“Invitatul lui Mircea Dumitru în Dialogurile Academice din 8 octombrie: Acad. Marius Andruh, doctor în chimie”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Cultura

Emisiunea “Dialoguri Academice” difuzată pe TVR Cultural va avea în această săptămână un invitat deosebit. Duminică, 8 octombrie 2023, de la ora 22:30, academicianul Marius Andruh, vicepreședinte al Academiei Române, va fi prezent în emisiune. Acesta va fi intervievat de către academicianul Mircea Dumitru, care este și el vicepreședinte al Academiei Române.

Academicianul Marius Andruh este un specialist în chimie metalosupramoleculară, inginerie cristalină, magnetism molecular, combinații complexe heteropolinucleare, sisteme moleculare și supramoleculare cu trei purtători de spin diferiți și materiale moleculare luminescente. De-a lungul carierei sale, Andruh a contribuit la scrierea unor manuale de chimie pentru gimnaziu și liceu, precum “Chimie pentru clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a XII-a” și “Problemele de Chimie pentru clasele a IX-a și a X-a”.

Merită menționat faptul că în 2009, Marius Andruh a fost ales președinte al Secției de Științe Chimice din Academia Română, iar în 2022 a fost ales vicepreședinte al aceleiași academii. Aceste poziții de liderat în cadrul Academiei Române demonstrează recunoașterea și aprecierea expertizei și contribuțiilor sale în domeniul chimiei.

Emisiunea “Dialoguri Academice” își propune să aducă în prim-plan personalități de marcă din diferite domenii ale științei și culturii, oferindu-le posibilitatea de a discuta despre experiența și realizările lor. Invitarea academicianului Marius Andruh este o dovadă a importanței și relevanței contribuțiilor sale în domeniul chimiei și al cercetării științifice.

Nu în ultimul rând, emisiunea “Dialoguri Academice” poate fi urmărită în această duminică, 8 octombrie, de la ora 22:30, pe TVR Cultural. Pentru mai multe informații și detalii despre această ediție a emisiunii, puteți accesa articolul complet pe site-ul TVR Cultural.

Sursa: Academia Romana.

TVR Cultural – Emisiunea 𝐃𝐢𝐚𝐥𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐞
Duminică, 8 octombrie 2023, ora 22:30

Invitat: academicianul 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐮𝐡, vicepreședinte al Academiei Române.
Amfitrion: academicianul 𝐌𝐢𝐫𝐜𝐞𝐚 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐮, vicepreședinte al Academiei Române.

Academicianul 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐮𝐡 este specialist în chimie metalosupramoleculară, inginerie cristalină, magnetism molecular, combinații complexe heteropolinucleare, sisteme moleculare și supramoleculare cu trei purtători de spin diferiți si materiale moleculare luminescente.

Este coautor al unor manuale de chimie pentru gimnaziu și liceu – Chimie pentru clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a XII-a și Problemele de Chimie pentru clasele a IX-a și a X-a.

În 2009 a fost ales preşedinte al Secţiei de știinţe chimice din Academia Română, iar în 2022 a fost ales vicepreşedinte al Academiei Române.

Acad. Marius Andruh, doctor în chimie, invitatul lui Mircea Dumitru la „Dialoguri academice”, în 8 octombrieAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Academia Romana
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

One commentOn “Invitatul lui Mircea Dumitru în Dialogurile Academice din 8 octombrie: Acad. Marius Andruh, doctor în chimie”

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro