Mișcarea Națională – Pentru Istoria Românilor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Mișcarea Națională va începe să strângă semnături pentru introducerea manualului școlar Istoria Românilor

Mișcarea Națională va începe să strângă semnături pentru introducerea manualului școlar Istoria Românilor. Această inițiativă are ca scop înlocuirea materiei “Istoria evreilor. Holocaustul” cu Istoria Românilor. Motivația din spatele acestei propuneri este că consideră că predarea istoriei evreilor nu are o bază reală în România, deoarece nu există manifestări antisemite în țară. De asemenea, Mișcarea Națională respinge deciziile tribunalelor bolșevice din perioada comunistă, pe care le consideră nelegitime și fără bază juridică sau democratică.

Mișcarea Națională susține că tânăra generație este privată de principala sursă identitară și de putere în fața altor popoare – Istoria națională a românilor. Aceasta reprezintă o istorie a luptei și credinței pentru neam a voievozilor, Sfinților, luptătorilor și martirilor români. În schimb, programa educațională introduce istoria altor popoare, cu scopul de a distruge conștiința identitară a tinerei generații. Mișcarea Națională considera acest lucru ca fiind parte a unui program mai larg de ștergere a specificului național din toate aspectele vieții românești.

Potrivit Mișcării Naționale, obiectivul acestui demers antinational este ocuparea totală a Spațiului Românesc de către entități străine, fără nicio opoziție din partea tineretului român. În schimb, Mișcarea Națională susține că misiunea Educației Naționale ar trebui să fie aceea de a conștientiza generațiile tinere cu privire la rolul pe care națiunea română l-a avut în istorie ca factor de civilizație și cultură la gurile Dunării. Această conștientizare ar trebui să ofere încredere națională și repere pentru tinerele generații.

Mișcarea Națională propune ca tematica obiectelor de studiu privitoare la istorie să se concentreze pe specificul și moștenirea națională românească. Ei doresc ca Istoria Românilor să fie o materie distinctă în cursurile gimnaziale și liceale, în care să se studieze sensul și motivațiile istorice, religioase și culturale ale diferitelor personalități și evenimente definitorii pentru Neamul Românesc.

Pentru a susține această cerință, Mișcarea Națională va demara o acțiune de strângere de semnături printr-un eveniment ce va avea loc în Capitala Țării. De asemenea, vor solicita o audiență la Ministerul Educației Naționale pentru a discuta acest subiect.

Mișcarea Națională consideră că este important să promoveze și să transmită mai departe rolul pe care națiunea română l-a avut în trecut, deoarece ceea ce au realizat înaintașii noștri ca națiune în trecut poate fi realizat și în viitor. Ei cred că conștientizarea acestei moșteniri naționale poate oferi generațiilor tinere încredere și direcție pentru viitorul României.

Sursa: Glasul.info


Mișcarea Națională va începe să strângă semnături pentru înlocuirea materiei ,,Istoria evreilor. Holocaustul” cu Istoria Românilor.

Considerăm că motivarea predării istoriei evreilor, anume prevenirea și combaterea antisemitismul în România nu are nicio bază reală, deoarece în țara noastră nu exista manifestări antisemite.

Considerăm de asemenea că deciziile tribunalelor bolșevice create odată cu instaurarea regimului comunist în România nu pot fi considerate valide, acestea pronuntându-se într-un regim dictatorial de teroare, fără nicio legitimitate juridică sau democratică.

Ne opunem culpabilizării poporului român, reîncarcerării Sfinților Închisorilor comuniste în celula corectitudinii politice, sub pretextul unui așa-zis antisemitism.

Apreciem că tânăra generație este privată în modul cel mai grav cu putință de către actualul sistem de învățământ, de principala sursă identitară de putere si legitimare în fața altor popoare, anume de Istoria noastră națională, cu tot ceea ce înseamnă ea, în sensul cel mai larg cu putință, aceasta însemnând de fapt o istorie a mărturisirii de luptă si credință pentru neam a voievozilor, Sfinților, luptătorilor și martirilor români. Pe de altă parte, în locul gol lăsat, se introduce în programa educațională, în mod ideologic și obligatoriu, istoria altor popoare cu obiectivul de a destructura identitar conștiința tinerei generații. Acest fapt se înscrie într-un program mai larg de ștergere a specificului național, din toate palierele, religios, economic, cultural și religios.

În opinia noastră, misiunea acestui obiectiv mai sus enunțat este ocuparea totală a Spațiului Românesc de către diverse entități străine, fără nicio împotrivire, ba dimpotrivă cu sprijin, din partea segmentului cel mai activ și creator al poporului român, anume tineretul.

În contrapondere la acest demers antinational,  Mișcarea Națională consideră că misiunea Educației Naționale este aceea de a conștientiza generațiile tinere de rolul pe care Națiunea Română l-a avut de-a lungul mileniilor ca factor de civilizație și cultură la gurile Dunării, această conștientizare fiind menită a da încredere de sine națională și totodată repere, generațiilor tinere.

Este o motivație să ducem pe mai departe acest rol, căci ceea ce am fost în stare ca națiune să facem în trecut, vom putea face fără îndoială și în viitor. În acest sens propunem ca tematica obiectelor de studiu privitoare la istorie să se concentreze pe specificul și Moștenirea Națională Românească.

Punem accent pe întelegerea sensului și motivațiilor istorice, religioase și culturale ale diferitelor personalități și evenimente definitorii pentru Neamul Românesc. Vrem ca acestă tematică să fie obiect de studiu, ca materie distinctă, numită Istoria Românilor, atât in cursurile gimnaziale cât și in cele liceale.

Având în vedere toate aceste aspecte, vom demara la o dată pe care o vom anunța cât de curând acțiunea de strângere de semnături care să susțină această cerință, printr-un eveniment ce se va desfășura în Capitala Țării, solicitând în același timp o audiență la Ministerul Educației Naționale pe același subiect.

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Tîrnoveanu,

președinte Mișcarea Națională

© Copyright 2014 – 2023 Glasul.info * Toate drepturile rezervate

Fotografiile si textele sunt proprietatea Glasul.info si nu pot fi reproduse fara acordul scris al titularilor!




Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Stirea a aparut pentru prima dată în Glasul.info.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Glasul.info

Sursa si foto: Glasul.info

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Sfaturi de moda pentru sezonul primavara-vara 2024

Iulius Town propune sugestii interesante pentru garderoba de primavara-vara 2024 Pentru cei care abia asteapta sa-si actualizeze garderoba pentru sezonul...

Read More...
NASA Earns Best Place to Work in Government for 12 Straight Years

NASA, Cel Mai Bun Loc de Muncă în Guvernul Federal – 2023

NASA a fost desemnată joi ca fiind cel mai bun loc de muncă în guvernul federal în 2023 -...

Read More...
Prezentare de carte Mazzini și românii. „Apostolul națiunii” și Risorgimento-ul european – Academia Română, Filiala Iași

Mazzini și românii: Apostolul națiunii și Risorgimento-ul european

Evenimentul de prezentare a cărții "Mazzini și românii. „Apostolul națiunii” și Risorgimento-ul european" va avea loc la Facultatea de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro