Generalul Florian Coldea, suspectat de trafic de influenta si spalare de bani

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Fostul general în rezervă Florian Coldea, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a fost audiat joi la DNA până târziu în noapte într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani. El este suspect alături de generalul în rezervă Dumitru Dumbrava, fost șef al direcției juridice din SRI, și de avocatul Doru Traila.

Florian Coldea a rămas în sediul DNA timp de peste 13 ore, după ce a declarat jurnaliștilor că va face declarații la ieșirea sa din audieri. Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, șefa Secției I a DNA de combatere a corupției, iar surse judiciare au dezvăluit că suspecții s-au contrazis în declarații în fața procurorului.

Cei trei sunt acuzați de trafic de influență legat de cazul omului de afaceri Cătălin Hideg, condamnat în prima instanță într-un dosar al Parchetului European pentru fraude la achiziții efectuate în pandemie. Casa de avocatură a lui Doru Traila, care oferă servicii de consultanță firmelor lui Florian Coldea și Dumitru Dumbrava, a încheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea acestuia în instanță.

Procurorii DNA susțin că avocatul Traila și consultanții Coldea și Dumbrava i-ar fi promis lui Hideg că, în schimbul banilor, îl vor ajuta să obțină o condamnare cu suspendare și să îi fie ridicat controlul judiciar. Hideg a fost însă condamnat cu executare în prima instanță și apoi a făcut denunț la DNA.

Generalul în rezervă Dumitru Dumbrava, care suferă de o boală incurabilă, a cedat primul în fața procurorilor și a recunoscut colaborarea, oferind nume și informații noi. Din suma de 100.000 de euro primită de la omul de afaceri Hideg, 20.000 de euro ar fi ajuns la avocatul Traila, iar restul de 80.000 de euro ar fi fost împărțită între Coldea și Dumbrava.

Florian Coldea, Dumitru Dumbrava și Doru Traila au fost puși sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, având un termen de 7 zile pentru achitarea sumei. Aceștia sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani într-un dosar instrumentat de DNA.

Generalul în rezervă Dumitru Dumbrava a fost și el audiat timp de mai bine de 13 ore la sediul DNA, fiind apoi pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei. El urmează să achite suma în termen de 7 zile, fiind acuzat, alături de Coldea și Traila, de trafic de influență și spălare de bani.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Generalul in rezerva Florian Coldea, fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, a fost audiat joi la DNA pana tarziu in noapte. El e suspect intr-un dosar de trafic de influenta si spalare de bani, alaturi de generalul in rezerva Dumitru Dumbrava (fost sef al directiei juridice din SRI) si de avocatul Doru Traila.

Cand a ajuns la DNA, joi, in jurul orei 12, Florian Coldea le-a spus jurnalistilor ca o sa faca „declaratii” atunci cand o sa iasa de la audieri. El a ramas in sediul DNA timp de peste 13 ore.

Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, sefa Sectiei I a DNA de combatere a coruptiei. Conform unor surse judiciare, suspectii s-ar fi contrazis in declaratii in fata procurorului.

Coldea, Dumbrava si Traila sunt acuzati de trafic de influenta legat de cazul omului de afaceri Catalin Hideg, condamnat in prima instanta intr-un dosar al Parchetului European pentru fraude la achizitii efectuate in pandemie.

Mai precis, casa de avocatura a lui Doru Traila, pentru care ofera servicii de consultanta firmele lui Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, a incheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea in instanta. Din acesti 600.000 de euro, Hideg a platit efectiv 100.000 de euro catre Florian Coldea.

Procurorii DNA sustin ca avocatul Traila si consultantii Coldea si Dumbrava i-ar fi promis lui Hideg ca in schimbul banilor il ajuta sa obtina o condamnare cu suspendare si sa ii fie ridicat controlul judiciar. Hideg a fost condamnat insa cu executare in prima instanta si apoi a facut denunt la DNA.

LA sediul DNA s-a aflat si Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul celor trei si membru provizoriu in Consiliul de Administratie al companiei de salubritate Romprest.

Omul de afaceri Catalin Hideg a declarat intr-un interviu difuzat in 24 aprilie la Realitatea PLUS ca Florian Coldea si Dumitru Dumbrava i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului sau de coruptie aflat in instanta.

Fostul sef al SRI, Florian Coldea a iesit din sediul DNA dupa ora 03:00 noaptea, dupa 15 ore petrecute in fata procurorilor. Acesta a plecat grabit refuzand sa ofere orice declaratie presei. Coldea a fost pus sub control judiciar pe cautiune de 500.000 de lei, avand un termen de 7 zile pentru plata sumei. Aceeasi masura a fost dispusa si pentru generalul in rezerva Dumitru Dumbrava si pentru avocatul Doru Traila.

Cei trei sunt acuzati, intr-un dosar instrumentat de DNA, de trafic de influenta si spalare de bani. Surse judiciare au dezvaluit ca Dumbrava este cel care a cedat primul in fata procurorilor care il ancheteaza, a recunoscut si a colaborat, ceea ce inseamna ca a dat nume si informatii noi. Acesta ar suferi de o boala incurabila si a decis ca mai bine vorbeste decat sa ajunga in imposibilitatea de a se trata in arest.

Din suma de 100.000 de euro pe care omul de afaceri Catalin Hideg le-ar fi dat-o lui Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, 20.000 de euro ar fi ajuns la avocatul Traila, iar restul de 80.000 de euro ar fi fost impartita intre Coldea si Dumbrava.

Reamintim, Hideg a declarat intr-un interviu difuzat in 24 aprilie la Realitatea PLUS ca Florian Coldea si Dumitru Dumbrava i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului sau de coruptie aflat in instanta.

Fostul sef al SRI, Florian Coldea, se afla sub control judiciar pe cautiune de 500.000 de lei. Aceeasi masura a fost dispusa si pentru generalul in rezerva Dumitru Dumbrava si pentru avocatul Doru Traila. Cei trei sunt acuzati intr-un dosar instrumentat de DNA de trafic de influenta si spalare de bani.

Dupa ce a fost audiat la sediul DNA timp de mai bine de 13 ore, generalul in rezerva Dumitru Dumbrava a fost pus sub control judiciar pe cautiune de 500.000 de lei. El este acuzat, alaturi de fostul sef al SRI, Florian Coldea si de avocatul Doru Traila de trafic de influenta si spalare de bani. Dumbrava urmeaza sa achite suma de 500.000 de lei in termen de 7 zile. (V.E.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro