Imprimarea 3D a sticlei fără sinterizare.

BY: stiridinromania.ro In Magazin
3D printing of glass without sintering

Cercetatorii de la Universitatea din California au dezvoltat o noua tehnologie care utilizeaza nanomateriale pentru a produce obiecte de sticla cu ajutorul unei imprimante 3D.

Aceasta tehnologie este posibila prin folosirea de nanoparticule de sticla si o metoda de sinterizare cu laser care poate transforma rapid aceste particule in obiecte de sticla tridimensionale.

Sinterizarea cu laser este o metoda de fabricare de obiecte prin topirea unor particule de material cu ajutorul unui laser puternic. Aceasta metoda este utilizata in prezent pentru fabricarea de obiecte din metal si ceramica, dar pana acum nu a fost utilizata pentru fabricarea de obiecte din sticla.

Cercetatorii au descoperit ca prin utilizarea de nanoparticule de sticla, pot controla mai bine procesul de sinterizare cu laser si pot obtine obiecte de sticla cu o precizie mai mare decat prin metodele traditionale.

Aceasta tehnologie ar putea fi utilizata pentru fabricarea de obiecte de sticla personalizate, cum ar fi lentile pentru ochelari sau obiecte de arta decorative. De asemenea, ar putea fi utilizata pentru fabricarea de componente pentru tehnologia optica sau pentru tehnologia medicala.

In plus, aceasta tehnologie ar putea fi utilizata pentru fabricarea de obiecte de sticla care sunt mai rezistente si mai durabile decat cele fabricate prin metodele traditionale.

Cercetatorii spun ca aceasta tehnologie ar putea avea un impact semnificativ asupra industriei de fabricare de sticla si ar putea duce la dezvoltarea de noi produse si aplicatii.

In concluzie, dezvoltarea acestei tehnologii este un pas important in domeniul fabricarii de obiecte de sticla si ar putea duce la o serie de beneficii pentru industrie si pentru consumatori.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Realizările sale sunt fără precedent în istoria modernă

Mai sus, puteți urmări înregistrarea primului discurs al vicepreședintelui Kamala Harris după anunțul de retragere a președintelui Joe Biden...

Read More...
C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro