În perioada 17-29 aprilie a.c., în cadrul Academiei Militare din Tartu, Estonia a avut loc exercițiul militar Casualty M…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

În perioada 17-29 aprilie a.c., în cadrul Academiei Militare din Tartu, Estonia a avut loc exercițiul militar Casualty Move 2023 (CAMO23), sub conducerea Centrului de Coordonare Medicală Multinațională (MMCC/EMC).

Scopul acestui exercițiu de tip table-top cu specific medical a fost testarea și îmbunătățirea procedurilor de triaj a pacienților „NATO (ACO) Ghidurile inițiale de gestionare a fluxului de pacienți (iPFMG)”, precum și interoperabilitatea și reziliența sistemului de suport medical multinațional al NATO, prin simularea unor situații tactice și operaționale.

În cadrul exercițiului CAMO23, aproximativ 200 de participanți din peste 20 de țări și organizații din cadrul NATO au avut oportunitatea de a testa modul în care pot conduce și menține un sistem de susținere medicală multinațională, cu accent pe gestionarea fluxului de pacienți și coordonarea evacuării medicale.

La acest exercițiu a participat și o delegație a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condusă de Dr. Bogdan Pop, director general adjunct în cadrul Direcției Generale Urgențe Medicale, alături de medici, instructori formatori și personal specializat în situații de urgență.

CAMO23 a fost structurat în funcție de nevoile fiecărei țări și organizații participante, fiind testată și introdusă o nouă aplicație dezvoltată de NATO pentru urmărirea pacienților pe parcursul tratamentului și evacuării medicale.

Exercițiul a beneficiat și de prezența unității de realitate virtuală din cadrul Centrului Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență și Medicină de Dezastre din Târgu Mureș și a avut un impact important în dezvoltarea și perfecționarea sistemului medical multinațional al NATO.

De asemenea, s-au purtat discuții privind o colaborare între Centrului de Coordonare Medicală Multinațională și Departamentului pentru Situații, în domeniul realității virtuale și al simulării medicale.

#DSU #IGSU #IGAv #SAJ #SABIf #UPU #CPU #Salvamont #situatiideurgenta #sistemintegrat
Data: 2023-05-04 12:33:39

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro