Flacăra Păcii FOTE Maribor 2023 a fost aprinsă, iar președintele Sloveniei a declarat competiția deschisă oficial…

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Flacăra Păcii FOTE Maribor 2023 a fost aprinsă, iar președintele Sloveniei a declarat competiția deschisă oficial

Un spectacol modern, tineresc, plin de muzică și lumini i-a entuziasmat pe cei peste 5000 de participanți la Ceremonia de Deschiderea a FOTE Maribor 2023, a VII-a ediție de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Team Romania și-a făcut apariția pe stadionul Ljudski vrt din Maribor la tradiționala defilare a delegațiilor participante în frunte cu gimnasta Alexia Vânoagă și atletul Mihai Motorca, purtătorii drapelului României. Cei 92 de sportivi însoțiți de antrenori și membri ai stafului tehnic au salutat mulțimea cu stegulețele tricolore și s-au bucurat de show.

Președintele Comiteteor Olimpice Europene Spyros Kapralos i-a îndemnat pe sportivi să concureze la maximum, dar să se și distreze și să se familiarizeze cu valorile Mișcării Olimpice.

Președintele Sloveniei Nataša Pirc Musar, fostă sportivă de performanță, a declarat competiția deschisă oficial.

Flacăra Păcii care va arde timp de șapte zile într-un recipient asemănător cu o floare cu 11 petale, care reprezintă cele 11 sporturi din program, a fost a prinsă de sportivul sloven Tim Marovt.
Fost membru al echipei de schi de juniori a Sloveniei, Mavrot a rămas paralizat într-o vară, la vârsta de 12 ani în timp ce practica surfing în Hawaii. Deși inițial i s-a spus că nu va mai merge niciodată, Mavrot a învins boala și a reușit chiar să alerge în curse de maraton. În vârstă de 20 de ani, el este astăzi un exemplu pentru ambiția, perseverența și munca grea pe care a depus-o în lupta sa cu boala.

Urmează șapte zile de întreceri sportive unde România va participa la nouă dintre cele 11 sporturi și disciplinne sportive.

Hai ROMÂNIA!
Data: 2023-07-24 02:20:55

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Octavia Iacob Brosser, Veteran al Rapidului – Un Om deosebit!

Octavia Iacob Brosser, antrenoarea coordonatoare a secției de atletsim a Rapidului, împlinește astăzi o frumoasă vârstă. Cu o carieră...

Read More...

Antrenamente personalizate: valorificarea diversității pentru un progres constant

Antrenamentele personalizate reprezintă o modalitate eficientă de a valorifica diversitatea individuală a fiecărui sportiv, contribuind astfel la un progres...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro