Începutul unui nou an școlar plin de emotii si bucurii, la Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Emoție și bucurie! Elevii din Lugoj pornesc într-o nouă aventură școlară

Noul an școlar a început astăzi pentru elevii din Lugoj, care s-au întors cu zâmbetul pe buze și plini de entuziasm în bănci. Această primă zi a fost marcată de emoții puternice pentru cei mai mici dintre ei, dar în același timp și de bucuria descoperirii unor noi provocări.

Pentru a marca debutul acestui nou an școlar, unitățile de învățământ din Lugoj au organizat ceremonii speciale în curtea școlilor. Printre invitați s-au numărat directorii de la Liceele Teoretice “Coriolan Brediceanu” și “Iulia Hasdeu”, Grădinița P.P. Nr. 2, precum și prof. Aura Codruța Danielescu, inspector școlar general al ISJ Timiș. Aceasta din urmă a ținut și un discurs inspirațional pentru cei prezenți, subliniind cât de mândră este de eforturile depuse de acești elevi și de dedicarea cadrelor didactice și asigurându-i că toți acești copii sunt iubiți de profesori și că vor rămâne mereu în sufletele lor.

Mesaje frumoase și interesante au venit și din partea absolventului Rareș Suciu, care a reușit să obțină nota maximă la examenul de bacalaureat din acest an la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu”. Tânărul a vorbit despre importanța liceului în procesul de redescoperire personală și despre faptul că fiecare elev trebuie să caute autenticitate și să se accepte așa cum este. În același timp, el a subliniat că nu va fi ușor să treci prin această perioadă și că vor apărea și momente dificile, dar că acestea fac parte din traseul spre maturitate și că fiecare experiență va fi valoroasă pentru dezvoltarea personală.

Prima zi de școală este doar începutul unei lungi călătorii cu multiple provocări și oportunități pentru cei implicați în procesul educațional. Le urăm tuturor elevilor din Lugoj succes pe toate planurile în acest nou an școlar, multe satisfacții și proiecte interesante!

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Elevii din Lugoj au întâmpinat cu bucurie și entuziasm în prima zi de școală.

Astăzi, 11 septembrie, clopoțelul a sunat din nou anunțând începerea noului an școlar.

Copiii s-au întors în bănci cu zâmbetul pe buze și inimile pline de entuziasm, gata să își reîntâlnească colegii și profesorii. Pentru cei mai mici dintre lugojeni, prima zi de școală a fost marcată de emoții puternice, dar și de bucuria descoperirii unor noi provocări.

Pentru a marca debutul unui nou an școlar, unitățile de învățământ din Lugoj au pregătit ceremonii speciale în curtea școlii, în municipiu aflându-se, la invitația directorilor de la Liceele Teoretice ”Coriolan Brediceanu”, ”Iulia Hasdeu” și Grădiniței P.P. Nr. 2, și prof. Aura Codruța Danielescu, inspector școlar general al ISJ Timiș, care a adresat câteva cuvinte celor prezenți la festivitate:

”Este o onoare pentru mine și o bucurie să mă aflu astăzi la Lugoj, în casa dumneavoastră. Am spus un mare <<da>> invitațiilor, am venit din suflet și am spus prezent acestei rugăminți de a face parte astăzi din echipa care deschide anul școlar. Sunteți nemaipomeniți, mă bucur să vă văd. Știu că sunteți foarte buni, știu că vă iubiți școala și comunitatea, că nu v-a fost ușor și cu toate acestea, ați răzbit. Ați fost împreună mereu, ați învățat să vă ascultați unii pe alții, ați fost alături de copii și astăzi, uitându-mă la acest frumos careu, văd în față colegii mei, care sunt un model pentru voi, elevii, care vă învață, vă ascultă, vă iubesc – și asta este un lucru foarte mare – pentru că de la noi din suflet pleacă multă iubire pentru voi. Nu aveam cum să stăm în fața voastră dacă nu vă iubeam pe toți. Fiecare copil care vine, fiecare copil care pleacă lasă în sufletul nostru o mare iubire și o mare bucurie. Eu vă doresc să rămâneți la fel de uniți, de zâmbitori, de gălăgioși – uneori, să aveți o prezență bună la școală, când vă îmbolnăviți să vă faceți repede bine și să vă întoarceți repede aici, pentru că cei mai frumoși ani sunt cei de școală. O să vă amintiți mereu de ei, de dascălii voștri, iar pe măsură ce timpul va trece, cu siguranță o să îi iubiți din ce în ce mai mult”.

Un mesaj frumos și interesant a transmis și Rareș Suciu, absolvent al Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu”, singurul elev din Lugoj care a obținut 10 pe linie la examenul de bacalaureat din acest an:

”Liceul este doar despre redescoperire. Fiecare dintre noi intră aici știind mult prea puține despre viață și, îmi pare rău să vă spun, dar la 18 ani veți știi și mai puține. Mulți dintre voi sunteți plastilină care așteaptă să fie modelată. Nu sunteți decât… un fiu. Un fiu este cineva care nu a descoperit încă cine este cu adevărat. Să dobândiți autenticitate în persoana voastră este cea mai importantă misiune din liceu. Este clișeic, dar totuși trebuie spus: oricine poate fi cineva, dar numai voi puteți fi voi. Liceul vă va oferi șansa să vă cunoașteți, iar voi trebuie să o folosiți. O să vă întrebați de multe ori ce căutați aici. Cu timpul veți realiza că sunteți plini de defecte, dar e ok, pentru că așa e toată lumea. Să treceți prin liceu nu e deloc ușor și nici nu e așa cum spun unii cea mai frumoasă parte din viață. Nimeni nu va pleca de aici fără să fie rănit. Veți avea de trecut prin multe experiențe, o să petreceți până vă dor picioarele, o să vă îndrăgostiți, veți avea inima frântă, veți frânge inimi, vă veți dezamăgi părinții, iar ei vă vor dezamăgi la rândul lor. Toate acestea ca la final să nu mai fiți doar un fiu, ci un om. Toate acestea ca să învingeți axioma identității conform căreia x este egal cu x. Orice elev de liceu poate demonstra că x poate fi egal cu orice, atât timp cât crezi în el. În final, mă simt dator să vă las cu un sfat. La vârsta voastră vă imaginați că toate lucrurile vin în număr de unu – un singur cel mai bun prieten, un singur cel mai bun elev, o singură mare iubire, o singură reușită, un singur eșec. Credeți-mă, o să eșuați de mult mai multe ori. Aveți impresia că aveți un singur glonț spre cosmos, așa că vă doresc să vă izbiți de pământ și să realizați că mereu cosmosul se afla în voi. Abia atunci veți putea spune ce spun eu astăzi. Am fost un fiu, iar de acum pot să fiu!”.

Prima zi de școală este doar începutul unei călătorii care promite să fie memorabilă pentru toți cei implicați în procesul educațional. Le dorim tuturor succes pe toate planurile și un an școlar plin de satisfacții și proiecte interesante!Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Octavia Iacob Brosser, Veteran al Rapidului – Un Om deosebit!

Octavia Iacob Brosser, antrenoarea coordonatoare a secției de atletsim a Rapidului, împlinește astăzi o frumoasă vârstă. Cu o carieră...

Read More...

Antrenamente personalizate: valorificarea diversității pentru un progres constant

Antrenamentele personalizate reprezintă o modalitate eficientă de a valorifica diversitatea individuală a fiecărui sportiv, contribuind astfel la un progres...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro