Investițiile ITI Delta Dunării: Respectarea Legii și Confirmarea DLAF

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
DLAF confirmă legalitatea investițiilor realizate de Consiliul Județean Tulcea prin ADI ITI Delta Dunării

Investițiile realizate prin mecanismul ITI Delta Dunării au fost verificate și confirmate oficial de către Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) ca fiind conforme cu legea, fapt ce a dus la clasarea plângerii împotriva Consiliului Județean Tulcea. Valoarea investițiilor în cadrul acestui mecanism a depășit un miliard de euro, cu proiecte precum Podul peste Dunăre, Faleza Ivan Patzaichin, Aeroportul Internațional Delta Dunării, drumurile județene și investiții în cultură și sănătate. Deși au existat acuzații de furt de fonduri, DLAF a confirmat că nu s-a încălcat legea în implementarea acestor proiecte. Aceste investiții au avut un impact major asupra județului Tulcea, contribuind la dezvoltarea economică și extinderea întreprinderilor mici și mijlocii. Este important de menționat că succesul ITI Delta Dunării a deschis calea pentru alte regiuni din România să beneficieze de același tip de finanțare și proiecte, iar ADI ITI Delta Dunării depune eforturi pentru continuarea acestui mecanism.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Investițiile realizate prin mecanismul ITI Delta Dunării, s-au făcut cu respectarea condițiilor prevăzute de lege. Corectitudinea acestora a fost confirmată oficial de către Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF), care a clasat plângerea depusă împotriva Consiliului Județean Tulcea.

Potrivit DLAF, în urma verificărilor preliminare, „nu au fost identificate elemente care să ducă la declanșarea unei acțiuni de control“, motiv pentru care ,,lucrarea a fost clasată”.

„Valoarea ITI Delta Dunării a fost de peste un miliard de euro. Din această sumă, 350 de milioane de euro a fost doar investiția în Podul peste Dunăre. Au fost însă, investiții și în Faleza Ivan Patzaichin, în extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Delta Dunării, în drumurile județene, în cultură și în sănătate. Consiliul Județean Tulcea a fost beneficiar al ITI Delta Dunării, a făcut 37 de proiecte, așa cum au făcut aproape toate primăriile din județul Tulcea. Banii aceia, despre care opoziția spune că <<i-a furat Teodorescu>> vedem cu toții unde sunt, au fost transformați în peste 1.400 de proiecte atât în domeniul public, cât și în domeniul privat. Peste 1.000 de proiecte au fost accesate de întreprinderile mici și mijlocii, care s-au extins și s-au dezvoltat, contribuind, astfel la creșterea economică a județului. DLAF a verificat și a spus clar că nu s-a încălcat legea în implementarea proiectelor Consiliului Județean prin mecanismul ITI. Deci, nu este nicio anchetă în desfășurare din partea unei instituții naționale sau europene, contrar celor vehiculate”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Investițiile Teritoriale Integrale (ITI) reprezintă un mecanism aplicat ca proiect pilot în județul Tulcea. Acesta a reprezentat o reușită extraordinară pentru Tulcea, prin care au fost promovate investiții importante pentru județ, dar și pentru Delta Dunării. Aproape toate proiectele majore în infrastructură, educație, sănătate, cultură, turism au fost inițiate și derulate de Consiliul Județean Tulcea.

Dacă în acest exercițiu, proiectul-pilot din Tulcea nu ar fi funcționat corect în România, nu discutam astăzi despre patru noi ITI-uri – Delta Dunării, Valea Jiului, Țara Făgărașului, Moții Țara de Piatră – și despre un nou apel de finanțare.

Este ușor să spui că a furat Teodorescu banii, pentru că este campanie electorală si se aduc acuze nefondate. Dar opoziția trebuie să termine cu dezinformările, cu minciunile și să vorbească pe proiectele realizate concret. Greu însă, pentru că nu au ce să ne reproșeze. Este simplu pentru cine este de bună credință să facă un exercițiu de adunare a sumelor din cele peste 1.400 de proiecte finanțate prin ITI Delta Dunării. În prezent, ADI ITI Delta Dunării face demersuri pentru continuarea acestui mecanism, a fost aprobată noua cerere de finanțare, astfel încât tulcenii să poată beneficia de o nouă rundă de proiecte“, a mai precizat Horia Teodorescu.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Tulcea, CMF: 21240002Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic Mumificarea este unul dintre cele mai fascinante aspecte ale culturii egiptene antice și...

Read More...

Genetica plantelor: Explorând paternitatea și strategiile de reproducere

Dacă te-ai întrebat vreodată cum se transmit trăsăturile unei plante de la un părinte la celălalt, atunci ai ajuns...

Read More...

Barajul Văcărești – un loc perfect pentru relaxare si pescuit

Daca esti in cautarea unei locatii linistite, departe de aglomeratia orasului, Barajul Văcărești este destinatia perfecta pentru tine. Situat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro