Hong Kongezii sunt îndemnați să se uite la fumători într-un mod dezaprobator pentru a ajuta la crearea unui oraș fără tutun | Știri mondiale

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Magazin

Oamenii din Hong Kong ar trebui să se uite la fumători cu dezaprobare, ca parte a eforturilor de a crea un oraș fără tutun, a spus ministrul sănătății din teritoriu.

Profesorul Lo Chung-mau a spus că oamenii care s-au aprins în zonele în care este interzis este puțin probabil să „răspundă” dacă toată lumea se uită la ei, a informat presa locală.

„Țigările ne pot dăuna sănătății tuturor”, a spus profesorul Lo, vineri, într-o ședință a comisiei de sănătate a Consiliului Legislativ.

„Când membrii publicului văd oameni fumând în zonele de nefumători, chiar dacă nici un agent al legii nu se poate prezenta imediat, ne putem uita la fumători.

„Când cineva scoate o țigară la restaurant, toată lumea din incintă se poate uita la acea persoană. Nu cred că acea persoană ar îndrăzni să răspundă la toți cei de la restaurant, deoarece pur și simplu se holbează”.

Profesorul Lo a spus că acest comportament ar ajuta la crearea unei „culturi a nefumătorului” în oraș.

El a continuat: „Luați ca exemplu coada la o stație de autobuz. Nimeni nu va spune că legea impune ca oamenii să facă coadă.

„Societatea noastră este capabilă să creeze o cultură în care oamenii vor respecta această regulă de a sta la coadă atunci când așteaptă autobuzele.

„Sper că întreaga societate poate construi o cultură a nefumătorului”.

Citiți mai multe știri despre lume
Europa s-a pregătit pentru temperaturi mai ridicate în timpul caniculei
Ucraina desfășoară o „operație militară specială” folosind bărci cu motor
Trei cadavre „mumificate” găsite în Munții Stâncoși

Profesorul Lo a avertizat, de asemenea, că autoritățile vor folosi înregistrări sau clipuri video de supraveghere furnizate de membrii publicului ca dovezi pentru a reprima fumătorii care se aprind în zone cu restricții, relatează South China Morning Post.

Zonele cu fumatul interzis din Hong Kong includ părți din restaurante, locuri de muncă, locuri publice interioare și unele locuri publice în aer liber, cu penalități de 1.500 USD (147 GBP) pentru încălcări.

Miercuri, autoritățile sanitare din Hong Kong au lansat un document de consultare publică pentru noi strategii de combatere a fumatului.

Ideile includ interzicerea persoanelor născute după o anumită dată de a cumpăra țigări și dacă să crească taxa pe tutun la 75% din prețul pachetului într-un mod rapid sau gradual.

Informatia a fost publicata pentru prima data de news.sky.com

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Buldogii se antrenează în condiții aspre pentru finala de sâmbătă cu CSM Știința Baia Mare

Astăzi, echipa de rugby Dinamo a susținut un antrenament în condiții dificile, pregătindu-se pentru finala de sâmbătă împotriva echipei...

Read More...
Situația Ucrainei, discutată la Tulcea

Agenda de lucru pentru asigurarea fluxurilor de cereale în regiune

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la o întâlnire importantă cu oficiali din sua, România, Ucraina, Republica...

Read More...
ascide

105 elevi din Școala Gimnazială Berteștii de Jos, județul Brăila, au beneficiat de ateliere de TIC gratuite

În perioada august – noiembrie 2023, elevii Școlii Gimnaziale Berteștii de Jos, județul Brăila au luat parte la workshop-uri...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro