Modernizarea bazei sportive “Dacia” din zona de nord a Timișoarei

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Fosta arenă „Dacia” a ajuns în etapa solicitării autorizației de construcție! Iată facilitățile de care va dispune noua bază sportivă, după finalizare

Proiectul de modernizare a bazei sportive din zona de nord a Timișoarei, fosta arenă “Dacia”, a avansat semnificativ în ultimii trei ani, iar acum a fost depusă cererea pentru autorizația de construcție. Acest pas important vine după parcurgerea unor etape precum studiul de fezabilitate, demolarea tribunei, elaborarea temei de proiectare și scoaterea la licitație a caietului de sarcini.

Anul trecut, patru firme și-au arătat interesul pentru realizarea proiectului tehnic și execuția propriu-zisă, iar câștigătoare a fost „Atelier Decumanus SRL”, ca lider de asociere, împreună cu „Rogera Prest Com SRL” ca asociat. De asemenea, au fost selectate și firme subcontractante pentru diverse lucrări.

Demersul demolării construcției a fost realizat de către locuitorii din Timișoara, care au elaborat proiectul și l-au donat Primăriei, conform declarațiilor viceprimarului Cosmin Tabără. Demolarea efectivă s-a realizat cu sprijinul Colterm.

Proiectul bazei sportive prevede amenajarea unui teren de fotbal cu suprafață sintetică, conform reglementărilor FIFA, echipat cu o tabelă de marcaj. În plus, va fi amenajat un teren de baschet cu suprafață de tartan și patru culoare pentru atletism de 90 de metri, tot cu suprafață sintetică.

Printre dotările planificate se numără o tribună de aproape 500 de locuri, o groapă de nisip, o zonă pentru mișcare cu aparate sportive specifice, camere tehnice și vestiare. Cosmin Tabără a transmis că acest proiect a fost posibil datorită efortului comun al primăriei și instituțiilor avizatoare, subliniind importanța infrastructurii pentru oraș și bucuria că Timișoara va avea o bază sportivă modernă, accesibilă sportivilor, elevilor și locuitorilor orașului.

Sursa: www.sursadevest.ro

După trei ani de la demararea proiectului pentru modernizarea bazei sportive din zona de nord a Timișoarei, fosta arenă “Dacia”, a fost depusă cererea pentru autorizația de construcție.

Până în acest moment au fost parcurse etapele studiului de fezabilitate, demolării tribunei, elaborării temei de proiectare și scoaterii la licitație a caietului de sarcini.

Anul trecut, patru firme s-au arătat interesate să realizeze proiectul tehnic şi execuţia propriu-zisă, iar câștigătoare a fost „Atelier Decumanus SRL”, ca și lider de asociere, dar și „Rogera Prest Com SRL”, ca și asociat. De asemenea, au fost alese și firme subcontractante: „Contact Plus SRL”, „Geotc CAD SRL”, „Calor Grup SRL” și „Construct Business Electric Team SRL”. 

Pentru demersul demolării construcției s-au ocupat timișorenii, care au elaborat proiectul și l-au donat Primăriei, conform viceprimarului Cosmin Tabără, iar demolarea efectivă s-a făcut cu Colterm.

„Proiectul a ajuns în această fază datorită muncii colegilor din primărie și susținerii instituțiilor avizatoare: ISU, APM, DSP, și celelalte care au înțeles necesitatea unui efort comun pentru a realiza ceva constructiv pentru oraș. Vreau să construim mereu mai mult pentru Timișoara! Orașul are nevoie de infrastructură și mă bucur că, în urma activității depuse, va câștiga o bază sportivă modernă, folosită de sportivi, elevi și timișoreni” transmite Cosmin Tabără.

Proiectul bazei sportive prevede amenajarea unui teren de fotbal, cu o suprafaţă sintetică şi dimensiuni conform reglementarilor FIFA, care va fi dotat cu o tabelă de marcaj.

Lângă terenul cu suprafaţă sintetică va fi amenajat un altul, cu suprafață de tartan, pentru baschet, dar vor fi realizate și patru culoare pentru atletism de 90 de metri, cu aceeași suprafață.

Totodată, proiectul include și amenajarea unei tribune de aproape 500 de locuri, a unei gropi de nisip, a unei zone pentru mișcare cu aparate sportive specifice. În plus, baza sportivă prevede și construirea unor camere tehnice și a unor vestiare.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Explorând terenuri necunoscute: Studiul formelor de relief extraterestre

Fiecare dintre noi a visat macar o data la cunoasterea unor teritorii necunoscute, fie ele pe Pamant sau chiar...

Read More...

China și Rusia fac exerciții navale comune

Forțele navale chineze și ruse au început, pe 14 iulie, un exercițiu comun într-un port militar din sudul Chinei,...

Read More...

Țară în service | România a produs zeci de nave militare pentru țări NATO, nimic pentru armata română

Peste 30 de nave militare au fost lansate, în ultimul deceniu, din Șantierul Damen din Galați, singurul din România...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro