Locul al doilea pentru ROWE Racing și BMW M4 GT3 în cursa de 24 de ore de la Nürburgring

BY: stiridinromania.ro In Auto, STIRILE ZILEI
Locul al doilea pentru ROWE Racing și BMW M4 GT3 în cursa de 24 de ore de la Nürburgring

Bucureşti/Nürburgring. Echipa ROWE Racing a terminat pe podium cea de-a 51-a ediție a cursei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania). Dries Vanthoor (Belgia) a trecut linia de sosire pe locul al doilea cu #98 BMW M4 GT3, la 26,911 secunde în urma modelului Ferrari câștigător. Vanthoor a împărțit cockpitul cu Maxime Martin (Belgia), Sheldon van der Linde (Africa de Sud) și Marco Wittmann (Germania), cei patru acoperind 162 de tururi. Pentru BMW M Motorsport, acesta a fost primul podium cu BMW M4 GT3 la clasica de anduranță din Munții Eifel.

Plecat de pe locul al 31-lea al grilei de start, cvartetul de piloți a continuat să urce în pluton pe primele ore ale cursei, fiind deja în Top 10 după a doua rundă de opriri la boxe. Ulterior au fost implicați într-o luptă de la distanță cu cei care aveau să câștige cursa, dispută care a însemnat multe schimbări ale liderului între cele două mașini. Echipajul RO Racing a recuperat mult față de modelul Ferrari câștigător diferență pentru o diferență finală mai scurtă, dar în cele din urmă nu a reușit să reducă suficient.

#100 BMW M4 GT3 a ajuns și la finalul maratonului de pe Nürburgring. Mașina înscrisă de Walkenhorst Motorsport la categoria Pro-Am a fost pilotată de Christian Bollrath (Germania), Jörg Breuer (Germania), Sami-Matti Trogen (Finlanda) și Henry Walkenhorst (Germania) și a încheiat pe locul 16-lea, ceea ce ce ia adus poziţia a cincea în clasa Pro-Am.

Multă vreme a părut că mai multe BMW M4 GT3 ar avea un cuvânt de spus în lupta pentru victorie în clasamentul general. Cu toate acestea, s-a schimbat pe odată cu apariția lor pe cele mai multe situații incidente importante de primele ore ale dimineții. După 13 ore de cursă, Connor De Phillippi (SUA), Philipp Eng (Austria), Augusto Farfus (Brazilia) și Nick Yelloly (Marea Britanie) au fost forțați să abandoneze cu al doilea BMW M4 GT3 al ROWE Racing, după ce De Phillippi sa ciocnit cu o maşină mai lentă. La scurt timp, BMW Junior Team a avut probleme: #72 BMW M4 GT3 a suferit mai multe avarii în urma unei pene de cauciuc. BMW M Team RMG a petrecut mult timp încercând să repare mașina și să o retrimită pe circuit. În cele din urmă, Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) și Neil Verhagen (SUA) nu au avut de ales decât să se retragă, după ce petrecuseră o mare parte din cursă în Top 3.

Walkenhorst Motorsport a avut, de asemenea, ghinion cu mașinile SP9 rămase; în drum spre o clasare în Top 10 în cea de-a șaptea oră a cursei, #101 BMW M4 GT3 a fost forțat să abandoneze după două accidente consecutive. Cursa sa încheiat prematur și pentru mașina cu numărul 102, după un accident la primele ore ale dimineții de duminică. La momentul respectiv, modelul BMW M4 GT3 rula pe locul la șaptelea.

Toate acestea înseamnă că BMW rămâne cu 20 de victorii la general în “Infernul Verde”. Nici un alt produs nu poate rememora o istorie mai bogată în cursa de 24 de ore. Ultima victorie BMW pe Nordschleife a venit prin ROWE Racing, cu BMW M6 GT3, în 2020.

Și BMW M4 GT4 Media Car ia fost refuzat un rezultat meritoriu în clasa SP10. Jurnalişti de specialitate Jethro Bovingdon (Marea Britanie), Christian Gebhardt (Germania) şi Guido Naumann (Germania), împreună cu Jörg Weidinger (Germania) – inginer de teste şi dezvoltare BMW M -, au reuşit iniţial să recupereze terenul în primele opt ore ale cursei. Cu toate acestea, un accident a necesitat reparații îndelungate înainte ca o a doua coliziune, în cea de-a 14-a oră de cursă, să aducă ieșirea definitivă din cursă.

În ciuda acestui fapt, a existat totuși un motiv de sărbătoare în clasa SP10. Echipa FK Performance Motorsport a obtinut victoria cu noul BMW M4 GT4. Christian Konnerth (Germania), Maxime Oosten (Olanda), Lorenz Stegmann (Germania) şi Miklas Born (Elveţia) au trecut linia de sosire cu mult înaintea celor mai apropiaţi rivali. Locul al treilea a revenit tot unui BMW M4 GT4 înscris de FK Performance. La clasa BMW M240i Racing, primul loc a revenit Adrenalin Motorsport Team Motec. GITI Tire Sport by WS Racing Motor a câștigat în clasa SP 8T cu prima generație BMW M4 GT4, în timp ce Adrenalin Motorsport a câștigat și clasa VT 2 cu BMW 330i. Hofor Racing a triumfat în clasa SP 6 cu BMW M3 GTR, iar #542 BMW 325i a încheiat pe primul loc în clasa V4.

Declaraţii după cursa de 24 de ore de la Nürburgring

Franciscus van Meel (director executiv BMW M GmbH):
“Am fost încântat de atmosfera oferită de această cursă de 24 de ore. 235.000 de spectatori au transformat cursa într-un festival de neegalat în lumea sportului cu motor. Acțiunea de pe circuit a fost la fel de captivantă și am fost încântat să văd că am realizat o revenire fantastică cu BMW M4 GT3 și ROWE Racing și să luptăm pentru victorie. Acesta a fost fantastic să vedem întreaga gamă de automobile BMW M și BMW pe grila de start și la tradiționalul M Corso dinaintea cursei. BMW M și Nürburgring sunt și vor rămâne strâns legat. Deja așteptați cu nerăbdare să revin în sezonul 2024!”

Andreas Roos (director BMW M Motorsport): “A fost o cursă de 24 de ore plină de evenimente pentru noi. Locul al doilea cu #98 BMW M4 GT3 al ROWE Racing este un rezultat fantastic. Felicitări și multe mulțumiri tuturor! Piloții noștri au făcut o treabă impecabilă și-au făcut loc în plutonul fruntaș după un start din afara primilor 30. În același timp, aș dori să felicit Frikadelli Racing Team pentru o victorie meritată. Celelal echipaje SP9 ale noastre au prezentat și ele un ritm bun și aveau șanse să ajungă pe podium. Uneori, aveam patru BMW M4 GT3 în Top 10. Cu toate acestea, “Iadul Verde” a lovit, în special noaptea, și a eliminat nu mai puțin de patru dintre atuurile noastre – #99 BMW M4 GT3 al ROWE Racing, #72 BMW M4 GT3 al BMW Junior Team și cele două mașini Pro ale Walkenhorst Motorsport. Prin urmare, podiumul este un mod frumos de a termina și, mai presus de toate, o recompensă pentru munca grea a tuturor echipelor, piloților și angajaților BMW M Motorsport. De asemenea, aș dori să mulțumesc tuturor echipelor BMW care au dat totul și au produs motorsport de calitate în diferite clase. De asemenea, am putut face o declarație cu noul BMW M4 GT4. Felicit echipa FK Performance Motorsport pentru victorie si locul al treilea in clasa SP10. În general, cursa de 24 de ore a fost un eveniment remarcabil în 2023, cu un public și o atmosferă pe care nu le-am experimentat niciodată în cariera mea. Ne vom întoarce anul viitor, când vom face din nou tot posibilul pentru a obține a 21-a victorie la general.”

(eticheteToTranslate)BMW Customer Racing

Sursa si foto: www.press.bmwgroup.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Performanțe de excepție pentru atleții Rapidului la CN U-23

Echipa de atletism a clubului Rapid a obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național U-23, desfășurat recent la Craiova. Maria...

Read More...
The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro