Lucrările de aproape 5 milioane de euro la Școala Generală 30 din Timișoara sunt aproape de finalizare. Este unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare a infrastructurii școlare pe care le avem în derulare.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Primaria Municipiului Timisoara continua proiectele de modernizare si extindere a infrastructurii scolare, cu scopul de a oferi elevilor conditii de studiu la standarde ridicate. Unul dintre cele mai importante proiecte este reprezentat de lucrarile de la Scoala Generala nr. 30, unde se construiesc doua corpuri de cladire noi (D si E).

Primarul Dominic Fritz a declarat ca lucrarile se afla in etapa finala si ca acest proiect reprezinta una dintre cele mai mari investitii in infrastructura scolara din Timisoara. Cele doua corpuri de cladire vor aduce 16 noi sali de clasa, iar spatiile existente vor fi modernizate, astfel incat sa se rezolve partial deficitul de spatii de invatamant din oras.

In ceea ce priveste stadiul lucrarilor, la primul corp nou (D) s-a finalizat structura de rezistenta, zidaria peretilor exteriori si interiori, hidroizolatia la terasa si ferestrele exterioare, precum si tencuielile interioare. La corpul E s-a realizat structura de rezistenta, hidroizolatia la terasa, tencuielile interioare si montarea tamplariei exterioare.

De asemenea, au fost montate instalatiile de incalzire in pardoseala si placile de granit. Cladirile noi beneficiaza si de un sistem termosistem la fatade. Totodata, scoala va beneficia de energie electrica “verde” obtinuta din surse proprii, prin intermediul unui sistem de panouri fotovoltaice.

Proiectul de amenajare si extindere a Scolii Generale nr. 30 include modernizarea teraselor circulabile existente, termoizolarea fatadelor la corpurile existente (A, B si C), precum si construirea celor doua corpuri noi (D si E). Capacitatea unitatii de invatamant va creste cu peste 500 de elevi, astfel incat vor fi repartizati aproximativ 2000 de elevi in total.

Investitia se ridica la peste 24 de milioane de lei si este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014-2020. Aceasta investitie va imbunatati semnificativ conditiile de studiu pentru elevi, dar si pentru cadrele didactice.

In final, modernizarea si extinderea Scolii Generale nr. 30 reprezinta un pas important in rezolvarea deficitului de spatii de invatamant din Timisoara, oferind elevilor conditii moderne de studiu si pregatindu-i pentru un viitor mai bun., a transmis astăzi ImpactPress.ro

Peste 2.000 de elevi din zona Soarelui vor beneficia de conditii de studiu la standarde ridicate. Primaria Municipiului Timisoara deruleaza lucrarile de extindere si modernizare la Scoala Generala nr. 30, unde construieste doua corpuri de cladire (D si E), construite in regim D+P+2E.

”Intram in etapa finala a lucrarilor de la Scoala 30, lucrari pe care le-am inceput anul trecut. Este unul dintre cele mai mari santiere de infrastructura scolara pe care il avem in lucru. Ma bucur ca elevii de la aceasta scoala vor avea 16 noi sali de clasa amenajate in cele doua noi corpuri de cladire pe care le construim, precum si spatii modernizate in cele 3 corpuri existente. Rezolvam astfel o parte din deficitul de spatii de invatamant din Timisoara si oferim copiilor conditii moderne de studiu”, a spus primarul Dominic Fritz.

La primul corp nou construit (D) s-a finalizat realizarea structurii de rezistenta, zidaria peretilor exteriori si interiori, s-a montat sistemul de hidroizolatie la terasa si ferestrele exterioare, s-au tencuit peretii interiori si s-au realizat sapele interioare.

Si la corpul E, cel de-al doilea ridicat de la zero, s-a realizat structura de rezistenta si sistemul de termohidroizolatie la terasa, s-au finalizat tencuielile interioare si s-a montat tamplaria exterioara.

Totodata, in ambele unitati au fost montate instalatia de incalzire in pardoseala si placile de granit. La cladirile noi a fost finalizat si termosistemul la fatade, in timp ce la corpurile existente A si C s-a montat sistemul de hidroizolatie la terasa.

In plus, scoala va beneficia de energie electrica „verde” obtinuta din surse proprii, printr-un sistem de 145 de panouri fotovoltaice cu o putere totala instalata de 65 kW fiecare, montate pe noile corpuri de cladire. Incalzirea si racirea se vor realiza cu ventiloconvectoare care, de asemenea, sunt functionale.

Proiectul de amenajare si extindere a Scolii Generale nr. 30 a inclus modernizarea teraselor circulabile existente, termoizolarea fatadelor la corpurile existente, A, B si C, respectiv construirea a doua noi corpuri, D si E. Lucrarile au fost demarate anul trecut.

Scoala Generala nr. 30 este una dintre unitatile de invatamant preuniversitar subdimensionate fata de necesarul de sali de clasa, in crestere constanta in ultimii ani. Extinderea prevazuta va creste capacitatea unitatii de invatamant cu peste 500 de elevi si va imbunatati conditiile atat pentru cadrele didactice, cat si pentru elevi. Cei peste 2000 de elevi vor fi repartizati astfel: in corpul A – 592 elevi, in corpul B – 881 elevi, in corpul D – 240 elevi, in corpul E – 300 elevi. Pentru corpul C numarul de locuri este: 50 la bazinul de inot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifunctionala.

Valoarea investitiei se ridica la peste 24 de milioane de lei si este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014-2020. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: ImpactPress.ro
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro