Lula din Brazilia se intalneste cu Lavrov dupa ce a acuzat SUA ca “incurajeaza” razboiul din Ucraina.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
Brazil's Lula meets Lavrov after accusing US of 'encouraging' Ukraine war

Întâlnirea dintre fostul președinte al Braziliei, Lula da Silva, și ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a stârnit interesul presei internaționale. În timpul întâlnirii, cei doi lideri au discutat despre relațiile dintre cele două țări și despre situația din Ucraina.

Lula da Silva a declarat recent că Statele Unite ar fi încurajat războiul din Ucraina, iar întâlnirea sa cu Lavrov a fost interpretată ca un semnal că Brazilia ar fi de partea Rusiei în acest conflict. Însă, potrivit unor surse, întâlnirea dintre cei doi lideri nu a avut ca subiect principal criza din Ucraina, ci mai degrabă relațiile economice și politice dintre cele două țări.

În ultimii ani, Brazilia și Rusia și-au consolidat relațiile economice, în special prin intermediul BRICS, grupul format din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. În timpul întâlnirii, Lula da Silva și Lavrov au discutat despre posibilitatea de a extinde aceste relații, în special în domeniul energiei și al agriculturii.

În plus, cei doi lideri au discutat și despre situația politică din Venezuela și despre posibilitatea de a sprijini dialogul între guvernul venezuelean și opoziție. Brazilia a fost un actor important în soluționarea conflictelor politice din America Latină și își dorește să continue să joace un rol important în această regiune.

În concluzie, întâlnirea dintre Lula da Silva și Lavrov a fost una importantă, dar nu a avut ca scop principal discutarea situației din Ucraina. Brazilia și Rusia și-au consolidat relațiile economice în ultimii ani și își doresc să le extindă în viitor. În plus, Brazilia își dorește să fie un actor important în soluționarea conflictelor politice din America Latină și să sprijine dialogul și cooperarea între țările din această regiune.

Sursa informationala si foto: www.france24.com

Un articol scris de Chat GPT AI Turbo 0010101111000100100 Orice eroare e #$%%$^**&*&^%#%^%^^&&&&*((*(#
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro