Îmbunătățirea de sine și stresul

BY: stiridinromania.ro In Lifestyle
self improvement

Omul modern trăiește sub cel mai incredibil stres vreodată și a avea de a face cu acest inamic permanent nu ajută într-adevăr să putem trăi un stil de viață sănătos și cu atât mai puțin contribuie la îmbunătățirea noastră personală. Cu toții ne-am săturat să fim bombardați cu tot felul de idei și sugestii despre cum să ne scăpăm de stres, dar într-adevăr nu există o regulă generală pentru a face asta și cu siguranță nu există o singură modalitate de a face acest lucru.

În primul rând, trebuie să identificăm ce anume produce cel mai mult stres în viața noastră. Este de lucru? Este relația noastră sau comportamentul copiilor? Este situația financiară? Ne simțim frustrați pentru că nu am reușit să ne atingem obiectivele în acest moment al vieții noastre?

Pentru a ne concentra pe auto-îmbunătățirea, trebuie să avem energia necesară pentru a face acest lucru, iar stresul chiar are grijă să ne scurgă de el, așa că trebuie să avem grijă mai întâi de stres pentru a ne continua călătoria.

Ceva care este, de asemenea, de cea mai mare importanță este definirea noastră a ceea ce înseamnă auto-îmbunătățirea pentru noi, deoarece conceptul nu implică același lucru pentru toată lumea. Te gândești la autoperfecționare ceva ce are legătură cu un titlu educațional sau o diplomă? Poți defini asta ca a te căsători și a avea familia la care ai visat mereu? Are de-a face cu dobândirea bogăției sau să deții propria companie și să fii șeful? Este, pe de altă parte, ceva care are legătură cu spiritualitatea ta?

După cum puteți vedea, deși cele de mai sus sunt doar câteva exemple. auto-îmbunătățirea trebuie să fie clar definită pentru tine înainte de a putea începe să încerci să o obții. Nu are nimic de-a face cu ceea ce fac alții cu conceptul. Când îl identifici pe al tău, devine mai ușor să încerci să economisești energia de care ai nevoie pentru asta și, prin urmare, să începi să încerci să lupți împotriva stresului.

Ești genul de persoană convențională care urmează ceea ce fac alții pentru că „este ceea ce trebuie făcut”? Asta te face să te simți bine sau te lasă cu un sentiment de gol? A nu te simți liber este cea mai stresantă experiență pentru o ființă umană, așa că stai și gândește-te la asta. Există momente în care scăparea de aceste lanțuri și tot stresul pe care îl implică este primul pas în drumul nostru către auto-îmbunătățire.

Să mergi în locuri în care nu vrei să mergi, să faci lucruri pe care nu vrei să le faci și să încerci atât de mult, uneori, uiți de ce încerci și trăiești având în vedere că trebuie să mulțumești tuturor este o modalitate sigură de a te condamna la auto-închisoare.

Îmbunătățirea de sine este ceea ce ai venit pe această planetă să faci, dar cu fericire, nu stres și suferință, așa că fă-ți un punct în această etapă a vieții tale să analizezi și să definești ce vrei să faci din ea.

Source by Raquel Cervera, Ph.D.
Foto: Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro