Începutul învățământului dual în Moreni pentru meserii de viitor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Parcul Industrial Moreni și Uzina Automecanică susțin învățământul dual

Liceul Tehnologic Petrol din Moreni a sărbătorit un moment important în dezvoltarea sistemului de învățământ din România, prin înființarea primelor clase de învățământ în sistem dual. Această inițiativă este susținută de două companii importante din zonă, Parcul Industrial Moreni și Uzina Automecanica Moreni.

Aceste companii au ales să sprijine învățământul dual pentru a contribui la formarea tinerilor în meserii căutate pe piața muncii din Moreni. Astfel, elevii vor avea ocazia să se specializeze în domenii precum electromecanic mașini și utilaje industriale, sudor sau lăcătuș.

Directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, a subliniat importanța acestui mod de formare profesională, care permite elevilor să aibă o experiență practică în cadrul companiilor partenere. Acest lucru le va oferi oportunitatea de a se familiariza cu cerințele și standardele industriei, pregătindu-i astfel pentru viitoarea carieră.

Uzina Automecanica Moreni, condusă de directorul Corneliu Vișoianu, a fost și ea implicată activ în implementarea sistemului dual de învățământ. Compania a fost conștientă de importanța colaborării cu instituțiile de învățământ în dezvoltarea resursei umane calificate, iar înființarea acestor clase reprezintă un pas important în această direcție.

Această inițiativă este cu atât mai valoroasă în contextul actual, când piața muncii este din ce în ce mai competitivă, iar angajatorii caută în primul rând tineri pregătiți și motivați. Prin înființarea claselor de învățământ dual, Liceul Tehnologic Petrol Moreni răspunde cerințelor actuale ale pieței și oferă elevilor șansa de a se pregăti într-un mediu real de lucru.

Această schimbare în sistemul de învățământ are potențialul de a aduce beneficii atât pentru elevi, care vor avea oportunitatea de a se dezvolta profesional și de a-și găsi un loc de muncă mai ușor, cât și pentru companii, care vor avea acces la resurse umane calificate și motivație sporită în rândul angajaților.

În concluzie, înființarea primelor clase de învățământ în sistem dual la Liceul Tehnologic Petrol Moreni reprezintă un pas important în dezvoltarea sistemului de învățământ românesc și în pregătirea tinerilor pentru piața muncii. Această inițiativă este susținută de companiile locale, care își doresc să contribuie la formarea unei resurse umane calificate și pregătite pentru provocările industriei. De asemenea, acest sistem oferă elevilor oportunitatea de a se familiariza cu mediul de lucru înainte de a se angaja, ceea ce le va spori șansele de a-și găsi un loc de muncă potrivit.

Sursa: incomod-media.ro

Au fost înființate primele clase de învățământ în sistem dual la Liceul Tehnologic Petrol Moreni. Susțin acest mod de formare profesională Parcul Industrial Moreni – director Gabriel Purcaru și Uzina Automecanica Moreni – director Corneliu Vișoianu. Au fost alese meserii căutate pe piața muncii din Moreni, respectiv: electromecanic mașini și utilaje industriale, sudor și lăcătuș […]Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

La Spitalul Județean se fură ca în codru! Furturile apar pe camere

Furtul unui portofel dintr-un spital din Vaslui

Un individ necunoscut a furat un portofel cu bani din camera de gardă a Spitalului Județean din Vaslui. Incidentul...

Read More...
Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

UVT Liberty Marathon 2023: O sărbătoare a alergării în Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit duminică, 1 octombrie, cea de-a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare...

Read More...
Artiștii de la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găești s-au întors cu premii importante de la Zărnești – incomod-media.ro

Copiii și adolescenții din Găești obțin premii importante la Festivalul “Ecoul Pietrei Craiului” de la Zărnești

Copiii și adolescenții din Găești au obținut premii importante la Festivalul "Ecoul Pietrei Craiului" de la Zărnești, județul Brașov....

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro