Luptătorii Rapidului se bat pentru calificarea la JO Paris 2024

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Sportul românesc se află mereu în căutare de noi talente și performanțe deosebite. Astfel, trei luptători de la Rapid își pun toate speranțele în calificarea la JO Paris 2024. Ilie Cojocari, Zurab Kapraev și Ana Maria Pîrvu sunt cei trei sportivi care vor reprezenta echipa Rapidului la penultimul turneu de calificare, desfășurat la Baku între 5 și 7 aprilie.

Ilie Cojocari, luptător de greco-romane, este unul dintre cei mai experimentați sportivi ai echipei. La 32 de ani, Cojocari se bucură de susținerea antrenorului Ionel Tase, veteran în lumea luptelor și al Clubului Rapid. Cu un bronz la mondialele de seniori și titlul de campion național en-titre, Ilie Cojocari își dorește să obțină calificarea la JO Paris 2024.

Zurab Kapraev, luptător de libere, este un alt talent promițător al echipei Rapidului. Cu 27 de ani și experiență în competițiile europene și mondiale, Kapraev vine dintr-o familie de luptători și se antrenează sub îndrumarea lui Cornel „Joe” Zaharia, un alt veteran al clubului Rapid.

Ana Maria Pîrvu, cea mai tânără sportivă de la Rapid, este o prezență constantă pe podiumurile competițiilor naționale și internaționale. Cu titluri de campioană națională la diverse categorii și medalii la Europene de tineret, Pîrvu își dorește să se alăture colegilor săi la JO Paris 2024.

Echipa Rapidului se află într-o continuă ascensiune în lumea sportului de performanță, având deja trei sportivi calificați la JO Paris 2024. Cu o conducere experimentată și o echipă de sportivi talentați, Rapidul are toate șansele să aducă noi medalii și performanțe remarcabile în competițiile internaționale.

Sursa: Club Sportiv Rapid București.

Luptătorii Rapidului merg la lupta cea mare pentru calificarea la JO 2024! Trei sportivi alb-vișinii încearcă să obțină calificarea la JO Paris 2024. Luptătorii Ilie Cojocari, Zurab Kapraev și Ana Maria Pîrvu se află la Baku, acolo unde, în perioada 5-7 aprilie, are loc penultimul turneu de calificare la cea mai importantă competiție sportivă a planetei. • Ilie Cojocari, basarabean de origine, luptător de greco-romane, împlinește anul acesta 32 de ani. Concurează la categori…a 77 de kg iar la Rapid a ajuns în 2020. Ilie e antrenat de Ionel Tase care are 46 de ani de activitate în Giulești, mai întâi ca sportiv iar apoi ca antrenor. Ilie Cojocari, elevul lui Ionel Tase, are un bronz la mondialele de seniori, la categoria 72 de kg. Este campion național en-titre și câștigător al Cupei României la 77 kg. • Zurab Kapraev, luptător de libere, este cecen. Vine de la mama luptelor, de la Makhachkala. Are 27 de ani iar la Rapid a venit în 2021. Este medaliat la europenele de tineret și are un loc 5 la mondialele de seniori. În Giulești, Zurab este antrenat de un alt veteran, Cornel „Joe” Zaharia care a început luptele la Rapid în 1966! Are, așadar, 58 de ani de când e la Rapid, club pe care nu l-a părăsit niciodată. • Ana Maria Pîrvu este cea mai mică sportivă participantă la turneul de calificare de la Baku. Pe 8 mai împlinește 22 de ani. E de loc din Mangalia, concurează la categoria 50 de kg, iar la Rapid a venit acum 6 ani. Este vicecampioană olimpică de tineret în 2019 și medaliată cu bronz la europene, tot la tineret, în 2023. Mezina Rapidului este multiplă campioană națională de juniori, tineret și seniori. Este eleva antrenorului Cornel Zaharia. • Antrenorul coordonator al secției de lupte este Ștefan Gheorghiță, medaliat cu bronz la JO de la Beijing 2008. Gheorghiță este ultimul sportiv al Rapidului care a cucerit o medalie olimpică. Turneul de calificare de la Baku se desfășoară între 5 și 7 aprilie. Primii doi clasați la fiecare categorie primesc verde pentru participarea la JO Paris 2024. În afară de concursul din capitala Azerbaidjanului, în luna mai, Istanbulul va găzdui ultimul turneu de calificare pentru Paris. Spre deosebire de Baku, la Istanbul se vor califica primii 3 clasați. Până în acest moment, Rapidul are 3 sportivi calificați la JO Paris 2024: Adina Diaconu, la tenis de masă, și canotorii Andrada Moroșanu și Bogdan Băitoc. Săptămâna viitoare, pe această listă, se va adăuga și numele campioanei mondiale si europene de haltere Loredana Toma care are doar de bifat prezența la Cupa Mondială din Thailanda. Succes Ilie Cojocari, Zurab Kapraev și Ana Maria Pîrvu!


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Club Sportiv Rapid București
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Inteligenta animala: Utilizarea uneltelor in comportamentul speciilor non-umane

Inteligența animală: Cum folosesc animalele unelte pentru a-și rezolva problemele de zi cu zi Dacă te-ai întrebat vreodată cât de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro