Caravana Reciclării Creative: Transformarea materialelor reciclabile în opere de artă

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște”, implicați în activități pentru reducerea poluării

Un proiect inedit și educativ, intitulat Caravana Reciclării Creative, a fost implementat cu succes la Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște”. Acest proiect a fost dedicat profesorilor din învățământul preuniversitar din mai multe județe, printre care Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș.

Echipa de proiect a fost formată din profesorii Alina Voicu, Ileana Teslevici, Neli Cosma, Ioan Borlovan și Paul Paven, care au avut ca obiectiv principal promovarea reciclării creativității și conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător.

În cadrul proiectului, elevii au avut oportunitatea de a lucra cu materiale reciclabile și de a le transforma în obiecte utile, dar și în opere de artă. Aceștia au fost implicați în diverse activități creative, precum realizarea de recipiente pentru colectarea deșeurilor sau construirea de suporturi pentru hrana păsărilor din curtea școlii.

Profesorul Alina Voicu a subliniat că reciclarea poate fi un proces inovator și creativ, iar implicarea elevilor în astfel de proiecte îi ajută să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător și să dezvolte spiritul de echipă.

De asemenea, profesorul Ioan Borlovan a menționat că elevii au realizat un spațiu dedicat păsărilor folosind materiale reciclabile din plastic, fapt ce contribuie la protejarea mediului și la îmbunătățirea condițiilor de viață ale acestor vietăți.

La finalul proiectului, elevii au reușit să transforme curtea școlii într-un loc mai curat, mai frumos și mai primitor, demonstrând că prin implicare și creativitate se pot obține rezultate remarcabile în protejarea mediului înconjurător. Caravana Reciclării Creative a avut un impact pozitiv asupra elevilor, încurajându-i să gândească sustenabil și să devină mai conștienți de problemele de mediu.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Proiectul Caravana Reciclării Creative, dedicat tuturor profesorilor din învățământul preuniversitar din județele Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș, a fost implementat cu succes la Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște”.

Echipa de proiect a fost alcătuită de profesorii Alina Voicu, Ileana Teslevici, Neli Cosma, Ioan Borlovan și Paul Paven.

”Reciclarea nu înseamnă doar separarea gunoiului în coșuri de culori diferite. Poate fi, de asemenea, un proces creativ și inovator. Nu este vorba doar despre reducerea deșeurilor, este vorba despre creativitatea și identificarea unei a doua șanse a obiectelor care ar fi putut fi trecute cu vederea”, ne-a declarat prof. Alina Voicu.

Cu această ocazie, elevii au avut șansa de a da o altă utilizare materialelor reciclabile și de a învăța cum pot fi transformate și reutilizate pentru ceva util, dar și pentru a proteja natura.

”În cadrul zonei ”Colectare Selectivă”, parte a proiectului ”Caravana Reciclării Creative”, elevii au fost implicați din plin. Ei au realizat din carton, cutii de plastic, lădițe și cauciucuri uzate diferite recipiente și tomberoane pentru colectarea deșeurilor care au fost pictate apoi la orele de design vestimentar. Bucuria a fost foarte mare când au văzut că utilizând materiale reciclabile au putut să le dea o nouă întrebuințare. Este un lucru bun atât pentru noi, cât și pentru elevi să ne protejăm mediul înconjurător”, ne-a spus prof. Neli Cosma.

Mai mult decât atât, liceenii au dedicat un spațiu și păsărilor, pe lângă iazul cu pești din curtea școlii, tinerii construind suporturi pentru hrană din recipiente de plastic.

”Crearea unui spațiu fericit pentru păsări folosind materiale reciclabile din plastic este o idee excelentă, atât pentru bunăstarea păsărilor, cât și pentru protejarea mediului. Elevii clasei a IX-a E de la ”Valeriu Bra­niște” Lugoj au con­știen­ti­zat acest lucru și au realizat un astfel de spațiu într-o zonă frecventată de păsări. Au colectat diferite recipiente din plastic pe care le-au spălat și pregătit pentru a fi transformate în suporturi de hrană pentru păsările din curtea școlii. Au realizat decupaje, mai mici sau mai mari, în materialele reciclabile astfel încât păsărelele să poată să își culeagă boabele de grăunțe sau chiar să se adăpostească în recipiente, în zilele cu condiții meteo nefavorabile”, ne-a mărturisit prof. Ioan Borlovan.

Sub îndrumarea profesorilor și cu susținerea școlii, elevii au reușit să valorifice principiile reciclării și au creat diverse obiecte, adevărate opere de artă, demonstrând ingenioziate, creativitate, spirit de echipă și o atitudine proactivă.

”În cadrul proiectului de reciclare creativă, elevii au creat ținute unice folosind materiale reciclate. Scopul principal a fost de a promova sustenabilitatea și de a încuraja creativitatea în rândul tinerilor, demonstrând că materialele uzate pot fi transformate în articole inovatoare și stilate. Proiectul a avut un impact semnificativ asupra elevilor, încurajându-i să gândească creativ și să devină mai conștienți de problemele de mediu. Prin acest proiect elevii au învățat să valorifice resursele disponibile și să transforme deșeurile în obiecte utile”, a concluzionat prof. Ileana Teslevici.

La final de proiect, într-o atmosferă de entuziasm, implicare și seriozitate, adolescenții au transformat curtea școlii într-un loc mai curat, mai frumos și mai primitor, dovedind că schimbarea începe cu tine, cu mine, cu fiecare dintre noi.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic Mumificarea este unul dintre cele mai fascinante aspecte ale culturii egiptene antice și...

Read More...

Genetica plantelor: Explorând paternitatea și strategiile de reproducere

Dacă te-ai întrebat vreodată cum se transmit trăsăturile unei plante de la un părinte la celălalt, atunci ai ajuns...

Read More...

Barajul Văcărești – un loc perfect pentru relaxare si pescuit

Daca esti in cautarea unei locatii linistite, departe de aglomeratia orasului, Barajul Văcărești este destinatia perfecta pentru tine. Situat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro