“Începe era eroilor! Inaugurarea poligonului revoluționar pentru pompierii salvatori în misiuni de salvare a vieților umane în medii ostile”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Astăzi, la sediul Centrului Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență, a fost inaugurat noul poligon de pregătire a pompierilor salvatori. Acesta are ca scop îmbunătățirea pregătirii și instruirii personalului de intervenție pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență. Poligonul include un spațiu dedicat executării tehnicilor de intervenție în medii ostile și un alt spațiu pentru asanarea muniției rămase neexplodate. De asemenea, există și o clădire administrativă cu facilități pentru cazare, sală de mese, săli de curs și recreere. La eveniment au participat oficialități de rang înalt din România și Norvegia, semn că acest proiect este important pentru ambele țări. Investiția totală în poligonul de pregătire este de aproximativ 5,88 milioane euro, fiind finanțată prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astăzi, 21 August a.c., la sediul Centrului Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență a avut loc inaugurarea noului poligon de pregătire a pompierilor salvatori în executarea misiunilor de căutare-salvare a persoanelor din medii ostile vieții, precum și a celor de asanare a muniției rămasă neexplodată.

Proiectul vizează îmbunătăţirea pregătirii şi instruirii personalului de intervenţie din cadrul structurilor subordonate IGSU pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă.
Complexul de instruire include următoarele componente:
Poligonul pentru executarea tehnicilor de intervenție pentru salvarea vieții din medii ostile.
Poligonul de asanare muniție și distrugeri pirotehnice.
Clădirea administrativă care are în componență spații destinate cazării personalului, sală de mese, săli de curs și recreere.

Evenimentul a avut loc în prezența domnului dr. Raed Arafat, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a domnului general Dan-Paul Iamandi, inspector general al IGSU, a domnului Dag Olav Høgvold, reprezentant al Directoratului norvegian pentru protecție civilă, și a doamnei Kerstin Agneta Wahlberg, reprezentant al Ambasadei Regatului Norvegiei în România.

Delegația norvegiană și-a încheiat vizita la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență, unde s-au tras principalele concluzii și s-au conturat direcțiile viitoare în ceea ce privește creșterea capacităților de intervenție în fața dezastrelor.

Inaugurarea poligonului de pregătire marchează un moment important în dezvoltarea capacităților de intervenție ale personalului IGSU și subliniază angajamentul comun pentru asigurarea siguranței comunității și protejarea vieților și bunurilor în situații de urgență.

***
Valoarea totală a proiectului este de 5.882.353 euro, din care 3.248.569,91 euro reprezintă bugetul alocat Centrului Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență. Investiția a fost finanțată prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021, și face parte din proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare – salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”.


Data: 2023-08-21 16:55:04

Foto: Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

#NightDriveRO, BMW X2 și MINI Countryman într-o prezentare cu povești urbane

Prezentare cu povești urbane: Night DriveRO cu BMW X2 și MINI Countryman

BMW România propune un proiect inedit în București, care combină prezentarea noilor modele BMW X2 și MINI Countryman, explorarea...

Read More...
135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro