România acordă sprijin Republicii Armenia în contextul actual

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

România a decis să acorde sprijin Republicii Armenia în contextul conflictului din regiunea Nagorno-Karabakh. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să trimită ajutoare constând în alimente neperisabile și articole de cazarmament, cu o masă totală de aproximativ 9000 kg. Acestea vor fi trimise către populația afectată de conflict, care a fost nevoită să se refugieze în alte regiuni ale Armeniei.

Pentru a răspunde solicitării de asistență internațională prin Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene, România a mobilizat două aeronave ale Forțelor Aeriene Române, respectiv un C-130 Hercules și un AN-26. Acestea au decolat sâmbătă, 7 octombrie, de pe Baza 90 Transport Aerian ,,Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, având destinația Erevan, Armenia. Aceste aeronave vor transporta prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către Republica Armenia.

Este important de menționat că Forțele Aeriene au planificat să efectueze șase curse pe această rută, pentru a transporta bunurile puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Această misiune umanitară se desfășoară prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 35 din 2023.

Sprijinul acordat de România Republicii Armenia vine într-un moment dificil pentru această țară, care se confruntă cu consecințele unui conflict militar. Ajutoarele trimise vor contribui la ameliorarea situației populației afectate, oferindu-le acces la alimente și articole de primă necesitate. De asemenea, acest sprijin reprezintă și un semn de solidaritate și prietenie între cele două țări.

Este demn de menționat că România a fost implicată în numeroase misiuni umanitare în ultimii ani, oferind sprijin și ajutor țărilor afectate de diferite situații de urgență. Aceasta demonstrează angajamentul țării noastre față de valorile umanitare și dorința de a contribui la rezolvarea problemelor din lume., a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferința finală a proiectului „România BeActive” – 26 martie, București

Conferința finală a proiectului „România BeActive” este un eveniment important ce va avea loc pe 26 martie în București....

Read More...
Teatrul Național din Timișoara, două nominalizări la Premiile UNITER 2024!

Nominalizările Premiilor UNITER pentru Teatrul Național din Timișoara

Juriul pentru Premiile UNITER a anunțat lista de nominalizări, iar printre acestea se regăsesc actorul Marin Lupanciuc și trupa...

Read More...
DTM: Schubert Motorsport va înscrie trei BMW M4 GT3 în 2024

Schubert Motorsport va înscrie trei BMW M4 GT3 în 2024

BMW M Motorsport pregătește terenul pentru sezonul 2024 al campionatului DTM, având în echipă trei campioni de top și...

Read More...

One commentOn România acordă sprijin Republicii Armenia în contextul actual

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro