Handbalul giuleștean câștigă pentru prima dată în istorie trei trofee europene

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Handbalistele române au adus onoare țării noastre de-a lungul timpului prin performanțele lor în competițiile europene. Începând cu acest sezon, tricourile handbalistelor de la Rapid includ cele trei cupe europene câștigate de-a lungul istoriei acestui sport. Această inovație vine să sublinieze și să reamintească de realizările remarcabile ale acestor sportive.

Primul trofeu european a fost câștigat în 1964 de echipa Rapidistele, antrenate de Gabriel Zugrăvescu. Ele au învins echipa daneză Helsingor cu scorul de 14-13, într-un meci disputat la Bratislava. Momentul a fost marcat de prezența unei galerii impresionante în tribune, condusă de liderul suporterilor Titi Grămadă.

A doua performanță notabilă a handbalului românesc a avut loc în 1993, când echipa feminină de la Rapid a câștigat Cupa EHF. Aceasta a fost prima mare performanță postdecembristă în sporturile de echipă. În finală, rapidistele, antrenate de Tibi Milea, au învins echipa franceză Dijon cu scorul general de 50-40, după ce au obținut victoria cu 28-16 în Giulești și înfrângerea cu 22-24 în deplasare.

Ultimul trofeu european câștigat de handbalistele de la Rapid a fost în 2000, în City Cup, sub conducerea antrenorului Vasile Mărgulescu. Echipa a învins echipa daneză Randers cu scorul de 30-25 în Giulești și a obținut un rezultat de 26-26 în Danemarca. De menționat că portărița Cristina Dogaru a jucat accidentată la un ochi, dar a reușit să apere trei aruncări de la 7 metri.

De la acest sezon, tricourile handbalistelor de la Rapid vorbesc de la sine și reprezintă o adevărată lecție de istorie. Ele transmit trecutul glorios al clubului și al sportului românesc în general. Această istorie trebuie transmisă mai departe și explicată copiilor care vin să facă sport în Giulești. Performanțele remarcabile obținute de handbalistele de la Rapid sunt o sursă de mândrie pentru noi toți și merită să fie cinstite și apreciate.

Sursa: Club Sportiv Rapid București.

Nu știm dacă ați observat, dar din sezonul acesta handbalistele noastre au inserate pe tricouri cele trei cupe europene cucerite de-a lungul timpului. Dacă nu ați sesizat, vă rugăm să priviți cu atenție tricoul pe care îl poartă Dorina Korsos: sub numărul de pe piept veți observa, stilizate, cele trei trofee europene cucerite de handbalul feminin.

Iată istoria acestor trei trofee:
• 1964 – Rapidistele, antrenate de Gabriel Zugrăvescu, câștigă Cupa Campionilor Europeni după o victorie, 14-13, în fața danezelor de la Helsingor. Meciul s-a disputat la Bratislava, iar fetele au avut în tribune o galerie dirijată de liderul suporterilor din acea vreme, Titi Grămadă.

• 1993 – Handbalistele Rapidului cuceresc Cupa EHF. A fost prima mare performanță postdecembristă la nivel de sporturi de echipă. În finală, rapidistele, antrenate de Tibi Milea, au învins formația franceză Dijon, 50-40 scor general, după 28-16 în Giulești și 22-24 în deplasare.

• 2000 – Cu Vasile Mărgulescu antrenor, handbalul feminin își adjudeca al treilea trofeu european. După o finală cu danezele de la Randers, rapidistele câștigau City Cup. A fost 30-25 în Giulești și 26-26 pe pământ danez. În returul din Danemarca, portărița Cristina Dogaru a jucat accidentată la un ochi, ceea ce nu a împiedicat-o să apere 3 aruncări de la 7 m.

Din vara aceasta arătăm lumii întregi realizările handbalului rapidist. Tricoul unei handbaliste a Rapidului, începând din acest sezon, vorbește de la sine, e practic o lecție de istorie. Îți transmite ce s-a intamplat în trecut. O istorie pe care suntem datori s-o ducem mai departe, s-o explicăm și s-o arătam copiilor care vin să facă sport în Giulești. Suntem mândri de aceste performanțe formidabile reușite de aceste generații de handbaliste vișinii.

Cinste lor!


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Club Sportiv Rapid București
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Baschetbalistele se pregătesc de ultimul meci pe teren propriu din 2023

Echipa de baschet feminin Rapid se pregătește pentru ultimul meci pe teren propriu din 2023. Confruntarea va avea loc...

Read More...
IMPACTPRESS

Cererea de demisie a presedintelui Curtii de Apel Timisoara a fost aprobata de Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, și-a dat demisia din funcție, după ce judecătorii din Consiliul Superior...

Read More...
NASA meatball logo

NASA selectează companii pentru contractul de fabricare a echipamentelor de suport la sol la Centrul Spațial Kennedy al agenției în Florida

NASA a selectat următoarele companii pentru un contract cu durată nedeterminată, pentru a fabrica echipamente de suport la sol...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro