Instruirea Primarilor și Secretarilor pentru Alegerile Locale din 2024

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Ne exprimăm convingerea că alegerile din 9 iunie se vor desfășura conform principiilor democratice

Instituția Prefectului-Județul Vaslui a organizat o ședință de instruire a primarilor și a secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale din județ, în perspectiva alegerilor locale ce vor avea loc pe data de 9 iunie 2024. În cadrul acestei întâlniri, s-au prezentat informații esențiale referitoare la organizarea și desfășurarea alegerilor, punându-se accentul pe asigurarea bunei desfășurări a procesului electoral.

Conform dispozițiilor legale, procesul de votare va începe la ora 07:00 și se va încheia la ora locală 22:00. Dreptul de vot se exercită exclusiv în unitatea administrativ-teritorială de domiciliu sau reședință a alegătorului, iar cei prezenți la sediul secției de votare la ora 22:00 vor putea să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59.

Prefectul Daniel Onofrei a subliniat importanța ca cetățenii cu drept de vot să-și actualizeze adresa de reședință la primărie cu cel puțin 45 de zile înainte de scrutin, pentru a se asigura că sunt înregistrați corect în Registrul electoral. Prin aceste măsuri, Instituția Prefectului-Județul Vaslui promovează transparența și responsabilitatea în exercitarea dreptului de vot.

Ne exprimăm convingerea că alegerile locale din 9 iunie 2024 se vor desfășura într-un cadru organizat și conform principiilor democratice. Participarea activă a cetățenilor este crucială pentru consolidarea procesului democratic și pentru a asigura reprezentativitatea și legitimitatea alegerilor.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Instituția Prefectului- Județul Vaslui a organizat o ședință de instruire a primarilor și a secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale din județ, în contextul alegerilor locale ce vor avea loc în data de 9 iunie 2024.
În cadrul întâlnirii, s-au prezentat informații referitoare la organizarea și desfășurarea alegerilor din 9 iunie 2024, cu accent pe asigurarea bunei desfășurări a procesului electoral.
Conform dispozițiilor legale, procesul de votare va începe la ora 07:00 și se va încheia la ora locală 22:00, iar dreptul de vot se exercită exclusiv în unitatea administrativ-teritorială de domiciliu sau reședință a alegătorului.
De asemenea, alegătorii prezenți la sediul secției de votare la ora 22:00, precum și cei aflați în afara sediului și care se află la rând pentru a intra la vot, vor putea să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59.
“Pentru a asigura corecta desfășurare a scrutinului, cetățenii cu drept de vot care s-au stabilit în circumscripția electorală cu mai mult de 6 luni înainte de data alegerilor, sunt încurajați să depună, cel târziu cu 45 de zile înaintea scrutinului, solicitări de înscriere în Registrul electoral la primărie, cu adresa de reședință actualizată.
Prin aceste măsuri și informații transmise, Instituția Prefectului- Județul Vaslui, asigură cetățenii de disponibilitatea și transparența procesului electoral, promovând exercitarea responsabilă a dreptului de vot și respectând prevederile legale în vigoare.
Ne exprimăm convingerea că alegerile locale din 9 iunie 2024 se vor desfășura într-un cadru organizat și conform principiilor democratice, iar participarea activă a cetățenilor va contribui la consolidarea procesului democratic”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro