Forumul de Afaceri Internaționale Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Forumul Internațional de Afaceri, premieră de succes a CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat recent unul din cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Sub motto-ul „Să conectăm Europa prin afaceri sustenabile”, forumul a avut ca obiectiv principal stimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri bilaterale și inter-regionale, oferind companiilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul de parteneri și de a-și extinde activitatea pe noi piețe, într-un spațiu de networking adecvat.

Sectoarele economice predominante abordate în cadrul evenimentului au fost diverse, incluzând agricultura și industria alimentară, comerțul, IT&C, energie, industria prelucrătoare, industria chimică, construcțiile, imobiliarele și dezvoltarea urbană, textilele, mobila, turismul, consultanța în afaceri, transportul public, sectorul bancar, administrația publică și alte sectoare de nișă.

Pe durata celor două zile ale evenimentului, peste 380 de companii străine și românești au participat la întâlnirile de tip B2B, organizate pe cele șase țări participante. În paralel, în Holul Forum și în zona Business Lounge, 9 companii străine au expus în cadrul EXPO FORUM.

De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai unor municipalități și agenții de dezvoltare locală din Serbia, precum și reprezentanți ai Turkish Airlines și LOT Polish Airlines, care s-au întâlnit cu omologii din Primăria Timișoara și conducerea Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara.

La eveniment au participat 45 de oficiali străini și români, printre care se numără șefii delegațiilor străine, oficiali ai corpului diplomatic străin acreditat în România și la Timișoara, dar și oficiali ai administrației publice centrale și locale. Președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban, a transmis un mesaj video în care a apreciat inițiativa CCIAT de organizare a acestui Forum și a urat succes tuturor participanților.

Evenimentul a inclus o serie de activități extra-profesionale, precum un tur de oraș, degustări de vinuri și vizite la crame de prestigiu din Banat și o cină tradițională românească. Participarea companiilor la eveniment a fost gratuită, oferindu-le posibilitatea de a-și extinde rețeaua de contacte și de a explora noi oportunități de afaceri.

Sursa: www.sursadevest.ro

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat unul din cele cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.

Derulat sub motto-ul „Să conectăm Europa prin afaceri sustenabile”, forumul a vizat cu prioritate stimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri bilaterale și inter-regionale, oferind companiilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul de parteneri și de a-și extinde activitatea pe noi piețe, într-un spațiu de networking adecvat.

Sectoarele economice predominante au fost: agricultură și industrie alimentară, comerț, IT&C, energie, industrie prelucrătoare, industrie chimică, construcții, imobiliare și dezvoltare urbană, textile, mobilă, turism, consultanță în afaceri, transport public, bancar, administrație publică, alte sectoare de nișă.

Pe durata celor două zile, au trecut pragul Sălii Europa peste 380 de companii străine și românești, pentru întîlnirile de tip B2B, organizate pe cele șase țări.  În Holul Forum și în zona Business Lounge, au expus 9 companii străine în cadrul EXPO FORUM.

Au fost prezenți și reprezentanți ai unor municipalități și agenții de dezvoltare locală din Serbia, ai Turkish Airlines și LOT Polish Airlines care s-au întâlnit cu omologi din Primăria Timișoara și respectiv cu conducerea Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara.

La deschiderea oficială a Forumului dar și la evenimentele din cele două zile au participat 45 de oficiali străini și români, dintre care amintim:

  • Șefii delegațiilor străine: Guven GŰNGŐR, Vicepreședinte Consiliul pentru Relații Economice Externe al Turciei (DEIK), Ufuk TANDOGAN, Președinte Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Iulia ENACHE-BINDER, consilier Camera de Comerț
  • Româno-Germană (AHK), Roberto MUSNECI, Președinte Camera de Comerț Italiană pentru România, Adam SOBIESZKODA, Director Camera de Comerț Româno-Poloneză, Mihailo VESOVIĆ, Director Camera de Comerț a Serbiei, Mirsad JAŠARSPAHIĆI, Președinte Camera Economică a Federației Bosnia și Herzegovina;
  • Oficiali ai corpului diplomatic străin acreditat în România și la Timișoara: E.S. Özgür Kıvanç ALTAN, Ambasadorul Republicii Turcia,  E.S. Ștefan TOMAŠEVIĆ, Ambasadorul Republicii Serbia, Regina LOCHNER, Consul R.F.Germania la Timișoara și Angela PESAVENTO, Consul Onorific al Italiei la Timișoara;
  • Oficiali ai administrației publice centrale și locale: Lucian-Ioan RUS, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Dominic FRITZ, Primarul Municipiului Timișoara, Alin NICA, Președinte Consiliul Județean Timiș și Mihai RITIVOIU, Prefectul Județului Timiș;
  • Președinți de camere de comerț teritoriale din România – Argeș, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui și reprezentanți ai CCIR.

Președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban, a fost prezent „virtual”, adresând un mesaj video în care a apreciat inițiativa CCIAT de organizare a acestui Forum, a menționat stadiul relațiilor comerciale ale României cu cele 6 țări și a urat succes tuturor participanților.

După deschiderea oficială, șefii delegațiilor străine au participat la o masă rotundă moderată de președintele CCIAT având ca temă „Rolul liderilor de afaceri în promovarea dezvoltării sustenabile”. Au fost abordate și aspecte privind îmbunătățirea infrastructurii de transport feroviar și rutier între Județul Timiș și Serbia, deschiderea unei linii aeriene directe Timișoara-Istanbul, eficientizarea parteneriatului public-privat, altele.  

Programul extra-profesional a cuprins un tur de oraș, degustări de vinuri și vizite la crame de prestigiu din Banat și o cină tradițională românească. 

Participarea companiilor a fost gratuită.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a avut loc recent, într-un...

Read More...

Record personal pentru Dorian Frâncu la Cupa României – tineret

Cupa României la tineret din acest an a adus evoluții notabile pentru sportivii dinamoviști. Unul dintre cei mai remarcabili...

Read More...
100 de ani de la Conferința româno-sovietică de la Viena – Academia Română, Filiala Iași

Istoria relațiilor internaționale și contemporană la A.D. Xenopol, Iași

Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române Filiala Iași are două departamente importante: Departamentul de istorie a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro