Investiția în Centura de Sud a Timișoarei a depășit 70% din stadiu

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Tic-tac! A început numărătoarea inversă pe centura de sud a Timişoarei! Când vom putea circula de la Calea Lugojului, până la Utvin, ocolind oraşul?

Lucrările la centura de sud a Timișoarei sunt în plină desfășurare, iar investiția se află la un stadiu avansat, de peste 70%. Recent, muncitorii s-au concentrat pe stabilizarea terasamentului, umpluturi, asfaltare în zona Ghiroda și lucrările la zidurile de sprijin de la rampele pasajelor.

De asemenea, au început montarea stâlpilor de iluminat în diverse zone precum Moșnița Nouă – Ghiroda, rampele podului peste canalul Bega și conexiunea cu DN 6. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost mulțumit de progresul investiției în timpul ultimei sale vizite pe șantier, cu 10 zile în urmă.

Dorinel Umbrărescu a mobilizat câteva sute de muncitori care lucrează non-stop în două schimburi, sporind ritmul lucrărilor. Grindeanu a anunțat că cel târziu în august, circulația va putea fi deschisă pe toată centura.

Centura de sud a Timișoarei are o lungime de 25,69 de kilometri și urmează traseul: Calea Lugojului – Ghiroda – Moșnița – Urseni – Giroc – Chișoda – Șag – Utvin. Pe șantier, lucrează asocierea de firme SA & PE CONSTRUCT SRL și SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL.

Firmele lui Dorinel Umbrărescu au câștigat licitația pentru continuarea lucrărilor la Centura Sud, după rezilierea contractului cu Tirrena Scavi. Contractul a fost semnat în iunie 2023, iar termenul de finalizare este iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fără TVA, iar finanțarea provine din Programul Operațional Transport. Lucrările vor avea o perioadă de garanție de 10 ani.

Sursa: www.sursadevest.ro

Se lucrează la foc continuu pe şantierul centurii de sud a Timişoarei, unde investiţia a ajuns la un stadiu de peste 70%.

Zilele trecute, muncitorii s-au axat pe lucrările de stabilizare a terasamentului, au făcut umpluturi, au așternut mixtură asfaltică în zona localității Ghiroda şi au lucrat la zidurile de sprijin de la rampele pasajelor.

De asemenea a început montarea stâlpilor de iluminat în zona Moșnița Nouă – Ghiroda, la rampele podului peste canalul Bega și la conexiunea cu DN 6.

La ultima vizită pe şantier, în urmă cu 10 zile, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se declara mulţumit de ritmul în care avansează investiţia.

CITEŞTE ŞI: Video! Spital afectat de flăcări violente!  Pompierii au intervenit de urgenţă, pentru a lichida incendiul, înainte de a se extinde

Asta în contextul în care, Dorinel Umbrărescu a mobilizat câteva sute de muncitori care lucrează 24 de ore din 24, în două schimburi.

În aceste condiţii, Grindeanu anunţa că cel târziu în august, se va putea circula pe întreaga centură.

Varianta de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud, are 25,69 de kilometri şi urmează traseul: Calea Lugojului – Ghiroda – Moşniţa – Urseni – Giroc – Chişoda – Şag – Utvin.

Pe șantier lucrează asocierea de firme SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) și SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL.

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au câștigat licitația organizată anul trecut de CNAIR, după rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi.

Contractul pentru continuarea lucrărilor la Centura Sud a fost semnat in 27 iunie 2023, iar termenul de finalizare este iulie 2024.

CITEŞTE ŞI: Începe lupta împotriva căpușelor, la Timișoara! Mâine demarează o nouă acțiune de dezinsecție

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport.

Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Parcul Natural Porțile de Fier – o zonă protejată cu peisaje spectaculoase, unde se pot face drumeții sau excursii cu barca pe Dunăre.

Parcul Natural Porțile de Fier este una dintre cele mai frumoase locații din România, cu peisaje spectaculoase și o...

Read More...

Descoperirea În Noul Front Tehnologic: Explorarea Spațiului Profund

V-ati intrebat vreodata cum ar arata viitorul omenirii daca am reusi sa exploram spatiul cosmic in profunzime? Ei bine,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro