Forumul Științific al Asociației Regionale VI (Europa) din cadrul Organizației Meteorologice Mondiale: “Împreună în beneficiul cunoașterii”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va găzdui în perioada 10-11 octombrie 2023 Forumul Științific al Asociației Regionale VI (Europa) din cadrul Organizației Meteorologice Mondiale (OMM). Evenimentul, care se va desfășura sub tema “Împreună în beneficiul cunoașterii”, are ca scop îmbunătățirea politicilor științifice și de cercetare din regiune și promovarea cooperării regionale pe probleme legate de mediu, economie și societate.

Forumul va aduna oameni de știință din Europa, care vor avea ocazia să prezinte cele mai recente cercetări și dezvoltări în domeniile meteorologiei, climatologiei și conexe. De asemenea, vor fi analizate și discutate posibile acțiuni politice și strategii pentru promovarea cercetării științifice regionale, în conformitate cu recomandările elaborate în cadrul Conferinței Regionale privind Rolul Serviciilor Meteorologice și Hidrologice Naționale în Viitor, desfășurată în Geneva în noiembrie 2022.

Una dintre temele majore care vor fi abordate în cadrul evenimentului este inițiativa Early Warnings for All (EW4All), lansată de Organizația Meteorologică Mondială. Scopul acestei inițiative este de a proteja viețile și bunurile materiale prin asigurarea unor servicii de vreme, climă, apă și mediu de înaltă calitate tuturor națiunilor, în special celor mai vulnerabile. De asemenea, se va discuta despre importanța informării timpurii cu privire la fenomenele hidrometeorologice periculoase, inclusiv în regiunile izolate și slab populate.

Forumul va avea mai multe sesiuni care vor acoperi diverse tematici și vor aduce împreună specialiști din diferite domenii. Unul dintre aspectele de interes este integrarea Inteligenței Artificiale în cercetarea meteorologică, hidrologică și climatologică. Se va analiza modul în care Serviciile Meteorologice și Hidrologice Naționale pot colabora cu mediul privat pentru implementarea acestei tehnologii și cum pot fi valorificate digitalizarea și tehnologiile emergente în cercetarea științifică regională.

La eveniment vor participa atât invitați cu prezență fizică, cât și online. Printre aceștia se numără reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerului Mediului din Republica Moldova, precum și experți din cadrul Organizației Meteorologice Mondiale și ai Serviciilor Meteorologice și Hidrologice Naționale din Europa.

Forumul Științific al Asociației Regionale VI (Europa) din cadrul Organizației Meteorologice Mondiale reprezintă o oportunitate importantă pentru dezvoltarea cercetării științifice și consolidarea cooperării regionale în domeniul meteorologiei și climatologiei. Acest eveniment va contribui la identificarea celor mai bune soluții pentru reducerea impactului fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase asupra societății, precum și la promovarea dezvoltării durabile în regiune.

Foto: Facebook, vezi sursa: Link catre sursa

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro