Incendiu de proportii la Judecatoria Cornetu

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la Judecătoria Cornetu din județul Ilfov. Acest incident a avut loc în contextul unor descoperiri recente care arată că Judecătoria Cornetu a acordat despagubiri consistente către o firmă fantomă, ceea ce a generat un val de critici din partea autorităților și a opiniei publice.

Clădirea care adăpostește Centrul Cultural și Judecătoria Cornetu din localitatea Cornetu se confruntă cu un incendiu care se manifestă la mansardă, pe o suprafață de aproximativ 1500 de metri pătrați, conform informațiilor furnizate de ISU București-Ilfov. Pompierii au mobilizat 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autospeciale de interventie și salvare de la înălțime, 1 autospecială de descarcerare și 2 ambulanțe SMURD pentru a gestiona situația.

Eforturile de intervenție sunt concentrate atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirii, pentru a stinge flăcările și a proteja dosarele și personalul implicat. Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului, iar autoritățile au restricționat circulația în zonă pentru a facilita accesul echipelor de intervenție și a asigura desfășurarea optimă a operațiunilor de stingere a incendiului.

Consiliul Superior al Magistraturii a emis un comunicat de presă în care informează că incendiul a izbucnit în mansarda Judecătoriei Cornetu, afectând arhiva cu dosare solutionate și birourile de grefieri. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate victime, fiind înregistrate doar pagube materiale. Autoritățile continuă să investigheze cauzele care au dus la producerea incidentului și au luat măsuri pentru relocarea ședințelor de judecată în sediul Tribunalului Ilfov.

Incendiul de la Judecătoria Cornetu a generat îngrijorare în rândul autorităților și al opiniei publice, pe fondul polemicii legate de deciziile judecătorești controversate luate în ultima perioadă. Acest incident subliniază importanța securității și protecției clădirilor instituțiilor publice, precum și necesitatea unei investigații riguroase pentru stabilirea cauzelor exacte care au dus la izbucnirea incendiului.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Un incendiu de proporţii a izbucnit, in noaptea de duminica spre luni, la Judecatoria Cornetu. Evenimentul s-a produs in contextul in care descoperiri recente arata ca Judecatoria Cornetu prin mai multe sentinte judecatoresti, a decis acordarea unor despagubiri halucinante catre o firma fantoma, creand o polemica intensa in randul autoritatilor si opiniei publice.

De altfel, instanta ilfoveana mai este supranumita si „Judecatoria smecherilor”, caci aici, se spune, mai multi oameni de afaceri si politicieni au preferat sa isi mute dosarele.

Cladirea care gazduieste Centrul Cultural (Casa de cultura) si Judecatoria Cornetu din localitatea Cornetu, judetul Ilfov, se confrunta cu un incendiu care se manifesta la mansarda, pe o suprafata de aproximativ 1500 mp, informeaza ISU Bucuresti-Ilfov.

Acesta mai arata ca la fata locului au fost mobilizate 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autospeciale de interventie si salvare de la inaltime, 1 autospeciala de descarcerare si 2 ambulante SMURD. Echipele de interventie actioneaza simultan atat din interiorul, cat si din exteriorul cladirii pentru a stinge flacarile. Eforturile pompierilor sunt concentrate in prevenirea extinderii incendiului si protejarea cladirii, a dosarelor si a personalului implicat.

Nu au fost raportate victime sau persoane ranite in urma evenimentului.

Circulatia in zona afectata a fost restrictionata pentru a facilita accesul echipelor de interventie si a asigura conditii optime de desfasurare a operatiunilor de stins incendiul. Autoritatile recomanda cetatenilor sa evite zona si sa respecte indicatiile fortelor de ordine prezente la fata locului.

Comunicatul de presa al Consiliului Superir al Magistraturii

“Biroul de informare publica si relatii cu mass media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat sa aduca la cunostinta publica urmatoarele:

In cursul noptii de 03 spre 04 martie 2024, in jurul orei 02, a izbucnit un incendiu in mansarda Judecatoriei Cornetu, unde se aflau arhiva cu dosare solutionate si birouri de grefieri.

Incendiul a inceput in timp ce instanta era inchisa si nu a produs victime, fiind inregistrate numai pagube materiale, in sensul in care este afectata folosinta sediului Judecatoriei Cornetu, inclusiv salile de judecata.

Reprezentantii autoritatilor cu responsabilitati in stingerea incendiilor au actionat si inca actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, fiind efectuate in continuare cercetari cu privire la cauzele care au determinat producerea incidentului.

La acest moment accesul in sediul Judecatoriei Cornetu nu este permis, fiind luate masuri pentru relocarea sedintelor de judecata, in principiu, in sediul Tribunalului Ilfov.” (G.I.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Mersul pe jos: Antidotul pentru o minte sănătoasă

Mersul pe jos: Antidotul pentru o minte sănătoasă Mersul pe jos este una dintre cele mai simple și accesibile modalități...

Read More...

Misterioasele linii de la Nazca: O istorie desenată în pământ

Misterioasele linii de la Nazca reprezintă unul dintre cele mai fascinante și enigmatice fenomene arheologice din lume. Situate în...

Read More...

Explorând evoluția prin tehnici de biologie moleculară

Evoluția este un proces fascinant care a modelat lumea în care trăim astăzi și care continuă să ne surprindă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro