Incident de intruziune într-un apartament din Bârlad: Suspect identificat și reținut de Poliția Locală

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Hoț prins după ce pătruns într-un apartament. Ce au găsit polițiștii asupra lui- FOTO

Poliția Locală din Bârlad a intervenit rapid într-un incident de intruziune care a avut loc într-un apartament de pe strada Vasile Pârvan. Un individ necunoscut a reușit să pătrundă în locuință, dar a fost identificat și reținut datorită intervenției prompte a forțelor de ordine și colaborării cetățenilor. Polițiștii locali s-au deplasat imediat la adresa menționată, unde au fost ajutați de locatari și de alți cetățeni prezenți în zonă să localizeze suspectul. Acesta a fost interceptat și dus la sediul Poliției Locale Bârlad pentru investigații suplimentare.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani, domiciliat în județul Galați, a profitat de faptul că ușa apartamentului nu era încuiată și a pătruns în locuință. El a fost surprins de proprietara apartamentului în momentul în care încerca să deschidă ușa dormitorului și a fugit apoi într-un magazin din apropiere. Aici, individul a încercat să fure un telefon mobil din mâna unei femei. Ulterior, a fost depistat de polițiștii locali. La controlul corporal efectuat asupra lui, s-a descoperit că bărbatul avea asupra sa o sumă de bani, atât în lei, cât și în euro. Suspectul a fost predat organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor.

Poliția Locală a transmis mulțumiri cetățenilor implicați în acest incident, care au furnizat informații valoroase pentru identificarea și prinderea suspectului. Totodată, au fost făcute recomandări către locuitorii din zonă pentru a-și asigura mai bine siguranța. Este important ca ușile de acces în apartamente să fie încuiate corespunzător, chiar și atunci când locatarii sunt acasă. În plus, pe timpul nopții sau când proprietarii sunt plecați, este recomandat să se închidă ferestrele și, în cazul celor care locuiesc la parter, să se instaleze sisteme suplimentare de prevenire a efracției, cum ar fi grilaje, sisteme de alarmare și supraveghere video.

Această situație reamintește importanța implicării cetățenilor în asigurarea siguranței comunității. Prin colaborarea cu autoritățile și furnizarea de informații, se pot preveni și combate infracțiunile, asigurând astfel un mediu mai sigur pentru toți locuitorii.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Poliția Locală din Bârlad a fost alertată cu privire la un incident de intruziune care a avut loc într-un apartament de pe strada Vasile Pârvan. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, un individ necunoscut a pătruns în locuință, dar a fost identificat și reținut datorită intervenției rapide a forțelor de ordine și colaborării cetățenilor. După primirea sesizării, polițiștii locali s-au deplasat imediat la adresa menționată, unde au fost întâmpinați de locatari și de alți cetățeni prezenți în zonă, care i-au ajutat să identifice și localizeze suspectul. Individul, care părea să se grăbească să părăsească zona, a fost interceptat și condus la sediul Poliției Locale Bârlad pentru investigații suplimentare.

În urma primelor verificări, s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 43 de ani, domiciliat într-o localitate din județul Galați, a pătruns în apartamentul de la parterul blocului, profitând de faptul că ușa nu era încuiată. Proprietara locuinței l-a surprins în momentul în care încerca să deschidă ușa dormitorului și individul a părăsit imediat blocul, refugiindu-se într-un magazin din apropiere.

“Din primele verificări a rezultat că bărbatul în vârstă de 43 ani, domiciliat într-o localitate din județul Galați, a pătruns într-un apartament situat la parterul unui bloc, profitând de faptul că ușa nu era încuiată. A fost surprins de proprietara locuinței tocmai când încerca să deschidă ușa dormitorului și a părăsit blocul, intrând într-un magazin din apropiere. Acolo a încercat să sustragă telefonul mobil din mâna unei persoane de sex femenin. A plecat din magazin și a fost depistat de polițiștii locali. Cu ocazia controlului corporal, s-a constatat că bărbatul avea asupra sa o importată sumă de bani, în lei și euro”, au informat reprezentanții Poliției Locale prin intermediul unui comunicat de presă. Suspectul a fost predat organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor.

“Poliția Locală transmite mulțumiri cetățenilor care  s-au implicat ca urmare a incidentului, începând cu sesizarea telefonică cât și cu relatarea semnalmentelor suspectului, caracteristicile articolelor de vestimentație ori a altor informații necesare identificării și prinderii acestuia. Totodată, adresăm recomandarea de a  fi asigurate corespunzător (încuiate) ușile de acces în interiorul apartamentelor, chiar pe timpul când locatarii sunt acasă. Evident, pe timpul nopții sau când proprietarii apartamentelor sunt plecați, trebuie închise ferestrele și, pentru cei care locuiesc la parter, sunt indicate sisteme suplimentare de prevenire a efracției, cum ar grilaje, sisteme de alarmare și supraveghere video”, a mai transmis sursa citată.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro