoriu. În plus, va fi organizată o conferință în care se va prezenta un proiecție video despre Sahaja Yoga, organizația nonprofit care promovează evoluția spirituală și care va fi omagiată în acest eveniment. Intrarea este liberă, iar participanții vor avea ocazia să se bucure de muzică de calitate și de momente de meditație.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Astăzi ,23 septembrie 2023 începând  cu ora 18.00, Biblioteca Județeană Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea va găzdui evenimentul Muzică și spiritualitate pe malurile Dunării, dedicat Centenarului Shri Mataji Nirmala Devi .

Pornind de la evocarea Dunării care binecuvântează opt țări înainte de a ajunge la Tulcea, programul propune o călătorie interioară, dincolo de gânduri și emoții prin intermediul meditației și al muzicii.

Interpretează:  Cleopatra David – soprană și Ionuț Diaconu – pian

Muzician, eseist, Cleopatra David își dedică activitatea interpretării muzicii de cameră și de operă, cel mai recent proiect important fiind spectacolul independent La Serva Padrona în regia lui Alexandru Pătrașcu. Vocea sa lirică și cu o timbralitate unică a fost admirată pe numeroase scene din România, Italia, Finlanda, Armenia, Franța, Marea Britanie și India și este solicitată să susțină masterclassuri și workshopuri de tehnică vocală. A obţinut titlul de Doctor în anul 2010 sub îndrumarea compozitorului Octavian Nemescu.

Pianistul Ionuț Diaconu este absolvent al studiilor de master din cadrul Universității Naționale de Muzică din Bucuresti, la clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu, iar de-a lungul formării sale a fost bursier Erasmus la Escola de Musica e Artes do Espetaculo din Porto și la Academia de Muzică ,,Franz Liszt’’ din Budapesta. mDe asemenea, a participat și la cursuri de măiestrie susținute de pianiștii Eduard Kunz, Catarina Vivarelli, Josu de Solaun, Laura di Paolo, Daniela Andonova ș a. A fost timp de mai mulți ani bursier al Fundației Regale ,,Margareta a României“, SoNoRo și UNIMIR. Este laureat al mai multor concursuri internaționale, iar activitatea profesională include atât recitaluri susținute în România, Spania, Portugalia, Ungaria și Italia, cât și apariții pe scena

În program:

Lucrări de Fr. Schubert, A. Dvořák, J. Strauss II, S. Pautza/I. Diaconu, G. Grigoriu

Moment de evocare Shri Mataji Nirmala Devi & meditație

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Conferință (proiecție video)

„Într-o simbioză armonioasă, așa cum apele liniștite ale Dunării, își croiesc drumul cu hotărâre prin istoria și peisajul Europei, dorința noastră de evoluție spirituală este cea care definește sensul existenței noastre. Dunărea poate fi asemănată lui Kundalini, energia maternă care, o dată trezită, aduce iluminarea în ființele umane. Oferim prin acest program un omagiu lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, în anul Centenarului și glorificăm frumosul nostru fluviu“, declară soprana Cleopatra David, care va evolua în recital pe 23 septembrie.

Despre Sahaja Yoga

Sahaja Yoga își desfășoară activitatea în cadrul unor organizaţii nonprofit care activează în peste 100 de ţări, în baza principiilor de moralitate, spiritualitate, promovarea diversităţii culturale şi implicarea în problemele comunităţii. Cursurile, susţinute de voluntari în întreaga lume, sunt publice şi gratuite. Asociaţia Sahaja Yoga – România a fost fondată în 1991 și desfăşoară activităţi în aproape toate marile oraşe ale ţării.

Contact: telefon: 0745286207   e-mail: nicoletatsy@yahoo.com

https://www.facebook.com/SahajaYogaTulceaoficial

 

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Accesul în regiunea Belgorod, strict limitat. Un atac rusesc avariază infrastructura din regiunea Sumîi

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că restricțiile se aplică localităților „unde situația operațională aferentă este extrem de dificilă”,...

Read More...

Răzvan Arnăut merge la Jocurile Olimpice cu gândul la o medalie olimpică la lupte

Răzvan Arnăut, un sportiv român talentat, se pregătește să participe la Jocurile Olimpice cu un singur gând în minte:...

Read More...

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro