În Episcopia Sloboziei și Călărașilor a avut loc o slujbă arhierească în Duminica Tomii, desfășurată la Mănăstirea Slobozia.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Duminica Tomii este una dintre cele mai importante sărbători creştine şi este marcată cu mare fast şi solemnitate în fiecare an. În acest an, slujba arhierească a fost oficiată la Mănăstirea Slobozia din județul Ialomiţa de către Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos.

Mănăstirea Slobozia este o mănăstire de maici, înființată în anul 1993 și situată la aproximativ 100 de kilometri de București. Aceasta a fost locul în care s-a desfășurat slujba arhierească de Duminica Tomii, care a fost urmărită atent de credincioși din zonă.

Slujba arhierească a început cu procesiunea de intrare a Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos și a soborului de preoți în biserica mănăstirii. Acest moment a fost acompaniat de cântări psaltice și de binecuvântarea credincioșilor prezenți în biserică.

În continuare, s-a desfășurat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, care a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos. În timpul slujbei, a fost rostit un cuvânt de învățătură, în care Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a vorbit despre semnificația acestei sărbători și despre importanța credinței în viața fiecărui om.

Pe parcursul slujbei, credincioșii prezenți în biserică au participat activ, cântând împreună cu corul psaltic și rostind rugăciuni. Atmosfera a fost una de reculegere și de rugăciune, iar credincioșii au simțit prezența divină în mijlocul lor.

După încheierea Liturghiei, Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a rostit o rugăciune de mulțumire și binecuvântare, adresată tuturor credincioșilor prezenți în biserică. Aceștia au primit binecuvântarea și au plecat acasă cu inima plină de speranță și de credință.

Slujba arhierească de Duminica Tomii la Mănăstirea Slobozia a fost un moment deosebit, care a adunat în jurul său credincioși din întreaga zonă. Aceasta a fost o ocazie pentru ca oamenii să se apropie de Dumnezeu și să își consolideze credința în El, dar și pentru ca Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos să transmită un mesaj de speranță și de încredere în viitor.

În concluzie, slujba arhierească de Duminica Tomii la Mănăstirea Slobozia a fost un moment deosebit, care a adus împreună credincioși din întreaga zonă. Aceasta a fost o ocazie pentru a ne apropia de Dumnezeu și pentru a ne întări credința în El, dar și pentru a primi o binecuvântare din partea Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos.
Informatia a aparut pentru prima data pe sf-esc.ro

foto: Link sursa

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rapid câștigă Cupa României în volei masculin

Galeria Rapidului s-a remarcat întotdeauna prin sloganuri puternice și încurajatoare pentru echipa lor. În anii 70-80, unul dintre cele...

Read More...
Interviu Direct la Subiect cu Valentin Căprariu

Valentino: de la șofer pe TIR la influencer de succes

Valentin Căprariu, cunoscut sub numele de Valentino, a devenit unul dintre cei mai populari români pe rețelele de socializare,...

Read More...
Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro