Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”, Academia Română, Filiala Iași – Echipa de Cercetare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Ședință de comunicări semestrială a Institutului de Istorie „A. D. Xenopol” – Academia Română, Filiala Iași

Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” din cadrul Academiei Române, Filiala Iași, este o instituție de prestigiu recunoscută pentru cercetarea sa de înaltă calitate în domeniul istoriei medievale.

Printre membrii colectivului de Istorie Medievală se numără Dr. Marius Chelcu, care deține funcția de CS II, și Dr. Mihai Anatolii Ciobanu, în calitate de ACS. Aceștia sunt profesioniști dedicați care contribuie la consolidarea reputației institutului și la promovarea cunoștințelor despre istoria medievală.

Un alt nume important asociat cu Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” este Prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, care ocupă funcția de CS I. Împreună cu Dr. Marius Chelcu, CS II, aceștia formează o echipă de cercetare valoroasă, care aduce contribuții semnificative la înțelegerea trecutului medieval.

Activitățile desfășurate de către acești cercetători nu se rezumă doar la studiul documentelor istorice, ci includ și participarea la conferințe internaționale, organizarea de evenimente științifice și publicarea de lucrări de specialitate. Astfel, ei contribuie la promovarea istoriei medievale românești în mediul academic internațional.

În concluzie, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”, Academia Română, Filiala Iași se bucură de un colectiv de cercetare dedicat și bine pregătit, care aduce contribuții importante la dezvoltarea cunoașterii despre istoria medievală și la consolidarea prestigiului instituției.

Sursa: acadiasi.org

Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”, Academia Română, Filiala Iași
Colectivul de Istorie Medievală

Dr. Marius Chelcu, CS II, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”, Academia Română, Filiala Iași
Dr. Mihai Anatolii Ciobanu, ACS, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”, Academia Română, Filiala Iași

Prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, CS I, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”, Academia Română – Filiala Iași
Dr. Marius Chelcu, CS II, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”, Academia Română – Filiala IașiAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: acadiasi.org
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro