Militanți suspectați de apartenență la grupări jihadiste au atacat o tabără militară “rusă” din Mali.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
Suspected jihadists attack 'Russian’ military camp in Mali

Un atac terorist suspectat a avut loc în Mali, unde militanți islamiști au atacat o tabără militară rusă. Atacul a avut loc în timpul unei misiuni de antrenament comun între soldații ruși și mali. Știrile despre atac au fost anunțate de Ministerul rus al Apărării, care a raportat că niciunul dintre soldații ruși nu a fost rănit.

Gruparea jihadistă Nusrat al-Islam a revendicat atacul, spunând că a trimis două mașini-capcană împotriva taberei militare rusești din orașul Koutiala. Acesta este primul atac asupra soldaților ruși în Mali, dar grupul jihadist a fost responsabil pentru numeroase atacuri în regiune în ultimii ani.

Mali este o țară instabilă din punct de vedere politic și se confruntă cu o amenințare puternică din partea teroriștilor islamiști. În ultimii ani, grupurile teroriste au fost responsabile pentru numeroase atacuri asupra armatei și a civillor din Mali. De asemenea, există o prezență puternică a forțelor de menținere a păcii ale Națiunilor Unite în Mali.

Atacul asupra taberei militare rusești evidențiază pericolul constant cu care se confruntă forțele militare din Mali. Este necesară o abordare coordonată și multilaterală pentru a combate amenințarea teroristă în această țară și în regiunea Sahel.

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro